Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bohaté TV TIPY pre každého: Pozriete sa do života slávnych i do sveta muzikálu

(Zdroj: Youtube)

Ak máte chuť na niečo životopisné, tento týždeň vám ponúkne dva filmy o životoch dvoch velikánov. Jednou je módna legenda Coco Chanel a druhým prelomový fyzik Stephen Hawking. Tešiť sa môžete aj na muzikálovú romantiku v podaní La La Landu či kúsok sci-fi v podobe dňa, kedy sa zastavila zem.

PONDELOK 20:30 Jednotka - Coco Chanel

Malé dievča, umiestnené v sirotinci so svojou sestrou, márne čaká každú nedeľu, že sa pre ne ich otec vráti. Kabaretná speváčka s príliš slabým hlasom, sympatická mladá krajčírka, zamilovaná žena a rebelka, ktorej konvencie vtedajšej doby bránili voľne dýchať a ktorá si obliekala košele svojich milencov. To je príbeh Coco Chanel, príbeh modernej ženy, ktorá navždy zmenila svet módy.

STREDA 20:15 JOJ Cinema - Sila života

Tri duševne narušené a zmätené ženy sa ocitnú na americkej hranici. Náročnej úlohy dopraviť ich späť do Iowy sa ujíma svojrázna Mary. Šoféruje auto plné pomätených žien na 400 míľovej ceste, čo je nad jej sily a preto dostanevýpomoc - odpadlíka Georgea Briggsa. Táto nesúrodá dvojica však čelí počas vyčerpávajúcej cesty neustálym hrozbám a psychickému vypätiu.

ŠTVRTOK 20:30 HBO - Anglický pacient

Zdravotná sestra Hana sa stará vo vile kdesi v Taliansku, dobývanom americkou armádou, o neznámeho vojaka s ťažkými popáleninami. Pacient postupne odhaľuje svoju identitu, na ktorú sa kvôli ťaživému pocitu viny snaží zabudnúť.

PIATOK 20:30 Doma - Teória všetkého

Príbeh začína v roku 1963, kedy má dvadsaťjedenročný Stephen Hawking, študent kozmológie na Cambridge, našliapnuté ku skvelej budúcnosti. Spolužiaci aj profesori ho úplne zbožňujú, rovnako ako krásna Jane, ktorá na tej istej škole študuje umenie. On na oplátku zbožňuje ju. Keď však v osobnom aj v profesijnom živote stojí na pomyselnom vrchole, zažije nemilosrdný pád. Doslova. Lekárske vyšetrenia po jednom z mnohých jeho nešikovnýchpošmyknutí, vyriekne drsnú diagnózu. Neliečiteľné postupné ochrnutie nervového systému, ktorý do dvoch rokov končí smrťou.

SOBOTA 20:00 Doma - La La Land

V Los Angeles, meste plnom nádejí a hviezd, Sebastian náhodou stretne Miu a spolu sa vydajú ďaleko za hranice stereotypu všedných dní - až do rozprávkovej krajiny splnených snov menom La La Land. Talentovaného jazzového pianistu a nádejnú herečku čaká vzrušujúce dobrodružstvo, ktoré sa ani náhodou nepodobá na ich skutočné životy.

NEDEĽA 20:10 JOJ Plus - Deň, keď sa zastavila zem

V histórii existuje mnoho príkladov stretov civilizácií, po ktorých tá menej vyspelá zanikla alebo bola zotročená. V tomto prípade sme tými menej vyspelými my, ľudia. Film rozpráva príbeh mimozemšťana Klaatua, ktorý pricestuje na Zem s jedinou úlohou - zamedziť ľudstvu jeho organizovanú sebadeštrukciu aj za cenu najvyšších obetí.

Viac o téme: Ryan GoslingEmma StoneCoco ChanelLa La LandAnglický pacient
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu