Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Temný život hollywoodskej hviezdy! Otvorená SPOVEĎ Demi Moore: O alkohole, drogách, potrate i znásilnení

Zobraziť galériu (17)
(Zdroj: SITA/AP/Richard Shotwell, Matt Sayles/Invision, Facebook/Demi Moore, YouTube/ABC News)

Krásna, charizmatická a talentovaná. Demi Moore nemusíme dlho predstavovať. Je známa z desiatok skvelých filmov a už roky patrí k stáliciam Hollywoodu. Pred pár týždňami však vyvolali veľký ošiaľ jej memoáre, v ktorých sa rozhodla otvorene hovoriť o všetkých tajných zákutiach jej života.

Demi Mooreje momentálne na titulke takmer všetkých amerických médií. Napísala šokujúcu autobiografiu o jej najväčších hriechoch - alkoholizme, drogách, neverách jej exmanžela a mnohých ďalších. Prečítajte si najšokujúcejšie odhalenia hollywoodskej hviezdy.Moore ju venovala svojim trom dcéram a prekvapivo aj svojejproblematickej matke.

Malá Demi Moore (Foto: YouTube/ABC News)
Zobraziť galériu (17)
Malá Demi Moore (Foto: YouTube/ABC News)  (Zdroj: YouTube/ABC News)

Moje detstvo sa skončilo

Svoju biografiu predstavila v programe Diane Sawyer na ABC News. Začalo to, keď sa sama seba pýtala, ako sa sem vlastne dostala. „Stratila som seba,“ priznala sa. „Bola som zaslepená a stratila som samu seba.“ Autobiografia sa začína v čase, keď bola Moore ešte dieťaťom a zažila veci, ktoré by nechcel zažiť nikto z nás. Nebolo to ukážkové a ľahké detstvo. Obaja rodičia bojovali s alkoholom. Dom bol plný hádok, kriku i nevery.

Demi Moore, keď mala 15 rokov. (Foto: YouTube/ABC News, Facebook/Demi Moore)
Zobraziť galériu (17)
Demi Moore, keď mala 15 rokov. (Foto: YouTube/ABC News, Facebook/Demi Moore)  (Zdroj: YouTube/ABC News, Facebook/Demi Moore)

Herečka spomína na časy, keď mala 12 rokov. Vtedy sa jej matka prvýkrát pokúsila o samovraždu. „Pamätám si, ako som použila prsty, malé prsty dieťata, aby som vybrala matke tabletky, ktoré sa snažila prehltnúť, z úst.“ Matka Demi Moore sa však nepokúsila o samovraždu len raz, pokus o samovraždu zopakovala ešte mnohokrát. „Moje detstvo sa skončilo. Bol to moment, ktorý mi zmenil život,“ priznala.

Znásilnili ma, keď som mala 15

Dokonca prišla na to, že muž, ktorý ju vychovával, nebol jej biologickým otcom. Toto zistenie viedlo Moore k pocitu, že bola nechcená a že si nezaslúži byť tam, kde je. Keď jej otec odišiel, bola zodpovedná za svoju nestabilnú matku. Matka ju často brávala do barov, muži si jú všímali. Jedného večera, keď mala Demi 15 rokov, prišla domov a v byte stál starší muž s kľúčom, ktorého poznala. Znásilnil ju.

Rodičia Demi Moore. (Foto: YouTube/ABC News, Facebook/Demi Moore)
Zobraziť galériu (17)
Rodičia Demi Moore. (Foto: YouTube/ABC News, Facebook/Demi Moore)  (Zdroj: YouTube/ABC News, Facebook/Demi Moore)

„Bolo to znásilnenie a devastujúca zrada,“ napísala herečka v knihe. Po znásilnení sa jej muž spýtal, aké to je, keď z teba vlastná matka robí šľapku a zaplatí za teba 500 dolárov. Moore si však nemyslí, že by ju matka predávala.„V hĺbke duše si to nemyslím. Bola to proste transakcia. Umožnila mu to však a poškodila mňa,“povedala herečka.

Nakoniec však odišla zo strednej aj z domova a zamierila za vlastným životom. Šla na konkurz, aj keď nemala s herectvom žiadne skúsenosti.„Nemala som nič, nemala som čo stratiť. Tak prečo nie?“

Demi Moore s matkou krátko pred jej smrťou. (Foto: YouTube/ABC News)
Zobraziť galériu (17)
Demi Moore s matkou krátko pred jej smrťou. (Foto: YouTube/ABC News)  (Zdroj: YouTube/ABC News)

Krátko pred smrťou jej matky zistili, že mala bipolárnu poruchu. Matka Demi zomrela na rakovinu v roku 1998. Pred jej smrťou sa s ňou herečka stihla zmieriť a starala sa o ňu. „Rozhodla som sa, kým pre mňa bude a odstrčila som ju, to som musela zmeniť.“

Demi s deťmi a matkou. (Foto: YouTube/ABC News)
Zobraziť galériu (17)
Demi s deťmi a matkou. (Foto: YouTube/ABC News)  (Zdroj: YouTube/ABC News)

Neverná Demi

Predtým, než sa vydala za Brucea Willisa a Ashtona Kutchera, vtedy ešte Demi Gene Guynes, bola necelých päť rokov vydatá za hudobníka Freddyho Moorea. Mala len osemnásť rokov. Podľa jej vlastných slov v knihe ho noc pred svadbou podviedla. Prečo? „Noc pred svadbou som miesto práce na svojom manželskom sľube zavolala chlapíkovi, ktorého som stretla počas natáčania,“ napísala herečka. Vytratila sa z jej rozlúčky so slobodou a šla k nemu do bytu.

Demi v čase, keď mala okolo 18 rokov. (Foto: YouTube/ABC News)
Zobraziť galériu (17)
Demi v čase, keď mala okolo 18 rokov. (Foto: YouTube/ABC News)  (Zdroj: YouTube/ABC News)

„Prečo som to spravila? Prečo som nešla za mužom, s ktorým som chcela stráviť zvyšok života a nepovedala mu o svojich pochybnostiach? Pretože som sa nemohla postaviť zoči-voči faktu, že sa vydávam len preto, aby som rozptýlila svoju myseľ od trúchlenia za mojím otcom,“ napísala Demi.

Jej otec spáchal samovraždu. „Cítila som, že neexistuje priestor na spochybňovanie toho, čo som už uviedla do pohybu. Nemohla som sa zo svadby a manželstva vyvliecť, ale mohla som to sabotovať.“Počas manželstva začala používať meno Demi Moore ako jej umelecké meno. V roku 1984 sa rozviedli.

Začiatky závislosti a zásnuby so Sheenovým bratom

V devätnástich rokoch získala prvú úlohu a neskôr sa jej naskytla obrovská príležitosť. Pridať sa k tímu vtedy najslávnejšej skupine mladých hercov vo filmeSt. Elmo's Fire z roku 1985. Počas filmu sa zblížila s bratom Charliehom Sheena Emiliom Estevezom. Krátko na to sa zasnúbili, no dlho to nevydržalo. K svadbe nikdy nedošlo, ich vzťah sa rozpadol. Napriek tomu zostali dodnes skvelými priateľmi.

Demi si vpríbehu o siedmich priateľoch z vysokej, ktorí sa pripravujú na veľký svet,zahrala úlohu, ktorá jej v tom čase bola veľmi blízka - nespútaný rebel bez zábran. Demi bola skutočne mladá a nemala žiadne zábrany. Mala problémy s alkoholom, kokaínom a často mávala výpadky. Nakoniec za ňou prišli a povedali jej, aby šla na odvykačku.

„Bol to od nich hlboký dar.“Závislosť sa jej podarilo poraziť a vydržala byť triezva takmer dvadsať rokov. Až kým sa znova divoko nezamilovala do mladíka Ashtona Kutchera. Stávala sa z nejjedna z najžiadanejších a najlepšie platených herečiek Hollywoodu, ktorá sa nebála zahrať šokujúce úlohy a objaviť sa v skutočne dráždivých filmoch.

Revolučná fotka

Ešte predtým, než sa dostaneme k búrlivému vzťahu s Kutcherom, Demi Moore bola trinásť rokov vydatá za Brucea Willisa, s ktorým má tri dcéry -Rumer(1988),Scout (1991) aTallulah (1994). Ako prvá herečka v Hollywoode zbúrala mýty o tom, že tehotná žena musí byť skromná a zdržanlivá. Na obálke sa Vanity Fair sa v roku 1991 objavila nahá a tehotná Demi Moore (v tom čase tehotná s druhou dcérou). „Milujem tú fotku. Myslela som si, že to nespravia. Ale nie preto, že by to bolo riskantné alebo šokujúce. Fascinovalo ma, prečo sa to (byť takto odfotená, pozn. red.)vníma ako niečo obscénne.“Táto fotografia odštartovala revolúciu.

Demi Moore a jej revolučná fotka na obálke Vanity Fair, ktorú si prezerá počas relácie s Diane Sawyer. (Foto: YouTube/ABC News)
Zobraziť galériu (17)
Demi Moore a jej revolučná fotka na obálke Vanity Fair, ktorú si prezerá počas relácie s Diane Sawyer. (Foto: YouTube/ABC News)  (Zdroj: YouTube/ABC News)

Z de*ila osudový muž

S Willisom sa spoznala v roku 1987. Za štyri mesiace sa stretli, zoznámili, vzali a Demi otehotnela. Aj keď si spočiatku myslela, že je tak trochu de*il, nakoniec sa z nich stal jeden z ikonických párov Hollywoodu. Za desať rokov šťastného spoločného života vychovali deti, ktoré boli vždy na prvom mieste, natočili desiatky filmov a, bohužiaľ, rozviedli sa.

Foto: YouTube/ABC News
Zobraziť galériu (17)
Foto: YouTube/ABC News  (Zdroj: YouTube/ABC News)

„Myslím, že sme spravili skvelú prácu, aby sme sa uistili v tom, že naše deti vedia, že sú milované.“ Bola na vrchole kariéry a napriek tomu sa rozhodla na päť rokov odísť z filmového sveta, aby vychovávala svoje deti v rodinnom dome v Idaho. S Willisom sa však nakoniec rozviedli. Moore napísala, že je špeciálne pyšná na to, že sa v roku 2000 dokázali priateľsky odlúčiť.

Temný život hollywoodskej hviezdy!
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: YouTube/ABC News)

Bláznivo zamilovaná do Ashtona

Po päťročnej prestávke sa v roku 2003 vrátila na filmové plátna. Mala štyridsať a objavila sa v pokračovaní Charlieho anjelikov v polohe, ktorá bola napísaná priamo pre ňu. V tom čase raz počas večere v meste stretla mladého herca a zabávača Ashtona Kutchera. Bola to obrovská, bláznivá a divoká láska.

Foto: SITA/AP/Lawrence Jackson
Zobraziť galériu (17)
Foto: SITA/AP/Lawrence Jackson  (Zdroj: SITA/AP//Lawrence Jackson)

​V roku 2005 sa vzali a manželmi boli sedem rokov.Ich vzťah bol v médiách ostro sledovaný najmä kvôli ich vekovému rozdielu. V čase, keď sa dali dokopy, mala 40 rokov, on 25.„Mala som 40 a veľký život,“píše v knihe.„Ashtonov dospelácky život vtedy len začínal. Veľa som toho nevnímala, pretože som bola súčasťou jeho života,“uviedla.

Foto: Facebook/Demi Moore
Zobraziť galériu (17)
Foto: Facebook/Demi Moore  (Zdroj: Facebook/Demi Moore)

Cítila som sa ako15-ročné dievča, ktoré dúfa, že ju má niekto rád,“napísala v knihe. „Je to pravda,“ povedala Moore.Ako sama priznala, mala peniaze, Kutcher mal rád jej tri deti a vôbec sa toho neobával. „Zdalo sa, že je v pohode aj s „veľkosťou“ môjho exmanžela (Brucea Willisa, pozn. red.),“povedala herečka. No šťastné roky podľa nej netrvali dlho.

Bolestivý potrat

O dva roky neskôr s Kutcherom otehotnela.Mala 42 rokov. Bohužiaľ, odieťatko prišla v šiestom mesiaci. Zverejnila aj fotografiu s bruškom.„Nikdy nezabudnem na pohľad doktorov,“povedala Moore s tým, že faktom jednoducho bolo, že srdiečko dieťaťa už nebilo.Pár sa niekoľkokrát pokúšal o umelé oplodnenie.

„Áno, niekoľkokrát,“ uviedla herečka. Pokusy boli neúspešné.„Nedá sa vyjadriť, aká som bola stratená, zmätená,prázdna vo vnútri a zúfalá,“ povedala Moore s tým, že stratila pohľad na všetko, čo mala pred sebou, najmä nad rodinou. Vzďaloval sa jej aj Ashton, pretože sa uzatvárala. Začal sa jej vracať strach z detstva. Že bude nechcená a všetko stratí.

Foto: YouTube/ABC News
Zobraziť galériu (17)
Foto: YouTube/ABC News  (Zdroj: YouTube/ABC News)

Znova závislá s neverným Ashtonom

Po dvadsiatich rokoch začala znova piť. A ešte viac. Okrem alkoholu brala 12 tabletiek vikodínu na deň. Bolo to v čase, keď dosiahla najväčšie dno. „Áno, až tam sa to dostalo.“ Potom prišla ďalšia rana, cez médiá, že ju Ashton podvádza. „Spýtala som sa ho, či je to pravda. Hneď to priznal. Myslím, že moja reakcia bola... robíš si zo mňa kur*a srandu?“ Táto informácia ju dorazila. Priznala však, žeto, aká bola zničená, nebola len vina rozpadajúceho sa vzťahu, bolo to o celom jej živote. „To nie je o ňom, to je o mne.“

Temný život hollywoodskej hviezdy!
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: YouTube/ABC News)

V novej knihe okrem iného priznala, že ju Kutcher nútil, aby praktikovali sex v trojici s neznámymi ľuďmi. „Dávala som ho na prvé miesto. Takže keď mi povedal o jeho fantázii priniesť do postele niekoho tretieho, nepovedala som nie. Chcela som mu ukázať, aká viem byť skvelá a zábavná,“ píše v knihe Demi Moore. Neskôr však priznala, že to bola chyba.„Pretože sme do nášho vzťahu priviedli tretiu stranu, povedal Ashton, ktorá rozostrila hranice, do istej miery to ospravedlnilo to, čo urobil,“ napísala Moore na adresu Kutcherovej nevery.

V pití ju podporoval

Kutcher nepomáhal svojej vtedajšej manželke ani s jej závilosťou na alkohole. Jej problémy zľahčoval. Uviedla, že jeho vnímanie jej problému s alkoholom bolo zvláštne. „Ashton ma povzbudzoval, aby som šla tým smerom. Keď som však zašla príliš ďaleko, dal mi to pocítiť tak, že mi ukázal fotku, ktorú urobil noc predtým... ako som ležala na toalete.“

Moore povedala, že pre neho to mohlo byť vtipné, ale pre ňu to bola hanba. S Kutcherom sa rozprávala pred publikáciou knihy. Nikto z Kutcherovho tímu na knihu nereagoval, Kutcher zdieľal len jednu reakciu na sociálnej sieti Twitter.Moore zároveň uznala, že všetky udalosti, o ktorých písala, boli podané z jej uhlu pohľadu.

Temný život hollywoodskej hviezdy!
Zobraziť galériu (17)
 (Zdroj: SITA/AP/Diane Bondareff)

Dcéra volala záchranku

V tom čase sa s ňou prestali rozprával dcéry aj bývalý manžel Bruce Willis, s ktorým udržiava priateľské vzťahy. Demi začala znova piť a brať lieky a iné drogy práve po problémoch s Kutcherom a po potrate. Stratila samu seba a prerazila dno. Na jednej narodeninovej oslave boli rôzne párty drogy, marihuana či oxid dusný, ktorý sa inhaluje kvôli euforickým pocitom. Moore všetko užila, vrátane alkoholu a dostala záchvat.

Demi Moore so svojimi dcérami. (Foto: YouTube/ABC News)
Zobraziť galériu (17)
Demi Moore so svojimi dcérami. (Foto: YouTube/ABC News)  (Zdroj: YouTube/ABC News)

„Všetci videli, ako sa moje telo trasie, moja dcéra bola vystrašená, že ma uvidí umrieť. Ja som sa ocitla na inom mieste. Hovorila som si, ako som sa sem dostala? Pomyslela som si, že je čas sa vrátiť a zrazu som bola späť vo svojom tele,“ priznala otvorene herečka. V tom momente dostala na výber. Vážila necelých 50 kíl.Odvtedy sa však lieči,opäť abstinuje a napravila aj vzťah so svojimi troma dcérami a so svojím ex Bruceom Willisom.Znova našla svoju silu.

Bruce Willis s dcérami. (Foto: YouTube/ABC News)
Zobraziť galériu (17)
Bruce Willis s dcérami. (Foto: YouTube/ABC News)  (Zdroj: YouTube/ABC News)

Dokonalé telo si vybralo svoju daň

Moore sa podelila aj o neľahké tajomstvo svojho dokonalého tela. V minulosti trpela poruchami príjmu potravy. Priznala, že vo svojej vlastnej koži sa cítila neznesiteľnenepríjemne. Na vrchole kariéry bola závislá aj na cvičení. Obsesia ohľadom cvičenia zašala počas natáčania filmu Pár správnych chlapov, kde musela veľa trénovať. Práve bola po druhom pôrode a bola posadnutá tým, aby zhodila tehotenské kilá. „Necítila som sa, že by som mohla prestať cvičiť. Mojou prácou bolo, aby mi vojenská uniforma padla ako ušitá. Mala som ju nosiť o dva mesiace.“

Tu to všetko začalo. „Dostať sa do formy kvôli filmu začalo moju obsesiu cvičením, ktorá ma pohltila na ďalších päť rokov. Nikdy som sa neodvážila vzdať to.“ Nadmerné cvičenie znamenalo, že nemala dosť tuku v materskom mlieku a Scout nerástla tak, ako by mala. Keď jej lekár povedal, aby nahradila materské mlieko príkrmom, bola zdrvená, no cvičiť neprestala. Keď dostala hlavnú úlohu vo filme Striptíz, ešte viac ju to v jej obsesii podporilo.

„Keďsom pracovala na filme Striptíz, na raňajky som mala pol pohára vločiek zaliatych vodou, po zvyšok dňa som zjedla trochu bielkovín a zeleniny, to bolo všetko,“ napísala v knihe. „Ak tá všetka posadnutosť mojím telom znie bláznico, nemýlite sa. Poruchy stravovania sú šialené a choré. To ale neznamená, že sú menej reálne,“ napísala.Po treťom tehotenstve sa však napokon so svojím telom "zmierila".

Na záver: Zmierená so životom

Zdá sa, že v 56-ich rokoch je Demi Moore konečne zmierená so svojím životom. Opäť má dobré vzťahy so svojimi dcérami a exmanželom Willisom, býva v krásnom dome a má sedem psov, prevažne z útulku. „Mala som neobyčajné šťastie v tomto živote: dobré aj zlé. Ale všetci trpíme a všetci víťazíme a všetci máme na výber, ako obe veci zvládneme,“ napísala v knihe. Demi necíti, že by prínašala vo svojom živote obete či sama jednou bola. „Ak by som to mala v živote jednoduchšie, mala by som odvahu a silu, aby som mala kariéru, akú máma? Mala by som gule na to, aby som vstúpila do niečoho, o čom som nemala ani tušenia?“

Viac o téme: Bruce WillisAshton KutcherDemi Moore
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu