Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Syn Bolka Polívku si držal od herectva odstup: Gény boli silnejšie... FOTO Ten je ale fešák!

Bolek Polívka Zobraziť galériu (2)
Bolek Polívka (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Herec Vladimír Polívka, ktorý sa narodil 5. júla 1989, nasával divadelné prostredie už od prvých krôčikov. Syn Bolka Polívku a Chantal Poullainovej často spomína, ako sa "batolil" v zákulisí, keď jeho rodičia hrali slávnej predstavenie Šašek a kráľovná. Od hereckého povolania si však najskôr držal odstup, gény aj rodinná tradícia ale boli silnejšie. Dnes má za sebou Polívka množstvo výrazných rolí pred kamerou a patrí do súboru Dejvického divadla.

"Postaviť ma len preto, že mám nejaké meno, vedľa Ivana Trojana? Vedľa pána Postráneckého? Buď to zvládnem, alebo nie," odmietol Vladimír Polívka pochybnosti, či snáď nemá predsa len vďaka svojmu otcovi nejakú protekciu."Keď som študoval DAMU, bol som naozaj alergický na sebemenšiespojenie s rodičmi, vyhýbal som sa napríklad čo možno najviac pantomíme," spomínal tiež na rokyna pražskej divadelnej fakulte, kde absolvoval alternatívne a bábkové divadlo.

Vladimír Polívka (Zdroj: Photo © Česká televize / Pavla Černá)
Zobraziť galériu (2)
Vladimír Polívka (Zdroj: Photo © Česká televize / Pavla Černá)  (Zdroj: Photo © Česká televize / Pavla Černá)

Rodák zo Ženevy vyrastal na farme Bolka Polívku v Olšanoch a v Brne, v 14 rokoch sa po rozchode rodičov s matkou odsťahoval do Prahy.Veľmidlho sa intenzívne venoval jazde na snowboarde, na ktorom pretekal.Po maturite odišiel na pol roka do Kanady, kde "hľadal sám seba"."Chcel som dokázať, že sa viem rozhodovať za seba," spomínal na etapu, ktorá ho nakoniec cez všetky pochybnosti nasmerovala k hraniu.A po návrate do Českej republiky nastúpil na DAMU.

Rýchlo sa uplatnil pred kamerou, výraznú úlohu mal vo filme Miesta režiséra Radima Špačka alebo televíznom snímke Zločin v Polnej, hral tiež v českých seriáloch Kriminálka Anděl alebo Prvá republika.Okrem Dejvíc saherecs českou a francúzskou krvou, ktorý sa najviac považuje za Európana, objavil na javisku v Královohradeckom Klicperovo divadle alebo Národnom divadle, v roku 2016 potom mala premiéru kritikou priaznivo prijatá hra Šašek a syn, v ktorej si zahral so svojím otcom.

Viac o téme: Bolek PolívkaVladimír Polívka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu