Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Spomínate si na seriál Xena? FOTO Aha, ako herečky zrejú do krásy... Aresovi sa stala osudná veža!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Photo © MCA Television/Anchor Bay Entertainment)

Pamätáte si na Xenu, princeznú bojovníčku? Seriál nášho detstva a dospievania, ktorý nám rúcal stereotyp o mužoch ako najsilnejších. Vedeli ste, že už je to 18 rokov od vysielania poslednej časti tohto dobrodružného seriálu? Pozrite sa s nami, ako zmenou prešli jeho hlavní hrdinovia...

Pre tých, ktorí americký televízny seriál Xena nevideli alebo si ho už nepamätajú,ho v krátkosti priblížime.Xena je princezná bojovníčka, ktorá bojuje za práva bezbranných a slabých.Xena bola vychovaná medzi amazonkami a dobre vie, ako skoliť protivníka. Za pomociniekoľkých prudkých hmatov dokáže zastaviť prívod krvi do mozgu, za pomocou svojho lietajúceho disku odzbrojí všetkých nepriateľov. Xena mápomocnú silu v podobe Gabriely - dievčaťa, ktoré ju sprevádza na cestách.

Seriál Xena je inšpirovaný z mytológií z celého sveta. V jednotlivých epizódach sme stretávali skutočné historické osobnosti, ale aj kentaurov, amazonky alebo medúzu. Natáčal sa šesť rokov, dokopy mal šesť sérií a konkrétne išlo o 134 epizód. Nakrúcal sa na čarovnom Novom Zélande. Posledná časť bola odvysielaná v roku 2001. Takto sa po rokoch zmenili hlavní hrdinovia, jedného osudová chyba pripravila o život.

Spomínate si na seriál
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Photo © MCA Television/Anchor Bay Entertainment)

Lucy Lawless - Xena

Predstaviteľka neprekonateľnej Xeny Lucy Lawless sa preslávila najmä rolou v rovnomennom seriáli. No tým sa jej účinkovanie pre kamerami neskončilo. Zahrala si v množstve seriálov, najmä v Hviezdnej lodiGalactica (2005 - 2009), v sérii Spartakus (2011-2012), v Rodinke úžasných (2011), Parks and Recreation (2012-2014),Ash vs Evil Dead (2015-2018) a najnovšie hviezdi v My Life is Murder (2019).

Okrem toho sa blysla aj v niekoľkých filmoch, napríklad v Spidermanovi (2002), EuroTripe (2003), v Príbehoch na dobrú noc (2008) či v Krvavej odplate (2009). Okrem herectva vyniká aj ako speváčka, v roku 1997 hrala v muzikáli Pomáda na Broadwayi.

Čo sa týka jej osobnéhoživota, aj v súkromí veľmi dobre ovláda bojové umenie, rada jazdí na koni a tiež výborne zaobchádza s mečom. Prvú svadbu mala už ako 19-ročná, ked sa vydala za Gartha Lawlessa, s ktorým má dcéru Daisy. Po siedmich rokoch manželstva sa v roku 1995 rozviedli. Práve pri natáčaní Xeny našla svojho druhého manžela. Od roku 1998 je vydatá za producenta seriálu Roberta Taperta, s ktorými má dvoch synov. Dnes má Lucy 51 rokov a vyzerá skvele.

51-ročná Lucy Lawles vyzerá aj dnes výborne (Zdroj: Photo © MCA Television, Instagram/reallucylawless)
Zobraziť galériu (6)
51-ročná Lucy Lawles vyzerá aj dnes výborne (Zdroj: Photo © MCA Television, Instagram/reallucylawless)  (Zdroj: Photo © MCA Television, Instagram/reallucylawless Overené)

Renée O'Connor - Gabriella

Renée O'Connor si zahrala prvú hereckú rolu už ako osemročná a úplne ju to pohltilo. Ako šestnásťročná začala kariéru v reklamných spotoch a menších televíznych rolách. Do pozornosti producentov Xeny sa dostala, keď sa blysla v Herkulovi.

Po účinkovaní v seriáli hrala už len zriedka, najmä vo filmoch, ako napríklad v horore Boogeyman 2 (2007), Správna sexi trojka (2009) a v ďalších menej úspešných snímkach. Rovnako, ako Lucy Lawless, ajRenée má za sebou dve svadby.

Prvýkrát sa vydala zaStevea Muira v roku 2000, s ktorým má syna. Po piatich rokoch manželstva sa ale konal rozvod. V roku 2017vliezla do chomúta druhýkrát, keď si vzala hercaJeda Sura. Spolu majú dcéru Iris. 48-ročná herečka sa môže pochváliť tým, že pribúdajúcim vekom len zreje do krásy.

Renée O´Connor akoby zastavila čas. Vľavo počas hrania v Xene, vpravo v roku 2019 (Zdroj: Photo © Anchor Bay Entertainment, Instagram/Renee O´Connor)
Zobraziť galériu (6)
Renée O´Connor akoby zastavila čas. Vľavo počas hrania v Xene, vpravo v roku 2019 (Zdroj: Photo © Anchor Bay Entertainment, Instagram/Renee O´Connor)  (Zdroj: Photo © Anchor Bay Entertainment, Instagram/Renee O´Connor)

Ted Raimi - Joxer

Úloha prihlúpleho bojovníka Joxera v Xene sadla Tedovipriamo na telo a zabezpečila mu popularitu, všeobecnú známosť a množstvofanúšikov po celom svete. Predtým, ako zahviezdil v Xene, hral vo filmoch svojho brataSama, najmä v snímkeIt's Murder! (1997), Spider-man 1, 2, 3, Lesný duch 1,2 , Darkman (1990), či Stiahni ma do pekla (2009).

Okrem toho hral aj v ďalších desiatkach filmov, ako napríkladŽivý terč (1993), Apollo 11 (1996), My name is Bruce (2007), Polnočný vlak (2011) alebo Cesta do krajiny Oz (2013). Čo sa týkaseriálov, zahral simalé role v pár epizódach, za zmienku stojí seriálAsh vs Evil Dead, kde si opäť zahral po boku Lucy Lawlessovej.

Osobný život si Ted Raimi stráži, preto ťažko povedať, či je slobodný, ženatý, či má priateľku alebo deti. 53-ročný herec je však aj dnes na pohľad rovnaký, ako sme ho videli v Xene... Len mu pribudlo viac vrások.

Herec Ted Raimi sa za tie dlhé roky takmer vôbec nezmenil. (Zdroj: Xena, Twitter/Ted Raimi)
Zobraziť galériu (6)
Herec Ted Raimi sa za tie dlhé roky takmer vôbec nezmenil. (Zdroj: Xena, Twitter/Ted Raimi)  (Zdroj: Xena, Twitter/Ted Raimi)

Kevin Smith - Ares

Kevin Smith stvárnil v Xene gréckeho boha vojny Aresa. Okrem herca bol aj hudobník a miloval rugby, ktorému sa aj počas štúdiavenoval.Smith sa objavil okrem Xeny aj v iných televíznych show a filmoch, najmä akovietnamský veteránv celovečernom filmeChanneling Babya ako detektív John Lawless v troch televíznych filmoch:Lawless(1999),Lawless 2: Vražedné dôkazy(2000) aLawless 3: Na pomedzí zákona(2001).

Predstaviteľ seriálového Aresa si vzal svoju školskú lásku Suzanne, s ktorou mal tri deti. Keď sa začiatkom roku 2003 pripravoval na svoju prvú hollywoodsku úlohu v akčnom filme Slzy slnka s Bruceom Willisom, stala sa tragédia. V ten istý rok totiž odišiel na natáčanie americko-čínskeho filmuWarriors of Virtue: The Return to Tao do Číny.

Tam sa pri oslavách po ukončení natáčania snímky rozhodl prejsť okolo areálu filmového štúdia a vyšplhať sa najednu zveží. Stratil však oporu, spadol z výšky niekoľkých metrov,utrpelvážne mnohopočetné poranenia hlavy a upadol do kómy a 15. februára 2002 zomrel vo veku 38 rokov v Pekingskej nemocnici.

Kevin Smith ako Ares v seriáli Xena (Zdroj: Photo © MCA Television/Anchor Bay Entertainment)
Zobraziť galériu (6)
Kevin Smith ako Ares v seriáli Xena (Zdroj: Photo © MCA Television/Anchor Bay Entertainment)  (Zdroj: Photo © MCA Television/Anchor Bay Entertainment)

Viac o téme: XenaLucy LawlessKevin SmithRenée O'ConnorTed Raimi
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu