Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nohavice Sandy z Pomády sa vydražili za státisíce: FOTO Neuveríte, kde skončili!

(Zdroj: YouTube, SITA/AP/Richard Shotwell/Invision)

Priliehavé čierne nohavice, ktoré mala na sebe herečka Olivia Newton-John v úlohe Sandy vo filme Pomáda, si na aukcii pred niekoľkými dňami kúpila zakladateľka firmy na zoštíhľujúcu bielizeň. Americká miliardárka Sara Blakely, ktorá založila spoločnosť Spanx, v televízii CBS povedala, že nohavice nechá zarámovať a potom ich vyvesí v sídle firmy v Atlante.

Tento kus odevu sa podľa Blakelyovejstal vzorom pre čierne tvarujúcelegíny z materiálu imitujúceho kožu, ktorý je súčasťou sortimentu spoločnosti Spanx. Podnikateľka v aukcii uspela s ponukou 162 500 dolárov (takmer 147-tisíc eur).

Kľúčová scéna z Pomády

Tesné nohavice a koženku mala Newton-Johnna sebe v kľúčovej scéne z Pomády, v ktorej sa z poslušnej stredoškoláčky premenila narebelku a spolu s Johnom Travoltom spieva duet You are the One That I Want. Kostymérky museli herečku pri natáčaní filmu z roku 1978 doslova „všiť“. Nohavice a kožená bunda sa na aukcii predali dohromady za 405 700 dolárov (takmer 367-tisíc eur).Na predaj teraz boli s rozbitým zipsom.

Podľa aukčnej siene Julien's Auctions to bol viac ako dvojnásobok odhadovanej ceny. Speváčka do aukcie venovala päťstopredmetov. Táto suma a časť výnosov z predaja iných predmetov pripadne stredisku Newton-Johnovejpre liečbu a výskum rakoviny v Austrálii. Herečka a speváčka sama patrí medzi onkologické pacientky.

Aukcia, v ktorej si mohli filmoví fanúšikovia zakúpiť okrem iného aj podpísané plagáty alebo rad modelov, ktoré herečka počas svojej kariéry nosila, vyniesla celkovo 2,4 milióna dolárov (takmer 2,2 milióna eur). Austrálska herečka Olivia Newton-Johnje štvornásobnou držiteľkou cien Grammy. Vlani oznámila, že jej lekári tretíkrát za posledných 30 rokov diagnostikovali rakovinu.

Viac o téme: John TravoltaPomádaOlivia Newton-John
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu