Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Slovenské seriály sa menia a nemusia byť brak: Tieto kúsky stoja za pozretie

Sestričky Zobraziť galériu (2)
Sestričky (Zdroj: TV Markíza)

Slovenské seriály nedokázali vždy ohúriť náročnejších divákov. Postupne sa však situácia mení a niektoré z nich naozaj stoja za pozretie. V posledných rokoch sme sa dočkali aj týchto skvelých kúskov.

Tajné životy (2015)

Nepochybne sa jedným z najkvalitnejších slovenských seriálových počinov stali Tajné životy z dielne verejnoprávnej RTVS. Seriál sa venuje téme azylových domov a ukazuje osudy rôznych žien, ktoré v týchto domovoch hľadajú útočisko. Réžie sa chopil Ján Sebechlebský a v hlavných úlohách sme mohli vidieť napríklad Zuzanu Mauréry, Szidi Tobias, Annu Šiškovú, či Ondreja Daniša.


Mohlo by vás zaujímať:Toto sa ešte nikomu nepodarilo: Vo filme Amnestie zaznie hudba legendárnej kapely


Milenky (2018)

V roku 2018 veľmi pozitívne prekvapila divákov TV Markíza, keď zaradila do vysielania seriál Milenky, ktorý vychádzal z britskej predlohy. Slovenskí tvorcovia natočili dve série, pričom každá z nich mala 6 epizód. Seriál ukazuje životy štyroch žien - priateliek, ktoré sú plné protikladov. V Milenkách nechýbajú dramatické zvraty, napätie, ale ani humorné situácie.

Za sklom (2016)

Seriál Za sklom priniesla televízia JOJ a momentálne sa na obrazovky dostáva už tretia séria. Podľa divákov ide o najkvalitnejšiu kriminálku, aká na našom území vznikla. Jej vysielanie však sprevádzali viaceré ťažkosti.

Druhú sériu stiahli hneď po prvej epizóde. Televízia vraj chcela zvýšiť sledovanosť, no objavili sa aj informácie, že za tým boli politické tlaky kvôli kontroverznému obsahu. Tvorcovia pritvrdili a v tretej sérii sa inšpirovali vraždou novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.


Mohlo by vás zaujímať:ROZHOVOR so Zuzanou Piussi: Pri vražde novinára asistoval štát! Obávam sa, že si to odnesie iba Kočner


Sestričky (2018)

Úspech Mileniek povzbudil televíziu Markíza k tvorbe ďalšieho moderne spracovaného seriálu o vzťahoch. Hlavnými hrdinkami sú štyri zdravotné sestry, kolegyne, ktoré dennodenne bojujú o životy pacientov. Každá z nich má okrem práce aj svoje vlastné problémy, ktoré často odsúvajú na vedľajšiu koľaj, čo sa im nie vždy vypláca.


Mohlo by vás zaujímať:Vo svojej rodine mala vždy oporu: Detstvo bolo ťažké, šikana je dnes ešte horšia!


Mafiáni (2015)

Dokumenty sa u nás pomerne dobre rozbehli a na veľmi dobrej úrovni je aj seriál Mafiáni, ktorý vyšiel z dielne RTVS. V trinástich častiach, za ktoré je režisérsky zodpovedný Tibor Szilvási, sa dozvedáme o živote a praktikách mafiánov, ako napríklad Takáč, Černák či Piťo. V jednotlivých epizódach sú výborne prepojené autentické výpovede osôb, ktoré mafiánov poznali, reportáží aj pohľadu expertov.

Oteckovia (2018)

Medzi populárne seriály určite radíme aj Oteckov. Kvalitné herecké obsadenie a najrôznejšie detské, dospelácke aj vzťahové zápletky si rýchlo získali srdcia divákov. Každý všedný deň im od 17:55 patrí miesto vo vysielaní Markízy. Viete ale, podľa čoho seriál vznikol? Dočítate sa to TU.

Oteckovia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TV Markíza)

Viac o téme: Tajné životyZa sklomMafiániMilenkySestričky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu