Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Legendárny príbeh Ramba sa uzavrie: VIDEO Ešte raz, naposledy a osudovo, ide k vám smrť!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Barry Wetcher/Metro Goldwyn Mayer Pictures/Warner Bros. Pictures )

Fanúšikovia odvážneho a nezlomného Johna Ramba sa môžu tešiť na nové kúsky tohto akčného hrdinu. Ešte raz, naposledy a osudovo prichádza do kín Rambo v podaní Sylvestra Stalloneho.

Po neľútostných bojoch vdžungli a púšti sa dej zavŕši tam, kde sa v snímke Prvá krv začal. Doma vAmerike. Ramba nakoniec aj tu doženie minulosť. Bude nútený oprášiť svoje schopnosti a vydať sa na cestu krvavej pomsty.„Piatym dielom Rambo: Posledná krv uzavrie takmer štyridsať rokov dlhý príbeh legendárnej akčnej postavy,“informovala Stanislava Borská z distribučnej spoločnosti Bontonfilm.

Ide k vám smrť

Rambo sa konečne vrátil domov. Usadil sa na ranči v Arizone a démonov zo svojej zabijackej minulosti sa snaží vyhnať pokojným životom kovboja v americkom zapadákove. Nájde sa aj niekoľko ľudí, ktorých má rád a na ktorých mu záleží. Má šancu dosiahnuť vnútorný pokoj. A práve obyčajný pocit, že má konečne pre čo žiť, ho neľútostne vráti tam, odkiaľ sa snaží utiecť. Do sveta zabíjania.

Dcéra jeho dávneho priateľa totiž nedbá na výstrahy a vydá sa za hranice do Mexika, kde ju unesie miestna mafia. Únosy dievčat na nútenú prostitúciu robia zločinci v Mexiku bežne, v tomto prípade však majú obrovskú smolu. „Ide k vám smrť a neexistuje nič na svete, čo by vám pomohlo zastaviť ju,“hovorí Rambo pokojne a s rozmyslom smerom ku gangu mexického drogového kartelu. Každý, kto o Rambovi niekedy počul, vie, že nie je dôvod neveriť mu. Boh pozná zľutovanie, John nie.

Foto: SITA/AP/Petros Giannakouris
Zobraziť galériu (2)
Foto: SITA/AP/Petros Giannakouris  (Zdroj: SITA/AP/Petros Giannakouris)

Prvýkrát s krátkymi vlasmi, prvýkrát bez čelenky, prvýkrát u seba doma, prvýkrát unavený. Zato stále s lukom a ikonickým nožom. „Kruh sa uzatvára. John Wick a ďalší zabijaci dneška sú síce elegantní a cool. Ale toto je Rambo, ktorý aj na zemi dokáže rozpútať peklo,“avizuje distributér filmu, ktorého prvé záber Stallone osobne predstavil na festivale vCannes, kde vzbudili veľké očakávania. Atmosféra, boj svlastnou minulosťou a dôraz na samotnú postavu sľubujú dôstojnú rozlúčku sfilmovou sériou a postavou, ktorá sa stala takmer synonymom žánru akčného filmu.

Viac o téme: Sylvester StalloneRambo
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu