Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Legendárny Hightower z Policajnej akadémie: Jednotka draftu, ktorú preslávila jediná úloha

Bubba Smith Zobraziť galériu (2)
Bubba Smith (Zdroj: Warner Bros. Pictures)

Neexistuje azda nikto, kto nevidel aspoň jednu časť Policajnej akadémie. A práve tu hviezdil Bubba Smith, ktorý vynikal nielen svojou obrovskou postavou, ale aj životným príbehom.

Narodil sa 28. februára 1945 v americkom Texase akoCharles Aaron Smith. Meral 201 centimetrov a vážil 120 kilogramov. Preslávil sa síce najmä ako Moses Hightower z filmovej série Policajná akadémia, no už počas štúdií na Michigan State University hral americký futbal.

V drafte v roku 1967 si ho dokonca z prvého miesta vybral tím Baltimore Colts, za ktorý odohral päť sezón a vyhral s ním aj Super Bowl. Následne odohral po dve sezóny v kluboch Oakland Raiders a Houston Oilers. Po ukončení úspešnej hráčskej kariéry sa z neho stal herec, debutoval v roku 1978 v seriáli Wonder Woman a v televíznom filme Superdome.

Bubba Smith
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Warner Bros. Pictures)

Zviditeľnila ho až legendárna policajná séria, kde postupnev rokoch 1984 až 1989 stvárnil v prvých šiestich dieloch mohutného strážcu zákona. Okrem toho si zahral napríklad aj v seriáloch Good Times, Charlieho anjeli alebo Ženatý so záväzkami. Úspech Hightowera však už nikdy neprekonal.

Smith zomrel v roku 2011 v Los Angeles vo veku 66 rokov. Podľa hovorcu policajného vyšetrovateľa Eda Wintera bol nájdený mŕtvy vo svojom dome v Baldwin Hills. Jednou z príčin úmrtia bola otrava liekom na chudnutie s aktívnou látkou fentermín. Trpel aj srdcovou vadou a niektoré z ciev mal upchaté až na 75 percent. Aj keď sa preslávil jedinou významnou filmovou úlohou, diváci si ho navždy zapamätajú.

Viac o téme: Bubba Smith
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu