Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V trojici im to ide lepšie: Tim Burton dáva svojich obľúbencov skoro všade

Tim Burton, Helena Bonham Carter, Johnny Depp Zobraziť galériu (4)
Tim Burton, Helena Bonham Carter, Johnny Depp (Zdroj: SITA/Joel Ryan/PA via AP)

Nie je žiadnou novinkou, že režiséri majú v hereckých radoch svojich obľúbencov, ktorých najčastejšie obsadzujú do svojich filmov. Tak vznikla aj mnohými filmami otestovaná trojica Tim Burton, Helena Bonham Carter a Johnny Depp.

Nezáleží na tom, či ide o hraný alebo animovaný film, či je to film pre deti alebo dospelých. Ak siahnete po snímke od fantastického Tima Burtona, je vysoko pravdepodobné, že v ňom narazíte na Johnnyho Deppa alebo Helenu Bonham Carter, pravdepodobne oblečených v niečom podivnom. Toto platí špeciálne o Deppovi, ktorý má na konte o niečo viac projektov fungujúcich pod taktovkou Tima Burtona. V každom prípade však obaja zohrávajú dôležitú úlohu v tých najbláznivejších snímkach.


Mohlo by vás zaujímať:Šialená a geniálna: Helena Bonham Carter a jej najlepšie filmové postavy


Nie je sa čomu čudovať, veď obaja majú hereckého talentu na rozdávanie a sú použiteľní na naozaj rôznorodé úlohy. A potom je tu tá chémia - filmová a tiež v súkromnom živote. Aj mimo kamier sú dobrými priateľmi a dokonca Tim Burton a Helena Bonham Carter tvorili dlhú dobu pomerne stabilný pár.

Tim Burton, Helena Bonham
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Jon Furniss Photography/Invision/AP)

Mŕtva nevesta Tima Burtona (2005)

Prvým filmovým počinom tejto trojice bol animák Mŕtva nevesta Tima Burtona. Johnny Depp je hlasom mladého Viktora, ktorý je vtiahnutý do podzemia, aby sa oženil s tajomnou mŕtvou nevestou, ktorej hlas prepožičala zase Helena Bonham Carter. Scenár snímky je založený na ruskej ľudovej rozprávke z 19. storočia a snímka si vyslúžila aj nomináciu na Oscara.


Mohlo by vás zaujímať:Čiernobiela kvalita, ktorú musíte vidieť: Tieto filmy farby nepotrebujú


Charlie a továreň na čokoládu (2005)

Naša trojica ovládla aj populárny detský príbeh Charlie a továreň na čokoládu. Kým Helena stvárnila normálnu postavu - Charlieho mamu, Depp sa obliekol do postavy Willyho Wonku. Režisér pritom upustil od pôvodného Wonkovho vzhľadu a Deppa navliekol do tmavších farieb, aby zachoval tajomnosť postavy. Opäť sa však predstavil ako podivín a že mu to v takých rolách sedí!

Sweeney Todd: Diabolský holíč z Fleet Street (2007)

Ani hororový muzikál im nerobil problémy. Johnny Depp v úlohe vražedného holiča Sweeneyho Todda sa stretne v Londýne s pani Nellie Lovett a spoločne vytvoria úspešný biznis. On sa v prestrojení za holiča s pomocou ostrej britvy zbavuje svojich nepriateľov a ona pečie koláče plnené mäsom… Film mal pôvodne režírovať Sam Mendes a hlavnú úlohu si mal zahrať Russell Crowe. Ale to by už bol asi úplne iný film.

Alica v krajine zázrakov (2010) a Alica v krajine za zrkadlom (2016)

Helena Bonham Carter, Johnny
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Disney)

Helena Bonham Carter si v rozprávkovom príbehu strihla úlohu Srdcovej kráľovnej a Johnny Depp zase úlohu bláznivého Klobúčnika. Svoje postavy zvládli naozaj bravúrne, a tak sa objavili aj v pokračovaní z roku 2016.


Mohlo by vás zaujímať:FOTO Títo herci zastavili čas a zahrali si výrazne mladšie postavy: 49-ročný v úlohe chlapčeka!


Temné tiene (2012)

Filmový počin Temné tiene diváci buď zbožňujú, ale neznášajú. Rozhodne nič medzi tým. Johnny Depp si zahral hlavnú postavu, Barnabasa Collinsa, pričom o tomto projekte sa s Burtonon bavil už pri natáčaní Sweeneyho Todda. Zaujímavosťou je, že ide už o druhý film, v ktorom Deppova postava zabila postavu, ktorú stvárnila Helena Bonham Carter.

Viac o téme: Helena Bonham CarterTim BurtonJohnny Depp
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu