Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Speváčky s trápnou hereckou kariérou: Na TIETO filmy by radšej zabudli... Aj my!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA/Evan Agostini/Invision/AP, SITA/Joel C Ryan/Invision/AP, SITA/Jordan Strauss/Invision/AP)

Existujú speváci, ktorí popri svojej hudobnej kariére prerazili aj v herectve. Ide napríklad o Jennifer Lopez, Selenu Gomez či najnovšie Lady Gaga. Popri nich sú tu však aj takí, ktorým sa to vôbec nepodarilo a radšej by na to zabudli... A aj my!

Z nejakého dôvodu sú ľudia vo filmovom priemysle, ktorí si myslia, že keď jehudobníkpopulárny, môže to byť aj dobrý herec.Samozrejme, niekoľko hudobníkov úspešne prešlo aj do filmového priemysluako David Bowie, Cher, Will Smith či Lady Gaga.Nie každý prechod z hudby na herectvo však išielhladko. A niekedy to bol proste krok vedľa. A poriadny...

Beyoncé

Začneme tak zľahka. Beyoncé Knowles má v zásadedva typy hereckých rolí. Tie, v ktorých väčšinou spieva a iné, kde musí reálne hrať. Jeden typ určite funguje lepšie ako druhý. Reč je najmäo muzikáloch, napríklad ide oPokušenie (2003), Cadillac Records (2008) čiDreamgirls (2006), pričom v poslednom bola dokonca nominovaná na Zlatý Glóbus.

Speváčky s trápnou hereckou
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File)

No úspešná speváčka má za sebou aj snímky, na ktoré nie je až tak hrdá. A niektoré sú vážne zlé. Napríklad, hranie Beyoncé vo filme Austin Powers bolo úplne neohrabané. Za ďalšie herecké predstavenie v dramatickom thrilleri Posadnutá (2009) bola dokonca nominovaná na Zlatú malinu. Aj keď v prípade tejto speváčky nejde vždy o herecký prepadák, minimálne posledné dva zmienené filmy by dnes už netočila.

Kelly Clarkson

V tomto prípade sa budeme baviť o absolútnom filmovom "odpade". Prvá sezóna súťaže American Idol bola kultúrnym fenoménom, najmä pre divákov vo veku 18 až 49 rokov. Ľudia z Foxu sa domnievali, že by z toho mohli vyťažiť ďalšie peniaze. Preto sa rozhodli obsadiť víťaza a semifinalistu ich speváckej súťaže do celovečerného filmu. Veď prečo by to nemalo vyjsť?

Kelly Clarkson (Zdroj: SITA/Rebecca Cabage/Invision/AP)
Zobraziť galériu (6)
Kelly Clarkson (Zdroj: SITA/Rebecca Cabage/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Rebecca Cabage/Invision/AP)

Film sa volal Láska medzi superstar (2003). Príbeh sa točí okoločašníčkyz Texasu, Kelly (Kelly Clarkson), ktorá stretne študenta z Pensylvánie, Justina (Justin Guarini) a majú spolu komplikovaný vzťah. Nič by na tom nebolo zlé, kebyKelly Clarkson a Justin Guarini mali nejaký herecký talent. Navyše ich chémia na obrazovke bolajednou z najhorších v histórii filmu. Bez servítky.

Kelly Clarkson a Justin Guarini vo filme Láska medzi superstar (Zdroj: Photo © 2003 20th Century Fox)
Zobraziť galériu (6)
Kelly Clarkson a Justin Guarini vo filme Láska medzi superstar (Zdroj: Photo © 2003 20th Century Fox)  (Zdroj: Photo © 2003 20th Century Fox)

O tom, že bol film naozaj hrozný, svedčí aj deväť nominácií Zlatých malín, medzi ktoré boli zaradené cena za najhoršiu herečku, herca a najhorší pár. O rok neskôr, na 25. výročie udeľovania Zlatých malín, vyhral film Láska medzi superstar cenu Najhorší muzikál za prvých 25 rokov. Mnoho kritikov ho tiež považuje za jeden z najhorších filmov všetkých čias.

Mariah Carey

Speváčka Mariah Carey má krásny hlas a je výborná speváčka, no veľký talent na herectvo jej zhora nenadelili. Aj keď nie všetky filmy sú úpná hrôza, niektoré sa nedajú vôbec pozerať. Jasnýmpríkladom je film Ostré kočky (2002), no snímkaStať sa hviezdou (2001) "vyhráva". Naň totižto lenťažko nájdeme nejaké pozitívum. Plytký scenár aherecký výkon speváčky jemožné len ťažko opísať...

Britney Spears

Britney Spearssav roku 1997dostala na svetovú popovú scénus provokatívnou skladbou a videom „Baby One More Time“. Po niekoľkých ďalších hitoch sa vyskytli veľké očakávania, že Britney Spears môže byť jednou z tých mega hviezd, ktorá by presiahlakariéru hudobníka. Každý, kto dokonca počul o filmeCrossroads,vie, že Spearsovej herecký výkon bolhoršíako akákoľvek pieseň, ktorú kedy vydala.

Film, ktorý bol založený na myšlienke samotnej Spearsovej, bol uvedený do výroby v roku 2001 a do sveta bol vypustený v roku 2002:Spears získala Zlatú malinuza najhoršiu herečkua odniesla sidomov aj ďalšiu cenu za najhoršiu pieseň. Aj keď film zarobil vyše 60 miliónov dolárov, určite to nebol odrazový mostík pre filmovú hviezdu, ako toniektorí ľudia očakávali.

Madonna

Aj keď má Madonna niekoľko dobrých filmov, existuje dôvod, prečo je Madonna stále známa svojou hudbou a nie herectvom. Medzi jej menej než hviezdne filmy patria Šanghajské prekvapenie (1986), Hazardná hra (1993), Telo ako dôkaz (1993) či Kto je to dievča (1987)?. Ale film, v ktorom Madonin prejav je naozaj zlý, je z roku 2002 s názvom Stroskotanci. Ide o remake filmu z roku 1974.

Madonna (Zdroj: SITA/Evan Agostini / Invision / AP)
Zobraziť galériu (6)
Madonna (Zdroj: SITA/Evan Agostini / Invision / AP)  (Zdroj: SITA/Evan Agostini / Invision / AP)

No to, čo urobilo remake tak urážlivo zlým, je Madona, ktorá tam hrá. Mnoho kritikov uviedlo, že to bolo také zlé, že ide o trestné utrpenie pre kohokoľvek, kto to sleduje. Preto nie je prekvapujúce, že film vyhral päť Zlatých malín, z toho dva za výkon Madonny (najhoršia herečka a najhorší pár na obrazovke).

Viac o téme: Britney SpearsMariah CareyMadonnaKelly ClarksonBeyoncé
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu