Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Veľký PREHĽAD vesmíru Marvel: Fáza štyri je tu! Jolie, Hayek i vzostup nového Kapitána Ameriku

Zobraziť galériu (13)
(Zdroj: ČSFD/Walt Disney Studios Motion Pictures)

Avengers: Edgame bolo veľké finále, na ktoré sme všetci túžobne čakali. Pre mnohých z nás sa skončila jedna etapa marvelovského vesmíru. Diváci sa však nemusia báť. Už čoskoro nás čaká ďalšie dobrodružstvo. Fáza štyri je tu. A vo veľkom.

Napriek tomu, že Edgame bol zrejme najočakávanejšou snímkou, tretiu etapu zavŕšila marvelovka Spider-Man: Ďaleko od domova. Pôvodne mala začať štvrtú fázu, no tvorcovia si to evidentne rozmysleli. Prvým ohlasom štvrtej fázy bola tlačová konferencia voktóbri 2014.

Fáza štyri

Riaditeľ Marvel Studios Kevin Feige na nej potvrdil, že fáza štyri je vpláne. Zároveň dodal, že ak po roku 2019 ešte budú marvelovky, budú to len filmy. Ztejto myšlienky sa zrejme takisto upustilo, keďže momentálne sú vpláne aj nejaké seriály (alebo minisérie) zdielne Disney+. Samozrejme, to, čo plánovali pred piatimi rokmi, sa trošku muselo pozmeniť. Bohužiaľ, ďalšia etapa už bude bez Stana Leeho, ktorý zomrel vnovembri minulého roka.

Bez zmien to nepôjde

Napriek tomu sa môžeme tešiť na výdatnú dávku filmov aseriálov, ktoré si, ako všetci pevne veríme adúfame, zachovajú kvalitu avýnimočnosť. Fáza štyri sa vyznačuje niekoľkými zmenami. Všetky projekty budú mať premiéru menej ako dva roky po sebe. Bohužiaľ, ani vjednom znich sa už Stan Lee neobjaví.

Stan Lee
Zobraziť galériu (13)
Stan Lee  (Zdroj: SITA/AP/Damian Dovarganes)

Vo fáze štyri bude vkaždom filme vystupovať herec, ktorý okrem stvárnenia jednej zhlavných postáv bude film aj produkovať. Nebudú to len filmy, ako avizoval Feige pred piatimi rokmi. Štvrtá fáza bude obsahovať aj seriály, ktoré budú súčasťou filmovej línie abudú sfilmami súvisieť. Nedočkáme sa ani jedného sólového Avengers filmu aani jedného filmu sKapitánom Amerika. Dočkáme sa však štvrtého sólového filmu pre jednu zkomixovým postáv. Za necelé štyri roky by to malo byť menej ako šesť filmov.

Kevin Feige
Zobraziť galériu (13)
Kevin Feige  (Zdroj: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision)

Veľký PREHĽAD: Začnite odpočítavať!

Štvrtú fázu, ako aj názvy filmov aseriálov sdátumami premiér, oznámili tvorcovia aherci na tohtoročnom Comic-Cone vSan Diegu. Odkryli tak aspoň časť tajomstva avy si môžete pozrieť veľký prehľad filmov aseriálov shercami, ktorí by sa vnich mali objaviť. Môžete začať odpočítavať.


Mohlo by vás zaujímať:Tvorcovia konečne oznámili štvrtú fázu Marvelu: VIDEO Epické pokračovanie Doctora Strangea


Black Widow (premiéra: 1. mája 2020)

Réžia: Cate Shortland

Hrajú: Scarlett Johanson, Florence Pugh, David Harbour, Rachel Weisz, OT Fagbenle

Black Widow bude prvým filmom, ktorý sa dočká vrámci štvrtej fázy svojej premiéry. Superšpiónku si opäť zahrá Scarlett Johansson apráve Black Widow bude štvrtým sólovým filmom ajednom zo superhrdinov. David Harbour sa predstaví ako Red Guardian, Florence Pugh ako Yelena, OT Fagbenle stvárni Masona aRachel Weisz Melinu.

Veľký PREHĽAD vesmíru Marvel:
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Marvel Studios)

Návrat Nataše je prekvapivý, keďže sa vEdgame obetovala, no ojej možnom návrate sme sa dozvedeli krátko po premiére Avengers: Endgame. Film sa bude sústrediť najmä na jej minulosť. „Nataša môže konečne byť plne uvedomelou ženou... a som nadšená, že fanúšikovia uvidia aj jej nedokonalú stránku so všetkými chybami," povedala vjednom zrozhovorov Johansson. Film by sa mal momentálne natáčať vBudapešti aprvý trailer by mal mať premiéru koncom tohto roka.

The Falcon and the Winter Soldier (premiéra: jeseň 2020, Disney+ TV seriál)

Hrajú: Anthony Mackie, Sebastian Stan

Veľký PREHĽAD vesmíru Marvel:
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Marvel Studios)

Presný dátum prvého seriálu zatiaľ nie je známy, jediné, čo vieme, že seriál nadviaže priamo na koniec Avengers: Endgame. Falcon alebo Sam Wilson (Anthony Mackie) aZimný vojak (Sebastian Stan) sa budú vyrovnávať sneprítomnosťou Kapitána Ameriku. Na konci Edgamu sa Kapitán Amerika vzdal svojho štítu aprenechal ho svojmu kamarátovi Samovi. Prvý seriál zdielne MCU (Marvel Cinematic Universe) aDisney+ zrejme odhalí detaily Samovho vzostupu ako Kapitána Ameriku vpiatom filme Avengers, ktorého sa však vo štvrtej fáze zrejme nedočkáme.

The Eternals (premiéra: 6. november 2020)

Réžia: Chloé Zhao

Hrajú: Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Salma Hayek, Lia McHugh, Don Lee

Druhý film štvrtej fázy sa zdá byť epický. Objavia sa vňom nové postavy, ktoré stvárnia herecké stálice ako Angelina Jolie ako Thena, Salma Hayek (Ajak, vodkyňa Eternals) či Richard Madden (ako Ikaris). Predstaviť by sa mala nesmrteľná mimozemská rasa. „Eternals predstavujú rasu nesmrteľných mimozemšťanov, ktorých poslali na zem Celestials (bohovia, nebeské stvorenia, pozn. red.), aby ochránili ľudskú rasu pred rasou Deviants,“ povedal Madden.

Veľký PREHĽAD vesmíru Marvel:
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Marvel Studios)

Film sa má údajne odohrávať tisícročia aprelínať sa má aj so súčasnosťu. Eternals môžu byť najväčšou zmenou status quo marvelovského vesmíru, predstavujú akúsi odnož Inhumans, ktorí sa vytratili. Polomimozemské apolonebeské bytosti sa budú musieť naučiť spolunažívať sľuďmi.

Shang-Chi: And the Legend of the Ten Rings (premiéra: 12. februára 2021)

Réžia: Destin Daniel Cretton

Hrajú: Simu Lu, Tony Leung, Awkwafina

Veľký PREHĽAD vesmíru Marvel:
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Marvel Studios)

Režisér tretej marvelovskej snímky štvrtej fázy zrejme prepíše históriu. Ako prvý predstaví publiku prvého ázijského superhrdinu Shang-Chiho (Simu Liu). Tento príbeh má určite miesto aj vsúčasnej dobe. Ide opopulárnu postavu 70. rokov, ktorá sa objaví vmodernej ére ako kung fu špión, ktorý bude konfrontovať Mandarina, známeho teroristu. Mandarin môže anemusí byť jeho otcom. Mandarin je šéfom organizácie Ten Rings (Desať prsteňov) avyskytoval sa tu už od počiatkov MCU. Práve oni uniesli Tonyho Starka vprvom Iron Manovi, ich logo sa objavilo vAnt-Manovi.

Loki (premiéra: jar 2021, Disney+ TV seriál)

Hrajú: Tom Hiddleston

Veľký PREHĽAD vesmíru Marvel:
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Marvel Studios)

Loki bol jedným zprvých seriálov štvrtej fázy Marvelu, oktorom sa len šuškalo. Tom Hiddleston, miláčik divákov, by sa mal vrátiť ako Loki, aj keď aj on, ako vieme, skončil škaredo. Uškrtil ho Thanos. Loki zrejme preskakovalo medzi dimenziami vďaka posadnutosti Kameňom priestoru, sktorým ušiel, keď sa Avengers vracali späť do súčasnosti. Dozviete sa, čo sa stalo sLokim po Avengers: Endgame.

WandaVision (premiéra: jar 2021, Disney+ TV)

Hrajú: Elizabeth Olsen, Paul Bettany

Veľký PREHĽAD vesmíru Marvel:
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Marvel Studios)

Na jar 2021 sa nedozviete len to, čo sa stalo sLokim. Rovnaký osud čaká aj Wandu, alias Scarlet Witch, aVisiona. Elizabeth Olsen aPaul Bettany sa vrátia vo svojich úlohách. Nič iné zatiaľ nebolo potvrdené, keďže premiéra je ešte ďaleko. Ani to, ako sa Vision po smrti vráti. „Nemám ani tušenia,“ povedal Bettany na adresu Visionovho návratu.„Bude to naozaj zábava. Bude to divné, ale aj hlboké a, samozrejme, bude tam veľa prekvapení. Konečne budete rozumieť Wande Maximoff,“ povedala Olsen.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (premiéra: 7. máj 2021)

Réžia: Scott Derrickson

Hrajú: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen

Veľký PREHĽAD vesmíru Marvel:
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Marvel Studios)

Wanda sa objaví aj vpokračovaní Doctora Strangea, vúlohe ktorého zažiaril Benedict Cumberbatch. Nielen že sa nezmenil hlavný hrdina, ale na poste režiséra sa rovnako, ako aj vjednotke, objaví Derrickson. Údajne pôjde oprvú hororovú marvelovku. Ak chcete oprvý kozmický horor, ktorý vznikne pri skúmaní multiverza (multivesmíru, teda hypotetického súboru viacerých možných vesmírov, pozn. red.). Pokiaľ vás uchvátil prvý Doctor Strange, zatiaľ sa zdá, že toto bude ešte silnejšie.

What If...? (premiéra: leto 2021, Disney+ TV seriál)

Hrajú (ako hlasy): Jeffrey Wright, Chris Evans, Hayley Atwell, Mark Ruffalo, Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Chris Hemsworth aďalší.

Veľký PREHĽAD vesmíru Marvel:
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Marvel Studios)

Táto animovaná séria je zatiaľ naozaj vnedohľadne. Aj keď poznáme dátum približnej premiéry, detaily ešte známe nie sú. Hovorí sa, že vprvá epizóda by mala byť otom, že super sérum dostane Peggy Carter anie Kapitán Amerika. Očakáva sa, že si tu zahrá aj veľa zpôvodných hercov Avengers... Teraz je to však vo hviezdach.

Hawkeye (premiéra: jeseň 2021, Disney+ TV seriál)

Hrajú: Jeremy Renner

Veľký PREHĽAD vesmíru Marvel:
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Marvel Studios)

Hawkeye sa nateraz nedočká vlastného filmu, ale bude samostatný priestor mu bude venovaný vseriáli. Jedna znajpopulárnejších postáv samostatnej komixovej knihy sa tak dočká trošku rozsiahlejšieho priestoru. Hawkeye by mal zaúčať novú postavu Kate Bishopovú, aby sa stala novým Hawkeye-om. Či sa niekedy vbudúcnosti vráti kAvengersom Hawkeye, alias Clint Barton, vpodaní Jeremyho Rennera by mala ukázať práve táto séria.

Thor: Love and Thunder (premiéra: 5. novembra 2021)

Réžia: Taika Waititi

Hrajú: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tessa Thompson

Veľký PREHĽAD vesmíru Marvel:
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Marvel Studios)

Posledný zavizovaných filmov štvrtej fázy Marveluazrejme jeden znajvzrušujúcejších a najprekvapivejších, bude ďalšie pokračovanie Thora. Jane Foster (Natalie Portman) by sa mala stať novým Thorom. Vúlohe Valkýri by sa mala opäť objaviť Tessa Thompson, ktorá bude ako strážkyňa Asgardu hľadať novú kráľovnú. Potenciálne novovybudovaný Asgard predstaví novú Bohyňu Blesku – amožno aj nového Avengera.

Čo bude potom?

Feige ešte prezradil niekoľko ďalších projektov vroku 2022. Či to bude štvrtá fáza, alebo niečo ďalšie, to nevieme. Zatiaľ má však potvrdil Čierneho pantera 2, Strážcov Galaxie 3, Blade-a, Captain Marvel 2 aspomenul aj Fantastickú štvorku amutantov. Na začiatok nemajú byť súčasťou štvrtej fázy. Otom sa možno dozviete vďalšom článku.

Viac o téme: MarvelBenedict CumberbatchThorChris HemsworthNatalie PortmanChris Evans
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu