Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Originálne, zábavné i dychberúce: Toto sú najlepšie seriály, ktoré vyprodukoval Netflix

Záber zo seriálu Mindhunter
Záber zo seriálu Mindhunter (Zdroj: SITA/Patrick Harbron/Netflix via AP)

Streamovací gigant Netflix je tu s nami už zopár rokov. Za ten čas si vypracoval a udržal pozíciu top favorita v segmente. Aj keď je jeho budúcnosť v ohrození hlavne kvôli Apple TV a Disney+, doteraz sa mu podarilo vyprodukovať veľa skvelých seriálov. My vám prinášame výber tých najlepších. Zoznam síce nemôže obsiahnuť všetky pecky, ako napríklad Black Mirror či animák Big Mouth, ale aj tak nepochybujeme, že si vyberie každý.

Orange Is the New Black

Seriál sa točí okolo Piper Chapmanovej, tridsiatničky žijúcej v New Yorku, ktorú odsúdia na 15 mesiacov do nápravno-výchovného ústavu v Litchfielde, čo je nízko-chránená federálna väznica pre ženy v štáte New York. Piper usvedčia vinnou za pašovanie kufríka plného peňazí z drogovej činnosti pre jej bývalú priateľku Alex Vause, ktorá je medzinárodnou pašeráčkou drog.

Trestný čin sa stal 10 rokov pred začiatkom seriálu a za ten čas sa Piper presťahovala do New Yorku, kde má pokojný život, takže jej náhle odsúdenie rozvráti vzťahy s jej snúbencom, rodinou a priateľmi. Nechýbajú vtipné situácie, nadhľad či vážne témy.Seriál z prostredia ženskej väznice sa uchytil takmer okamžite. Jeden diel vyšiel spoločnosť na necelé štyri milióny dolárov.Seriál má sedem sérií a jeho cesta je už na konci, takže si ho môžete pozrieť celý pekne naraz.

Master of None

Master of None je one man show známeho komika AzizaAnsárího. Desaťdielnykomediálny seriál zo stajne Netflixu rozpráva o tridsiatnikovi Devovi, ktorý žije v New Yorku, snaží sa preraziť ako herec a navyše rieši každodenné starosti spojené s dnešnou dobou. Nech sa to týka rodičovstva alebo vzťahu k starým ľuďom.

Sexi Aquaman sa predstaví v akčnej dráme: FOTO Prijal projekt Netflixu

Fantastický projekt, ktorý sa líši svojou odlišnosťou spracovania, si získal množstvo fanúšikov po celom svete. Nechýbalo ani ocenenie od kritikov, pričom Master of None sa môže popýšiť aj Zlatým Glóbusom pre najlepšieho herca v hlavnej úlohe. Nenápadný projekt, ktorý sa radí k tomu najlepšiemu, čo sme u tohto streamovacieho giganta mohli vidieť.

Stranger Things

Seriál sa odohráva vo fiktívnom mestečku Hawkins v Indiane. Neďaleká inštitúcia Hawkins National Laboratory sa na prvý pohľad zaoberá vedeckým výskumom pre americké ministerstvo energetiky, no v skutočnosti robia tajné paranormálne až nadprirodzené experimenty na ľuďoch. Z nedbalosti sa im podarilo vytvoriť portál do alternatívnej dimenzie zvanej "Upside Down". Táto dimenzia však začne vplývať na nič netušiacich obyvateľov Hawkinsu katastrofálnym spôsobom.

Jeden z najväčších fenoménov súčasnejgenerácie si získal srdce každého, kto sa do neho takpovediac "pustil". Tri série tohto projektu už máme za sebou, no potvrdená je už aj štvrtá, ktorá prišla s krátkym teaserom, ktorý oznamuje, že už viac nebudeme v mestečku Hawking. Čo to presne znamená, sa dozvieme už budúci rok.

BoJack Horseman

Žiarivý náhľad do horko-sladkého života najobľúbenejšieho seriálového koňa z 90. rokov zo seriálu „Horsin‘ Around“. Po dvadsiatich rokoch, v časoch zašlej slávy, je BoJack Horseman známy najmä svojimi večnými, nekončiacimi sa sťažnosťami na všetko vo svojom okolí. Animovaný seriál s výraznými porciami čierneho humoru pochádza z dielní Netflixu, no svoju púť definitívne ukončí šiestou sériou.

Retro sci-fi, ktoré pohltilo svet: VIDEO Stranger Things sme však vôbec nemuseli vidieť!

Svojich fanúšikov si BoJack našiel aj u Slovákov, takže ide o smutnú správu pre každého, koho dokázal tento depresívny kôň pobaviť. Záver seriálu by mal mať iba dve časti, pričom prvá dorazí 25. októbra a druhá až na budúci rok, konkrétne 31. januára.

Mindhunter

David Fincher na filmové plátno tak trošku zanevrel. Už päť rokov totiž nič nenatočil, čo je síce na jednu stranu škoda, no pokiaľ sa na to pozrieme z toho hľadiska, že to je celé na úkor takého projektu, akým je Midhunter, tak ide určite o výhru. Netflix dal totiž režisérovi Sedem, Klubu Bitkárov či Sociálnej siete (ktorá si rozhodne pýta pokračovanie) voľnú ruku a on sa pustil do projektu, ktorý si zamiloval každý, kto ho videl.

S oboma hlavnými hrdinami, agentmiFBI, sa vraciame v čase do roku 1979. Spoločne s mladým agentom Holdenom Fordom (Jonathan Groff) a jeho skúseným kolegom Billiem Tenchum (Holt McCallany) sa pozrieme nielen do väznice, kde sú väznení tí najhorší a najbrutálnejší sérioví vrahovia, ale predovšetkým do ich hláv - s cieľom dopadnúť tých násilníkmi, ktorí stále behajú po slobode.

Viac o téme: NetflixStranger ThingsMindhunterMaster of None
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu