Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

James Dean hviezdou nového filmu: Návrat viac ako 60 rokov po smrti!

(Zdroj: SITA)

Legendárny americký herec James Dean sa viac ako 60 rokov po smrti vďaka CGI vráti na plátna kín. Informuje o tom magazín The Hollywood Reporter, podľa ktorého tvorcovia akčnej drámy z čias vietnamskej vojny s názvom Finding Jack použijú na oživenie zosnulej ikony reálne zábery.

Vojnovú drámu režírujú Anton Ernst a Tati Golykh, ktorí sa prostredníctvom vlastnej nedávno založenej spoločnosti Magic City Films na projekte podieľajú aj ako producenti. Práva na použitie Deanovej podobizne produkcia získala od jeho rodiny. Na vizuálnych efektoch budú spolupracovať kanadská spoločnosť Imagine Engine a juhoafrická MOI Worldwide, ktoré by sa mali postarať o vytvorenie "realistickej verzie Jamesa Deana".

Scenár napísala Maria Sova podľa rovnomenného románu Garetha Crockera. Finding Jack je inšpirovaný skutočnosťou, pričom vychádza z udalostí, keď po skončení vojny vo Vietname americká armáda nariadila nechať v krajine viac ako 10-tisíc vojenských psov, ktoré dovtedy pomáhali v akciách a zachránili množstvo životov.


Mohlo by vás zaujímať:Jedna z najkrajších herečiek histórie: V 18-tich spôsobila svojou nahotou filmovú revolúciu


Dean by sa mal vo filme objaviť ako Rogan s pomocou "celotelového" CGI s použitím skutočných videí a fotografií. Hlas mu prepožičia iný herec. Filmári dúfajú, že technológiu, ktorú použijú pre návrat Deana na filmové plátna, by mohli čoskoro využiť aj pre ďalšie známe postavy.

"Otvára to nové možnosti pre množstvo našich klientov, ktorí už nie sú medzi nami," vyjadril sa Mark Roesler, výkonný riaditeľ spoločnosti CMG Worldwide, ktorá okrem Deanovej rodiny zastupuje aj ďalších viac ako 1700 osobností z oblasti zábavného priemyslu, športu či dejín, ako sú napríklad Burt Reynolds, Christopher Reeve, Ingrid Bergman, Neil Armstrong, Bette Davis alebo Jack Lemmon.

"Naši partneri v Juhoafrickej republike sú z toho veľmi nadšení, keďže by sa táto technológia dala v budúcnosti využiť aj na oživenie historických osobností, ako napríklad Nelsona Mandelu, s pomocou ktorých by sme mohli vyrozprávať príbehy významné z pohľadu kultúrneho dedičstva," doplnil Anton Ernst.

James Dean bol v 50. rokoch idolom búriacej sa americkej mládeže. Jeho učiteľ Elia Kazan ho obsadil do hlavnej roly úspešného filmu Na východ od raja (1955), ktorý mu posmrtne vyniesol nominácie na Oscara a cenu BAFTA a tiež mu zaň udelili špeciálny Zlatý glóbus. Popularitu však získal najmä filmom Rebel bez príčiny (1955), za ktorý ho tiež nominovali na cenu BAFTA. Na Oscara ho druhý raz nominovali v roku 1957 vďaka hlavnej úlohe v snímke Obor (1956). Po tragickej smrti pri autonehode vo veku 24 rokov sa stal jeho život témou viacerých filmových spracovaní. Zomrel v roku 1955.

Viac o téme: James DeanFinding Jack
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu