Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Kultový seriál Priatelia oslavuje 25 rokov: Čo robili hviezdy odvtedy?

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: Warner Bros. Television)

Priatelia patria medzi najobľúbenejšie televízne seriály už 25 rokov a ani pribúdajúce roky a ukončené natáčanie im neuberajú na popularite. Hercom z nich už navždy prischli mená práve z tohto seriálu, a to aj napriek tomu, že majú za sebou aj iné filmové či seriálové počiny. Čo teda Ross, Monica, Chandler, Rachel, Phoebe a Joey robili po skončení seriálu?

Jennifer Aniston (Rachel Green)

Jennifer Aniston (Rachel Green)
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/Richard Shotwell/Invision/AP)

Predstaviteľka Rachel Green sa veľmi ľahko zaradila k najvyťaženejším herečkám Hollywoodu. Síce začínala fotografickými aktami, vďaka seriálu Priatelia sa vyšvihla dosť vysoko. Z celej šestice je asi najslávnejšia, no jej úlohy sa, až na pár výnimiek, sústreďujú výhradne do romantických komédií. K jej filmom napríklad patrí Lov na exmanželku, Nie je z teba až tak paf, Láska na druhý pohľad, Šéfovia na zabitie či My sme Millerovci.


Mohlo by vás zaujímať:Chýbajú vám záhady a napätie? Tak tieto seriály si veľmi rýchlo zamilujete!


Courteney Cox (Monica Geller)

Courteney Cox (Monica Geller)
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/Richard Shotwell/Invision/AP)

Pre Courteney Cox bola postava Monicy skutočne prelomovou záležitosťou. Vďaka nej sa následne objavila v mnohých menších úlohách. Dala sa dokonca aj na horory - v sérii Vreskot si zahrala novinárku. Zaujímavým počinom je aj jej režisérsky debut Just Before I Go.

Matthew Perry (Chandler Bing)

Matthew Perry (Chandler Bing)
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/Rich Fury/Invision/AP)

Zahrať si vtipkára Chandlera Binga bolo pre Matthewa Perryho skvelým rozhodnutím. Ponuky sa mu začali hrnúť ešte počas seriálu. Súbežne s Priateľmi stihol natočiť romantickú komédiu Iba blázni sa ponáhľajú a dve časti filmu s Bruceom Willisom Môj sused zabijak. Počas Priateľov však stihol absolvovať kvôli problémom s alkoholom aj liečenie. Neskôr sa tiež objavil aj vo viacerých seriáloch, napríklad Studio 60 či Dobrá manželka.


Mohlo by vás zaujímať:Seriály plné tínedžerov a ich problémov: Tieto rozhodne stoja za pozretie


Matt LeBlanc (Joey Tribbiani)

Matt LeBlanc (Joey Tribbiani)
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/Alexander G. Seyum/Invision/AP)

Trochu natvrdlý, no vždy oddaný kamarát a zvodca Joey Tribbiani a spolu s ním aj jeho predstaviteľ pokračovali po skončení Priateľov v seriáli Joey. Neskôr sa predviedol vo filmoch Charlieho anjeli, Lovesick, Komando v sukniach či seriáloch Epizódy a Web Therapy. Vo voľnom čase sa stále venuje rýchlym motorkám a svojim trom psom.

Lisa Kudrow (Phoebe Bufet)

Lisa Kudrow (Phoebe Bufet)
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/Owen Sweeney/Invision/AP)

Večne bláznivá Lisa Kudrow je podľa jej predstaviteľky ešte stále tou postavou, podľa ktorej ju ľudia spoznávajú. Pritom sa po seriáli Priatelia stala Lisa Kudrow jednou z najžiarivejších hviezd NBC. V Mad About You si zahrala dvojičku seriálovej Phoebe. Tiež sa objavila vo filmoch Dr. Dolittle 2 či P. S.: Milujem ťa a v seriáli Mesto žien.


Mohlo by vás zaujímať:Pre fanúšikov kvalitných seriálov: Tieto európske počiny jednoducho musíte vidieť!


David Schwimmer (Ross Geller)

David Schwimmer (Ross Geller)
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/Rich Fury/Invision/AP)

Predstaviteľ paleontológa Rossa Gellera bol úplne prvým, koho do Priateľov obsadili, a zároveň táto úloha bola jeho najväčším počinom. Objavil sa však aj vo vojnovej kronike Bratstvo neohrozených či vo filme Pretenders. Najviac sa však venuje dabingu, hlas požičal napríklad aj žirafe Melmanovi z animáku Madagaskar.

Viac o téme: PriateliaMatt LeBlancMatthew PerryCourteney CoxLisa KudrowDavid SchwimmerJennifer Aniston
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu