Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Dcéra Bolka Polívku prekypuje talentom: Slávny rodokmeň... Toto ste o nej nevedeli

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

So svojím miernym až ospravedlňujúcim úsmevom prvýkrát excelovala v úspešnom filme v úlohe sympatickej Jolany v Účastníkoch zájazdu. Priazeň českých televíznych divákov si Anna Polívková zase vydobyla víťazstvom v šiestom ročníku súťaže StarDance... keď hviezdy tancujú. Tanec má v tele a okrem toho rada tvorí, či už sama alebo v kolektíve, takže jej divadelné predstavenia sú čiastočne autorské. A posledné roky aj spieva v kapele. V nedeľu oslávila štyridsiatku.

Slávneho otca BolkaPolívkupripomína Anna gestami, nosom a mimikou úst.Herecké gény má aj po mamičke Evelyn Steimaroveja babičke Jiřine Steimarovej.Anniným prapradedkom bol Vendelín Budil a strýkom známy herecký elegán Jiří Kodet.Napriek slávnemu rodokmeňupôsobí Anna placho a mierne.Sama má šesť súrodencov, päť od otca a jednu sestru od mamičky.

"Už ako malá bola skvelá tanečnica, schádzali sme sa vtedy u Chytilky, celé rodiny s deťmi, a tam bola Anča už vtedy hviezda. Bola neuveriteľne roztomilá a všetci sa na ňu vždy pýtali a tešili. Už vtedy v sebe mala ženský šarm a zároveň aj kus humoru, ktorý sa páčil mne," spomína otec BolekPolívka. A tanečný talent jej vyniesol víťazstvo v českej súťaži StarDance, ktorej šiesty ročník v roku 2013 vyhrala spolu s tanečníkom Michalom Kurtis.Stal sa z nich pár aj mimo tanečný parket.

Dcéra Bolka Polívku prekypuje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

Annu tanec tak baví, že nedávno vyslovila zámer otvoriť si tanečnúsálu: "Aby tam mohol prísť kedykoľvek ktokoľvek a začať tancovať na príjemnú hudbu. Vždy by tam tancovali dvaja alebo štyria zaplateníľudia a ostatní by sa pripojili,"opísala Českému rozhlasu.

Absolventka pražskéhokonzervatória strávila rok štúdiom nonverbálneho divadla na HAMU u Ctibora Turbu, potom dva roky študovala na Medzinárodnej škole pohybového divadla Jacquesa Lecocqa v Paríži.Jej divadelné začiatky sa niesli v znamení experimentálneho divadla - s dvoma výnimkami.Tou prvou bola hra Intímneho divadla Dáši Bláhovej- Monology vagíny, a druhá autorskáinscenácia s Marthou Issovou Krásavica interkontinentálnav La Fabrice, v ktorej Polívková stále vystupuje.

Na filmové plátno vstúpila už v epizódnej úlohe dievčaťa v tanečných vo Návrate idiota v roku 1999, prvú väčšiu úlohu jej prinieslaosobitásnímkaReštart v roku 2005 režiséra Julia Ševčíka.

Filmovýchdivákov Polívková aktuálne bavív komédii Po čom muži túžia, kde sa náramne vyžíva v úlohe šéfredaktora časopisu Playboy, prevteleného do ženy: "Baviť sa s mužom ako chlapík bola zábava," prezradila na premiére filmu.A vlani v zime zase na slovenskom Chopku nakrúcala komédiu Vianoce budú!

Anna Polívková
Zobraziť galériu (3)
Anna Polívková  (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Nebráni sa ani televíznejseriálovej tvorbe, objavuje sa v českých seriáloch Ordinácia v ružovej záhrade a Soukromé ​​pasti.Pôsobivú kreáciu predviedla v úlohe vrahyne, jednej z dvoch žien, odsúdených v Českej republike na doživotie za vraždu, v cenenom seriáli Prípady prvého oddelenia v roku 2014. A hrá aj v seriáli Až po uši pre televíziu HBO režiséra Jana Hřebejku.

"Snažím sa moc netešiť, pretože niekedy sa veci tvária,že už budú, a potom zrazu nie sú," hovorí Polívková, ktorá v roku 2009 založila hudobnúkapelu Aniby neřekla, v ktorej pod pseudonymom Anna Poli ("stále prekvapená svojím novým záujmom - spevom ") spoločne s Jakubom Xavierom Barom alias Ibym Popom predstavujú svoje originálne piesne, ktoré nazývajú Popůvky.

Viac o téme: Anna Polívková
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu