Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Dr. House hviezdou politického trileru! Život sa mu rozpadá, no jeho plány to neprekazí

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Chris Pizzello)

Anglický herec Hugh Laurie si zahrá politika v pripravovanej trilerovej minisérii Roadkill. Vo štvordielnom projekte stvárni konzervatívneho politika, ktorý napriek tomu, že sa mu rozpadá život, bez hanby napreduje so svojimi plánmi. Novinka vzniká pre televíziu BBC. Jej scenár má na starosti David Hare a réžie sa ujme Michael Keillor.

Roadkill je fiktívny triler o ambicióznom, ráznom a charizmatickom konzervatívnom politikovi Peterovi Laurenceovi (Laurie), ktorému sa s pričinením jeho nepriateľov rozpadá verejný aj súkromný život. Hoci sa potýka s osobnými odhaleniami, bez hanby, výčitiek svedomia a ľútosti pokračuje ďalej a snaží sa napredovať so svojou agendou, zatiaľ čo iní sa ho chystajú zosadiť. Udalosti, ktorým čelí, však ukážu, že pre jednotlivca i pre krajinu, je ťažké zanechať minulosť minulosťou.

Najznámejší ako Dr. House

Hugh Laurie je známy najmä ako Gregory House zo seriálu Dr. House (2004 - 2012). Za túto rolu si vyslúžil dva Zlaté glóbusy, dve Screen Actors Guild Awards a šesť nominácií na Primetime Emmy. Na Britských ostrovoch však bol už predtým známy ako polovica komediálneho dua Fry and Laurie, ktoré tvoril so Stephenom Fryom. Spolu účinkovali tiež v seriáloch Blackadder (1983 - 1989) a Jeeves and Wooster (1990 - 1993).

Dr. House hviezdou politického
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Richard Shotwell/Invision)

Zahral si aj vo filmoch ako Myšiak Stuart Little (1999), Let Fénixa (2004), Králi ulice (2008) či Krajina zajtrajška (2015). V rokoch 2015 - 2019 stvárňoval senátora Toma Jamesa v komediálnom seriáli Viceprezident(ka) (2012 - 2019), v roku 2016 sa predstavil aj v kriminálnej minisérii Nočný recepčný, ktorá mu vyniesla tretí Zlatý glóbus, v rokoch 2016 - 2017 účinkoval v projekte Chance a v roku 2019 sa predstavil v minisérii Hlava 22. Angličan, ktorý sa sám naučil hrať na gitaru a klavír, vydal v roku 2011 debutový bluesový album Let Them Talk, na ktorý o dva roky neskôr nadviazal druhou štúdiovkou Didn't It Rain. Známy je aj ako autor bestselleru Obchodník so smrťou (1996).

Viac o téme: Hugh LaurieRoadkill
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu