Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: Photo © 20th Century Fox Television)

Spomínate si na seriál Dharma a Greg? Hlavnú dvojicu si zahrali Jenna Elfman a Thomas Gibson, s ktorými bolo o zábavu postarané. Dnes je to už 17 rokov, čo sa vysielala posledná časť. Poďte sa s nami pozrieť, ako sa za ten čas zmenili hlavní hrdinovia a aké boli ich životné osudy. Budete im závidieť!

Jednoduchý dej, no zatovtipné zápletky - taktomožno najľahšie charakterizovať americký sitcom, ktorý divákov roky bavil. Dharma a Greg Montgomeryoví sú manželia, ale taktiež sú presné protiklady. Dharma pochádza zo strelenej hipisáckej rodiny a Gregovi rodičia sú zase konzervatívnisnobi, ktoríneznesú akúkoľvek výstrednosť. Táto rozdieľnosť medzi jednotlivými stranami spôsobuje mnoho trapasov, ale nakoniec si tie protiklady vždy nájdu nejakú tú strednú cestu a problémy vyriešia.

Americký sitcom sa dočkal diváckeho úspechu a je držiteľom viacerých cien a nominácií na cenu Emmy a Zlatý Glóbus. Práve vďaka obľúbenosti bolo natočených 5 sérií a dokopy 119 epizód. Prvá časť uzrela svetlo sveta v roku 1997 a posledná v roku 2002.Áno, naozaj je to už toľko rokov.Pozrite sa sa nami, ako za ten čas zmenili seriálové hviezdy.

Jenna Elfman - Dharma

Predstaviteľka Dharmy, Jenna Elfman, získala v roku 1999 za svoju rolu v seriáli Zlatý glóbus v kategóriiNejlepšia herečka v seriáli.Po jeho konci s herectvom neprestala,práve naopak, v účinkovaní v seriáloch pokračovala. Za zmienkustojaGrowing Up Fisher (2014), Imaginary Mary (2017) a najnovšie hviezdi voFear the Walking dead (2018 - 2019). Blysla sa aj v niekoľkých filmoch, ako napríklad Dotknutie (2005), Znovu sa zamilovať (2009), Ide len o sex (2011), Cesta za šťastím (2014) či Barry (2016).

Rozhodne môžeme povedať, že Jenna starne do krásy. Vpravo v roku 2019. (Zdroj: fanpop.com, Instagram/jennaelfman)
Zobraziť galériu (7)
Rozhodne môžeme povedať, že Jenna starne do krásy. Vpravo v roku 2019. (Zdroj: fanpop.com, Instagram/jennaelfman)  (Zdroj: fanpop.com, Instagram/jennaelfman)

Čo sa týka osobného života,Elfman sa so svojim manželom Bodhim Elfmanom zoznámila v roku1991. Svadba sa konala v roku1995. Ich prvého syna sa dočkali až 12 rokov po svadbe. Druhý syn sa im narodil v roku 2010. O tom, že má dnes už 48-ročná Jenna dobré srdce, svedčia aj mnohéaktivityzameranéna získavanie finančných prostriedkov. Ide napríklad o draženie hodiny svojho času, darovanieodtlačkujej pier na dobrú vec, činamiesto darčekov k narodeninám požaduje charitatívne dary.

Thomas Gibson - Greg

Thomasovi Gibsonovi okrem hereckého talentu výrazne v kariére pomáhal aj jeho vzhľad.Thomasa sme poznali už vďaka seriáluNemocnica Chicago Hope (1994 - 1997). Až potom zahviezdil v seriáli Dharma aGreg, kde nielen hralhlavnú úlohu, ale ho aj režíroval. V ňom si získal hlavne ženské publikum a vyhral niekoľko ankiet za najsexi muža sveta. Mladšie publikom ho pozná však najmä kvôli jeho úlohe agentaAarona Hotchnera v úspešnom seriáli Myšlienky vraha (2005 - 2016). Okrem toho sa blysolaj v pár filmoch, no najradšej hrá práve v seriáloch.

Thomas Gibson by aj dnes vedel očariť ženské publikum (Zdroj: fanpop.com, Instagram/thomasgibsonofficial)
Zobraziť galériu (7)
Thomas Gibson by aj dnes vedel očariť ženské publikum (Zdroj: fanpop.com, Instagram/thomasgibsonofficial)  (Zdroj: fanpop.com, Instagram/thomasgibsonofficial)

Thomas, na rozdiel od jeho seriálovej ženy, v súkromí šťastie na manželstvonemal. V roku 1993 si vzal za manželku Christine, s ktorou mátri deti. Manželia sa ale v roku2011 odlúčili a o tri rokyneskôrpožiadali o rozvod. Tenbol ukončený minulý rok. V súčasnosti má Gibson 57 rokov.

Susan Sullivan - Gregova matka Kitty

Susan Sullivan si v seriáli zahrala Gregovu extravagantnú a manipulatívnu matku Katherinu, prezývanú Kitty, za ktorú bola nomiovaná na cenu Zlatý Glóbus.Po poslednej "klapke" sitcomu prišla pre ňu ďalšia výborná ponuka. Od roku 2009 do 2016 totiž hrala v divácky obľúbenom seriáli Vtierka Castle, kde stvárnila Marthu Rodgersovú, opäť matkuhlavnej postavy, spisovateľa Richarda Castla.

Susan vyzerá na svoj vek výborne (Zdroj: sharetv.com, Repro foto YouTube/OSSA)
Zobraziť galériu (7)
Susan vyzerá na svoj vek výborne (Zdroj: sharetv.com, Repro foto YouTube/OSSA)  (Zdroj: sharetv.com, Repro foto YouTube/OSSA)

Napriek tomu, že Susan má už 76 rokov, nikdy sa nevydala. Od roku 1989žije s druhom Connellom Cowanom. Dôvod, prečo nikdy nevstúpila do manželstva, prezradilav rozhovore pre Broadway. "Moji rodičia nemali dobrémanželstvo. Videlasomskutočne hrozné manželstváa tak milujem skutočnosť, že smenavzájom hlboko prepojení bez toho, aby tomuselo byť na papieri.Je tu niečo, čo sa mi zdá hlbšie.Je to záväzok srdca, narozdiel od hlavy.“

Mitchell Ryan - Gregov otecEdward

Mitchel Ryan si po účinkovaní v Dharma a Gregzahral menšie úlohyešte v dvoch filmoch, no hereckú kariéru zavesil na klinec a odišiel na dôchodok. Má za sebou desiatky úspešných filmov, pričom jeho prvá filmová úloha bola už v roku 1958. V súčasnosti máúctyhodných 91 rokov. V roku 1972 sa Ryan sa oženil s Lyndou Morseovou, s ktorou má tri deti. Manželstvo však nevydržalo a po rokoch zväzku došlo k rozvodu.

Verili by ste, že Mitchell Ryan má už 91 rokov? (Zdroj: fanpop.com, Repro foto YouTube/runningwildfilms)
Zobraziť galériu (7)
Verili by ste, že Mitchell Ryan má už 91 rokov? (Zdroj: fanpop.com, Repro foto YouTube/runningwildfilms)  (Zdroj: fanpop.com, Repro foto YouTube/runningwildfilms)

Mimi Kennedy - Matka Dharmy Abby

Herečka Mimi Kennedy tu stvárnila starostlivú matku Dharmy, Abby O´Neil. Po skončení sitcomu si zahrala vo viacerých filmoch, napríklad v komediálnej dráme Man in the Chair (2007), Politické kruhy (2009), Nadoraz (2010), Polnoc v Paríži (2011) či Zásnuby na dobu neurčitú (2012). Od roku 2013 hviezdi v seriáliMama až po súčasnosť.

Záblesk v očiach sa jej ani po rokoch nestratil. (Zdroj: fanpop.com, SITA/Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP)
Zobraziť galériu (7)
Záblesk v očiach sa jej ani po rokoch nestratil. (Zdroj: fanpop.com, SITA/Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP)  (Zdroj: fanpop.com, SITA/Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP)

Herečka a spisovateľkamá v súčasnosti 71 rokov.Mimi stretla svoju životnú lásku už na vysokej škole. Bol ňouLarry Dilg, zaktoréhosa vydala v roku 1978 a tento rok oslávili 41. výročie svadby. Pár má dve deti. Tomu sa povie krása, no nie?

Alan Rachins - Otec Dharmy Larry

Alan Rachins si zahral LarryhoFinkelsteina, hipisáckeho otca Dharmy. Herec sa však preslávil už predtým, a to úlohouDouglasaBrackmana v seriáli Právo v Los Angeles, ktorá mu vyniesla nominácie na ceny Emmy a na Zlatý Glóbus. Po účinkovaní v sitcomeDharma a Greg si Rachins zahral vo viacerých seriáloch, napríklad v Bostonských vraždách (2011, 2012), v Klinike Grace (2018), či v seriáli Mama, kde sa opäť stretol s hereckou kolegyňou Mimi Kennedy. Objavilsaaj v niekoľkých filmoch.

Alan Rachins počas vysielania seriálu a v roku 2018 (Zdroj: fanpop.com, YouTube/Where are they now)
Zobraziť galériu (7)
Alan Rachins počas vysielania seriálu a v roku 2018 (Zdroj: fanpop.com, YouTube/Where are they now)  (Zdroj: fanpop.com, YouTube/Where are they now)

V osobnom živote mal dnes už 77-ročný herec tiež šťastie. Od roku 1978 je ženatý s americkou herečkouJoannouFrankovou, s ktorou má syna Roberta. Pár je spolu, rovnako ako Mimi Kennedy s manželom, krásnych 41 rokov. Tieto dvojice sú jasným príkladom, že keď sa pár ľúbi, vydrží čokoľvek.

Viac o téme: Thomas GibsonDharma a GregJenna Elfman
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu