Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Keanu Reeves a jeho smutný život: Rodičia naňho kašlali, priateľka aj dieťa nešťastne zomreli

Keanu Reeves Zobraziť galériu (3)
Keanu Reeves (Zdroj: SITA)

Staršia generácia si ho pamätá hlavne ako Nea z ikonickej trilógie Matrix, tá mladšia zase ako zabijaka Johna Wicka, ktorého tretia časť dorazí do kín už o pár týždňov. Pokiaľ sa na herca Keanu Reevesa pozeráme ako na človeka, môžeme vidieť smutného muža chodiaceho verejnou dopravou. Muža, ktorý každoročne anonymne daruje na charitu milióny dolárov a nemá problém potešiť každého fanúšika. Všetkých si totiž váži. A vzhľadom na jeho ťažký život je to viac než pochopiteľné.

Keanu je synom Patricie Bond, anglickej kostýmovej výtvarníčky a Samuela Nowlina Reevesa z Havaja, ktorý má havajských čínskych, portugalských a anglických predkov. Reevesova matka pracovala v Bejrúte, kde sa spoznala s jeho otcom. Práve v tomto meste sa aj narodil. Otec bol väznený na Havaji kvôli predaju heroínu na Medzinárodnom letisku Hilo. Keď mal Reeves tri roky, hlava rodiny ich úplne opustila. Naposledy sa s otcom stretol na ostrove Kauai keď mal 13 rokov. Ako dieťa so svojou matkou často cestoval.

Keanu Reeves a jeho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Bez otca i matky

Po tom, čo sa jeho rodičiarozviedli sa jeho matka stala kostymérkou. Nastalo mimoriadne búrlivé obdobie, počas ktorého vystriedala až štyroch partnerov, pričom všetky skončili neúspešnými manželstvami.Reevesa tak hlavne vychovávali starí rodičia, pestúnky a jeho sestry. Vyrástol predovšetkým v Yorkville, susedstve vToronte. Počas 5 rokov vystriedal 4 školy, novynikal viac v športe ako učení, pretože trpeldyslexiou.

Hrdina nielen na filmovom plátne: Keanu Reeves tajne podporuje detské nemocnice

Bol úspešným hokejovým brankárom a sníval o tom, že bude hrať v národnom hokejovom tíme za Kanadu, ale zranenie ukončilo jeho sľubne rozbehnutú kariéru. Po odchode zo školy navštevoval Avondale Secondary Alternative School, ktorá mu umožnila študovať popri jeho hereckej kariére, avšak neskôr aj z tejto odišiel odišiel a nezmaturoval.

Keanu Reeves
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Herecké začiatky

Ako 9-ročný debutoval vdivadelnej inscenáciiDamn Yankees. Keď mal 15 rokov, stvárnil Mercutia v divadelnom predstaveníRómeo a Júliav divadle Posluns Leah. Ako 17-ročný zanechal školu. Prostredníctvom jeho nevlastného otca, ktorý bol Američan, získalzelenú kartuaotri roky neskôr sa presťahoval doLos Angeles. Žil so svojim bývalým nevlastným otcom, režisérom Paulom Aaronom.

Na svoj vek rozhodne nevyzerajú: Týmto hercom a herečkám by ste ho hádali márne

Na začiatku 80-tych rokov sa objavil vreklamách (vrátane reklamy naCoca-Colu), krátkych filmoch adivadelných predstaveniach. Vroku 1984 pôsobil ako spravodajca pre Canadian Broadcasting Corporation. Jeho prvý film bola snímka Youngblood, vktorom stvárnil brankára. Po niekoľkých menších úlohách prijal väčšiu rolu v drámeNa brehu riekyzroku 1986, ktorá opisuje, ako vražda ovplyvnila skupinu dospievajúcich detí.

Kariérny zlom

Po úspechu tohto filmu sa objavil vcelom rade filmov zameraných na teenagerov, vrátane filmuPermanent Recordav nečakane úspešnej komédiiBill & Ted's Excellent Adventurezroku 1989 spolu s jej pokračovanímBill & Ted's Bogus Journey. Od roku 1991 hral na basgitare vgrungekapele Dogstar. Objavil sa vo vysoko rozpočtových akčných filmoch ako jeBod zlomu, za ktorý získal v roku 1992 MTV Award vkategórii najžiadanejší muž.Vroku 1992 stvárnil Jonathana Harkera vtrhákuDracula,no za svoj herecký výkon si vyslúžil od kritikov negatívne hodnotenia.

VIDEO Sú plné akcie a deštrukcie: Pozrite sa, ako vyzerajú tie najdrahšie filmové scény

V roku 1994 dosiahla Reevesova kariéra v dôsledku jeho hlavnej úlohy v akčnom filme Nebezpečná rýchlosť nové maximum. Jeho obsadenie bolo sporné, pretože okrem filmu Bod zlomu, bol známy predovšetkým účinkovaním v komédii a indie dráme. Reeves sa odmietol zúčastniť na natáčaní filmu Nebezpečná rýchlosť ​​2: Zásah - aj napriek ponúkanému platu 11 000 000 $, ktorý by bol dovtedy jeho najväčší - v prospech turné so svojou kapelou. Tomu sa hovorí obetavosť.

Vrchol a tragická strata blízkych

Vroku 1997 sa objavil po bokuAl PacinaaCharlize Theronvo filmeDiablov advokát. Film získal pozitívne recenzie a vroku 1999 prichádza úloha Nea vMatrixe.Objavil sa vniekoľkých, kritikmi negatívne ohodnotených, filmoch, avšak vďaka dvom pokračovaniam filmuMatrix, snímkeLepšie neskoro ako nikdyahororuConstantinesa opätovne stal stredobodom pozornosti. Približne rok hral s kapelou Becky, avšak pre nedostatok jeho záujmu ovážnu hudobnú kariéru v roku 2005 zkapely odišiel.

Tretí John Wick v zajatí sexi žien: Uvidíme bývalú modelku i exotickú krásku!

V decembri 1999 Reevesova priateľka Jennifer Syme porodila vôsmom mesiaci tehotenstva Avu Archer Syme-Reeves, ktorá sa narodila mŕtva. O osemnásť mesiacov neskôr Syme zomrela pri autonehode. Keanu napriek mnohým zmienkam o jeho vierovyznaní nevyznáva žiadne náboženstvo. Začiatkom roka 2005 získal hviezdu naHollywoodskom chodníku slávy.

Viac o téme: Keanu Reeves
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu