Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hora svalov a odzbrojujúci úsmev: Príťažlivý Dwayne Johnson bol v mladosti poriadny kvietok!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA/Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File)

Kto by ho nepoznal? Herec Dwayne Johnson, známy pod prezývkou The Rock, patrí k miláčikom žien aj mužov. U toho nežného pohlavia najmä pre jeho krásu, charizmu a svalnaté telo. U mužov je obľúbený pre jeho role akčných hrdinov a športovú kariéru. Vedeli ste však, že v mladosti mal "pletky" so zákonom?

Herec, producent a v minulosti profesionálny zápasník Dwayne Johnson sa narodil 2. mája 1972 v Haywarde v Kalifornii. Za svoju jedinečnú krásu vďačí najmä rodičom a ich exotickým koreňom.Jeho otecje Afroameričan s kanadským pasom a matka Samoanka (Samoa-štát v Oceánii, pozn. Telkáč). Johnson vyrastal na Havaji a v Miami.

Na strednej škole sa začal venovať americkému futbalu, vďaka čomu získal športové štipendium. Jeho začínajúcu "kariéru" v lige mu však prekazilo vážne zranenie chrbtice a ďalšie poranenia. Neskôr svoju pozornosť upriamil na iný šport, ktorý v jeho rodine rozhodne nebol cudzí.

Jeho otec a dedo boli totiž vo wrestlingu dobre známi, a tak sa do neho naplno vrhol. Práve odtiaľ pochádza jeho prezývka "The Rock". Väčšinu svojej športovej kariéry strávil v spoločnosti World Wrestling Entertainment (WWE), kde získal celkovo 16 titulov. Okrem tohoje víťazom 2000 Royal Rumble. V ďalších rokoch sa wrestlingu venoval len sporadicky, no celkovo je zaradenýmedzinajväčších profesionálnych zápasníkovv histórii.

Herecká kariéra

Prvý herecký počin, pri ktorom ste ho mohli vidieť, bol v seriáli Tie roky sedemdesiate..., kde si v jednej časti zahral svojho otca. Jeho prvá filmová úloha prišla v roku 2001v krimithrilleriPresný zásah, ktorá mu však veľa fanúšikov nepriniesla. Úspech ale zožalešte ten istý rokvďaka malej role vo filme Múmia sa vracia, kde si zahral Kráľa Škorpióna, po čom vznikol aj samostatnýfilm, ktorý sme mohli vidieť o rok neskôr. Tam sa ukázal Dwaynov herecký a komediálny talent.

A tak sa začala herecká kariéra "The Rocka", ktorýmá dnes za sebou desiatky filmov. Veľkú fanúšikovskú základňu si získal aj vďakasnímkamVitajte v džungli (2003) a Kráčajúca skala (2004). Neskôr sa úspešneblysol v komédiách Plán hry (2007), Dostaňte agenta Smarta (2008), Zase ona! (2010) a Zúbková víla (2010). Od roku 2011 je súčasťou kultových filmov Rýchlo a zbesilo, kde stvárnildrsného federálneho agenta LukaHobbsa. Ďalej si zahral hlavnéhohrdinuvo filmoch Hercules (2014), Centrálna inteligencia (2016), Pobrežná hliadka (2017), Jumanji: Vitajte v džungli! (2017), či akčných trhákoch San Andreas (2015), Besnenie (2018) aleboMrakodrap (2018).

The Rock v snímke Besnenie (Zdroj: SITA/Dwayne Johnson via AP)
Zobraziť galériu (6)
The Rock v snímke Besnenie (Zdroj: SITA/Dwayne Johnson via AP)  (Zdroj: SITA/Dwayne Johnson via AP)

Čo sa týka seriálov, od roku 2015 je hlavnou postavou v komediálnom seriáli Hráči, kde stvárňuje superhviezduSpencera Strasmorea, ktorý sidáva do poriadku svoj život po ukončení kariéry a radíiným súčasným i bývalým hráčom, ako sa orientovať vo svete futbalového biznisu.

Dwayne Johnson v seriáli Hráči (Zdroj: Photo © Home Box Office (HBO) / Jeff Daly)
Zobraziť galériu (6)
Dwayne Johnson v seriáli Hráči (Zdroj: Photo © Home Box Office (HBO) / Jeff Daly)  (Zdroj: Photo © Home Box Office (HBO) / Jeff Daly)

Dwayne Johnson je obklopený samými ženami

Dwayne Johnson mal v živote saméosudové ženy.3. mája 1997 saoženil s filmovou producentkou Dany Garcíovou. Počas ich manželstva sa imnarodila v roku 2001 dcéra menom Simone. O šesť rokov manželia oznámili, že sa rozchádzajú, ale ako priatelia.

Dwayne Johnson a Dany Garciová, keď boli ešte manželia (Zdroj: SITA/AP Photo/Miami Herald, Donna E. Natale Planas)
Zobraziť galériu (6)
Dwayne Johnson a Dany Garciová, keď boli ešte manželia (Zdroj: SITA/AP Photo/Miami Herald, Donna E. Natale Planas)  (Zdroj: SITA/AP Photo//Miami Herald, Donna E. Natale Planas)

Ešte v tom istom roku vstúpila do života herca dcéra bostonského bubeníkaSiba Hashiana,Lauren. Stalo sa tak počas natáčania filmu Plán hry. Preletela medzi nimi iskra, začali spolu randiť a ich vzťah trvá doteraz. Ich prváspoločnádcérasa im narodilav decembri 2015a o necelé tri roky neskôr prišla na svet ich druhádcérka. The Rock má proste na tie ženy šťastie.

Dwayne Johnson s aktuálnou partnerkou Lauren Hashian (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
Zobraziť galériu (6)
Dwayne Johnson s aktuálnou partnerkou Lauren Hashian (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

V mladosti poriadnykvietok, potom dospelák so srdcom

Z dospievania DwaynaJohnsona si radšej príklad neberte.Prezradil, že bol zatknutý osem alebo deväťkrát. Vo veku 14 rokov, po tvrdej výchove a vysťahovaní z bytu,sa obrátilna zločin a bolsúčasťou skupiny, ktorá sa zameriavala na turistov a krádeže drahého oblečenia a šperkov.

Raz pre časopisMuscle and Fitness uviedol, že v 14 rokoch začaltrénovať a posilovať, čo mu pomáhalo "prekonávať bolesť z vysťahovania." Okrem toho priznal,že bol zatknutý "kvôli boju, krádežiam, hlúpostiam,ktoré som nemal robiť."47-ročnej hviezde pomáhalo cvičenie a budovanie svalovvyrovnať sa s jeho depresiou.

Dwayne Johnson má dnes telo, po ktorom túžia ženy a mužia závidia. (Zdroj: SITA/Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP, File)
Zobraziť galériu (6)
Dwayne Johnson má dnes telo, po ktorom túžia ženy a mužia závidia. (Zdroj: SITA/Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP, File)  (Zdroj: SITA/Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP, File)

''Nikdy nezabudnem, akomoja mama plakala a tiežnikdy nezabudnem na myšlienku, ktorú som mal -'Jediná vec, ktorú môžem urobiť, je jednoducho si postaviť moje telo,' pretože muži, ktorí boli úspešní, o ktorých som vedel - Stallone, Arnold, Bruce Willis - boli muži akcie,'' vyznal sa The Rock pre azcentral.com.

Herec a bývalý profesionálny zápasník dospel a stal sa z neho človek so srdcom na pravom mieste. V roku 2006 založil charitatívnu organizáciu Dwayne Johnson Rock Foundation pracujúcu s ohrozenými anevyliečiteľne chorýmideťmi. O rok neskôr spolu s bývalou manželkou darovali jeden milión dolárov Univerzite v Miami na podporu renovácie ichfutbalových zariadení. Ako vďaku premenovala univerzita šatňu Hurricanes na šatňu Johnsona.V roku 2017 daroval 25 000 dolárov na humanitárnu pomoc pohurikáneHarvey.Nasledujúci rok zase pomáhal s neziskovou organizáciou s opravami škôd spôsobených záplavamina Hawaji.

Viac o téme: Dwayne Johnson
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu