Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Nebezpečné filmové scény, ktoré boli skutočné: Títo herci skončili v nemocnici... Nepoučiteľný Stallone!

(Zdroj: Photo © Metro-Goldwyn-Mayer (MGM))

Niektorí herci sú ochotní podstúpiť nemalé nebezpečenstvo, aby zahrali svoju rolu čo najlepšie alebo pokračovať v predstavení napriek tomu, že prežívajú značnú bolesť. Pozrite sa s nami, ktoré filmové scény boli naozaj skutočné a ktorí herci skončili v nemocnici...

Zúriaci býk (1980)

Tento boxerský film z roku 1980 je všeobecne považovaný za veľkolepé opus pre hviezdu Roberta DeNira arežiséra Martina Scorseseho.Okrem niekoľkých slávnych rozhovorov, ktoré tu nie je možné citovať, pretože ide o dialógy nevhodné pre rodiny s deťmi, predstavujeskutočne trýznivéboxovacie sekvencie vďaka intenzívnym zvukovým efektoma úpravám.Robert De Niro a Joe Pesci sa v známej scéne naozaj bijú.

Na začiatku filmu Jake LaMotta (DeNiro) a jeho brat trénujú v ringu. Režisér Scorsese povedal, že okrem všetkých boxovacích scén,ktoré sa vyskytujú vo zvyšku filmu,iba v tejto scéne došlo k vážnemu zraneniu.Jeden úderDeNirabol taký tvrdý, že napriek tomu, že Pesci nosil vankúšiky, mu DeNirozlobil rebro.

Stalker (1979)

Film StalkerrežiséraAndreja Tarkovskéhoje alegorické sci-fi, rovnako ako jeho predchodca, drámaSolaris.Príbeh sleduje troch mužov - Profesora, Spisovateľa a Stalkera - ktorí cestujú naprieč záhadným a zakázaným územím ruskej divočiny zvaným Zóna. V Zóne nič nie je také, aké sa na prvý pohľad zdá.Predmety mení svoje miesta, krajina sa sama presúva a preskupuje.Vyzerá to, ako by neznáma inteligencia aktívne marila každý pokus o preniknutie za hranice tejto oblasti.Hovorí sa, že sa v Zóne nachádza bunker, v ktorom je čarovná miestnosť, ktorá dokáže splniť každé želanie.Stalker je najatý ako sprievodca, ktorý si vďaka svojím opakovaným návštevám Zóny zvykol na jej zložité pasce, nástrahy i zákerná skreslenie.Len ak ho budú nasledovať,dostanú sa Spisovateľ s Profesorom k bunkru a kúzelnejmiestnosti živí.

Keď sa natáčali scény, v ktorých sa hlavné postavy (Stalker, Spisovateľ a Profesor) nebezpečne približujú k mimozemskému svetu,obsadenie filmu bolovystavené najrôznejším nebezpečným látkam.Film bol totiž zväčša točený v chemickom závode blízkoestónskeho hlavného mesta Talin. Práve toxické látky, ktorým boli vystavení,vraj môžu za úmrtie hlavnéhohercaaj režiséra tohto filmu, ktorí zomreli do siedmych rokov od natáčania.

Rocky IV a Nezničiteľní

Počas svojich boxerských scénSylvester Stalloneprikázal Dolphovi Lundgrenovi, aby udieral naozaj.Lundgren urobil, čo mu bolo povedané, a preto musel Stallone stráviť niekoľko dnív nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti po úderoch, ktoré akostvoriteľsérieRockytvrdil, mustlačili chrbticu. Lundgrennevedel, že Stallonovi ublížil, až kým mu produkčná spoločnosť nepovedala, že by mohol mať dvojtýždňovú dovolenku.To však nezničilo Stalloneovutúžbu robiť ozajstné scénya počas natáčania prijeho neskoršomfilmeNezničiteľní sajedna takáto scéna skončila tým, že Steve Austin zranil jeho krk tak silno, že mu do neho museli vložiť kovovú platňu.

Zradná hlbočina

Scéna vo filmeZradná hlbočina počas natáčania zaskočila Samuel L. Jacksona. V jednejboltotiž ohrozený on a takmer celé obsadenie. Počas búrkovej scény sa štyri hlavné postavy snažia utekať vo vnútri základne. Umelé vlny sa mali zrážať pred nimi a za nimi, ale počas jednej snímkysa stratili tisíce litrovvody a obsadenie bolo zasiahnuté čase, kedy v skutočnosti nemali byť a preto nemali žiadne bezpečnostné vybavenie. Členovia obsadenia boli ihneď z tadiaľ vyslaní preč, keďževzhľadom na prúd vody a nedostatok bezpečnostných zariadení boli vo veľkom nebezpečenstve. Jackson bol pri zhliadnutí filmu ohromený, keďžescénabola skutočne zahrnutá do filmu.

Princezná Nevesta

V scéne, kde šesťprstý kráľov pobočník (Christopher Guest) mečom omráči hlavného hrdinu (Caryho Elwesa), došlo nechtiac ku skutočnému omráčeniu. Elwes totiž predtým Guesta požiadal, aby ho nešetril a naozaj udrel.Urobil to a Elwes strávil zvyšok dňa v nemocnici. Niekedy ukázať, ako ste tvrdí, jednoducho nemusí dopadnúť podľa vašich predstáv.Táto scéna kvôli autentickosti nakoniec aj vo filme zostala.

Whiplash

Miles Teller, ktorý sivo filme zahral Andrewa, sa do svojej role vžil až príliš.JK Simmonsako Fletcher si zlomil dve rebrápri scéne, v ktorej hoMiles Tellernapadne. Simmonsukázal zase svoju silu tým, že dokázal pokračovať v scéne a neukázal svoju bolesť zo zranenia. Čo možno niektorí tiež netušili, počas natáčania náročných bubnovacíchscén Teller kvôli pľuzgierom na rukách naozaj krvácal, takže krv na paličkách a na bicíchje skutočne jeho.

Blade Runner

V scéne, v ktorej Darryl Hannah uteká pred postavou JF Sebastiana a následne vrazí do zaparkovaného auta, to tak pôvodne v pláne nebolo.Na pľaci bolo vďaka vode tak šmykľavo, že sa herečka pokĺzla a sklo prerazila.Dodnes jej zostala na pamiatku jazva na paži. Scéna vo filme pre svoju realistickosť zostala.

Sedem

Podobne ako pri filme Blade Runner, aj v kultovej snímke Sedem došlo k zraneniu nešťasťnou náhodou.Brad Pittsa totiž pri natáčaní naháňačky pošmykol, prerazil rukou sklenenú tabuľu a poranil si šľachu. Po niekoľkých dňochbol herec späť na pľaci, ale s rukou v sadre.Nešlo však o zásadný problém, keďže sajeho postavamala podľa scenára zraniť, len niena ruke.Drobná úprava scenára všetko vyriešila.

Viac o téme: SedemWhiplashZúriaci býkRocky IVPrincezná nevestaNezničiteľníZradná hlbočina
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu