Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Od ikonického páru na vojnové pole: Takto šiel čas s Brangelinou, FOTO Veľké priznanie Pitta!

Zobraziť galériu (14)
(Zdroj: SITA/AP/Lionel Cironneau)

Brad Pitt a Angelina Jolie tvorili dlhých dvanásť rokov dokonalý pár po všetkých stránkach. Obaja boli považovaní za sexsymboly svojej doby, boli to vynikajúci herci so skvelou kariérou a iskra medzi nimi prebehla počas natáčania. Spoločne vychovávali šesť detí a všetko sa zdalo byť ideálne. Až kým sa nerozišli. Odvtedy začal medzi oboma hercami boj. Nielen o deti, ale aj o vlastné prežitie.

Po rozchode boli všetci v šoku. Ideálny pár, prezývaný Brangelina, sa po dvanástich rokoch rozpadol. Nastal boj o deti, ale aj vzájomné obviňovanie. Za kratší koniec ťahal Brad Pitt, sám sa priznal, že mal problémy s alkoholom a agresívnym správaním, z ktorých ho vinila jeho bývalá. Na deti by však nikdy nesiahol. Práve to chcela Angelina docieliť, aby sa s nimi nemohol stýkať, ako chcel. Pitt sa priznal k drogám aj alkoholu, Jolie prehovorila o veľkej bolesti.Takýto bol ich vzťah od začiatku až do problémového konca!

Iskra preskočila počas nakrúcania

Všetci veľmi dobre vieme, kedy a kde sa ich vzťah začal. Brad Pitt a Angelina Jolie sa stretli v lete roku 2004 počas natáčania akčnej komédie Pán a pani Smithovci. Zo začiatku obaja vzťah popierali, neskôr však priznali, že práve počas nakrúcania filmu sa do seba zamilovali. Začiatok ich romance bol kontroverzný a veľa sa o ňom písalo. Bolo to najmä preto, lebo v tom čase bol Pitt stále ženatý s Jennifer Aniston.

Klebety pokračovali dlhé mesiace. V januári 2005 však bol všetkému koniec. Pitt a Aniston oznámili, že po piatich rokoch manželstva sa rozhodli rozísť. O dva mesiace Jennifer Aniston oficiálne požiadala o rozvod. Dôvodom boli neprekonateľné rozdiely, aj keď všetci veľmi dobre vedeli pravý dôvod.

Team Aniston vs. Team Jolie

V októbri toho istého roku ich rozvod nadobudol právoplatnosť. Počas rozvodového konania s Aniston sa v médiách dlhé mesiace rozoberala jedna jediná téma - nevera Brada Pitta. Dokonca to rozdelilo aj národ. Vznikol Team Aniston a Team Jolie, na trhu sa objavili aj tričká s rovnakou potlačou. O desať rokov neskôr Aniston pre The Hollywood Reporter povedala, že nikto neurobil nič zlé. "Bolo to proste... Niekedy sa takéto veci stávajú."

Foto: TASR/AP
Zobraziť galériu (14)
Foto: TASR/AP  (Zdroj: TASR/AP)

V tom čase sa však v médiách rozoberal aj iný dôvod rozpadu ich vzťahu. Deti. Tie údajne nechcela mať Aniston. Jennifer však tieto správy poprela. "Muža, ktorý sa rozvádza, by nikdy neobvinili z toho, že uprednostnil kariéru pred deťmi," povedala vtedy pre Vanity Fair Aniston. "Fakt ma to naštvalo. Nikdy vo svojom živote som nepovedala, že nechcem mať deti. Chcela som, chcem a budem mať!" povedala vtedy herečka s tým, že všetko sa dá skĺbiť. Ani jeden zo siedmich spoločne strávených rokov s Pittom však neľutuje. "Bol to krásny a komplikovaný vzťah."

Spoločné fotografie ešte pred rozvodom

Ešte pred zavŕšením rozvodu však médiá prichytili Brada a Angelinu na spoločnej dovolenke v Keni. Dokonca sa objavili aj ich fotky v magazíne W pod názvom Domestic Bliss(Domáce blaho). Na obrázkoch sa obaja objavili ako šťastný pár. Snímky boli vyhotovené v marci a Aniston to komentovala s tým, že tomuto chýba akýkoľvek cit. "Svet bol v šoku. Ja som bola v šoku," povedala Aniston pre Vanity Fair.V tom časesi Jolie adoptovala šesťmesačnú Zaharu z Etiópie. Pitt ju na ceste sprevádzal.

Pitt so Zaharou a Angelina s Maddoxom. (Foto: SITA/AP/Shizuo Kambayashi)
Zobraziť galériu (14)
Pitt so Zaharou a Angelina s Maddoxom. (Foto: SITA/AP/Shizuo Kambayashi)  (Zdroj: SITA/AP/Shizuo Kambayashi)

Po pár mesiacoch bolo bábätko na ceste

Presne tak. V januári 2006, len niečo vyše roka od ich stretnutia a necelé štyri mesiace od oficiálneho rozvodu s Jennifer Aniston oznámila Brangelina, že čakajú ich prvé dieťatko. V tom istom čase dostali Maddox, ktorého si Angelina adoptovala ešte v roku 2002, a Zahara priezvisko Jolie-Pitt.

Angelina Jolie v Namíbii v apríli 2006. (Foto: SITA/AP/NBC, Christian Martin)
Zobraziť galériu (14)
Angelina Jolie v Namíbii v apríli 2006. (Foto: SITA/AP/NBC, Christian Martin)  (Zdroj: SITA/AP/NBC, Christian Martin)

Krátko na to už boli obe deti aj adoptívnymi deťmi Brada Pitta. Shiloh Jolie-Pitt sa narodila v Namíbii. Pár sa chcel vyhnúť medializácii.

Brad Pitt, Angelina Jolie a vtedajšia prvá dáma Namíbie. Angelia bola na zábere necelé dva týždne po pôrode. (Foto: SITA/AP)
Zobraziť galériu (14)
Brad Pitt, Angelina Jolie a vtedajšia prvá dáma Namíbie. Angelia bola na zábere necelé dva týždne po pôrode. (Foto: SITA/AP)  (Zdroj: SITA/AP)

O mesiac neskôr sa fotky malej Shiloh exkluzívne objavili na obálke magazínu People. Svadobné zvony však pre tento sexi pár stále nezvonili. Brad Pitt totiž vyhlásil, že sa s Angelinou neožení, kým všetci, ktorí sa chcú vziať, nebudú mať legálnu možnosť. Narážal tým na homosexuálne páry.

Dámy a páni, Brangelina!

Nie žeby to svet potreboval, ale predsa to prišlo. V decembri 2006 bol vzťah Brada Pitta a Angeliny Jolie oficiálny. Vstúpili spoločne na červený koberec počas jej newyorskej premiéry filmuKauza CIA. Ich vzťah už bol oficiálny. O rok v marci sa spolu vybrali do Vietnamu. Adoptovali si trojročného Paxa, najnovšieho člena rodiny. Mediálny záujem sa na chvíľu upokojil. Obaja už tvorili stabilný pár a vychovávali tri adoptované a jedno vlastné dieťa.

Prvá spoločná fotografia z červeného koberca. (Foto: SITA/AP/Jeff Christensen)
Zobraziť galériu (14)
Prvá spoločná fotografia z červeného koberca. (Foto: SITA/AP/Jeff Christensen)  (Zdroj: SITA/AP/Jeff Christensen)

Rodina sa rozširuje - budeme mať dvojičky!

Vo februári 2008 oznámil ikonický pár ďalšiu novinku, ich rodina sa rozšíri. Angelina bola opäť tehotná. Novinku sa verejnosť dozvedela počas udeľovania cien Independent Spirit Awards. V máji prišla ďalšia novinka, Jolie čakala dvojičky.

Foto: SITA/AP/Matt Sayles
Zobraziť galériu (14)
Foto: SITA/AP/Matt Sayles  (Zdroj: SITA/AP/Matt Sayles)

"Nečakali sme, že to budú dvojičky. Takže áno, šokovalo nás to," povedala pre Entertainment Weekly Angelina. Dvojičky Vivienne Marcheline a Knox Leon sa narodili v júli vo francúzskom Nice. Na obálke magazínu People sa objavili, podobne ako ich mladšia sestra, o mesiac neskôr. "Je to chaos, ale zvládame to a prežívame krásne časy," povedala pre magazín Jolie.

Prvá šokujúca informácia

V decembri 2009 prišla šokujúca informácia. Ian Halperin, kanadský novinár, ktorý má na konte knihy o Celine Dion, Michaelovi Jacksonovi či Kurtovi Cobainovi, napísal knihu aj o Brangeline s názvomBrangelina: The Untold Story of Brad Pitt and Angelina Jolie. Novinár tvrdil, že sa rozprával s viac ako 900 zdrojmi.

Foto: SITA/AP/Evan Agostini
Zobraziť galériu (14)
Foto: SITA/AP/Evan Agostini  (Zdroj: SITA/AP/Evan Agostini)

V knihe sa objavilo množstvo šokujúcich informácií, vrátane toho, že Angelina je bisexuálka, že Brad ju podviedol a že mu bude po rozchode Angelina vyčítať akohol. Po publikovaní knihy zverejnil bulvár News of the World v roku 2010 správu, že sa pár rozišiel, Pitt a Jolie ich zažalovali za klebety a v júli súd vyhrali. Napriek tomu, že bolo v knihe aj veľa pochybných informácií, dodnes je Halperin považovaný za toho, kto predpovedal rozpad ich manželstva.

Foto: SITA/AP/PEOPLE Magazine, Robin & Sue McGibbon
Zobraziť galériu (14)
Foto: SITA/AP/PEOPLE Magazine, Robin & Sue McGibbon  (Zdroj: SITA/AP/PEOPLE Magazine, Robin & Sue McGibbon )

Svadobné zvony

V čase zverejnenia knihy to však na rozpad vzťahu nevyzeralo. Najmä keď vo vzduchu viseli správy o manželstve. V novembri 2010 totiž Johnny Depp hovoril o Pittovi ako o manželovi Angeliny. Zásnuby však boli oficiálne až v apríli 2012. Na Angelininej ruke sa objavil veľký snubný prsteň údajne v hodnote milión dolárov. "Áno, je to potvrdené. Je to sľub do budúcnosti a ich deti sú veľmi šťastné. Zatiaľ nie je stanovený žiadny dátum," uviedol vtedy Pittov manažér.

Foto: Insagram/Brangelina
Zobraziť galériu (14)
Foto: Insagram/Brangelina  (Zdroj: Insagram/Brangelina)

O rok podstúpila Angelina dvojitú preventívnu mastektómiu. "Mám šťastie, že mám takého partnera, ako je Brad Pitt. Milujúci a podporuje ma," povedala Angelina s tým, že bol pri nej počas celej operácie. Podľa jej slov to ich rodinu spojilo. Neskôr (v roku 2015) si nechala odstrániť aj vaječníky po výsledkoch krvných testov, ktoré naznačili, že má predpoklady na rakovinu.Po dvoch rokoch od zásnub sa konečne vzali. Obrad bol vo Francúzsku a bolo pritom všetkých šesť detí. Maddox a Pax odviedli mamu k oltáru, Zahara a Vivien niesli kvety a Shiloh a Knox niesli prstienky.

Ďalší spoločný film a... Rozvod!

Koncom roka 2014 spolu pracovali na ďalšom filme s názvom By the Sea. Príbeh o manželoch, ktorí žijú v nefungujúcom vzťahu napísala a režírovala Angelina Jolie a manželia si v ňom zahrali hlavnú úlohu. Prekvapenie prišlo v auguste 2016. Spolu boli poslednýkrát videní v júli.Angelina Jolie požiadala o rozvod. Dôvodom boli opäč neprekonateľné rozdiely. Všetky deti chcela do starostlivosti získať herečka.

"Toto rozhodnutie bolo spravené pre zdravie rodiny. Nebude to komentovať a želá si, aby bolo rodine v týchto časoch poskytnuté súkromie," povedal právnik manželov Robert Offer. Angelina neskôr po podaní žiadosti o rozvod priznala, že práve film By the Sea im mal pomôcť prekonať nejaké veci v ich vzťahu. "Spoznali sme sa pri nakrúcaní filmu a šlo nám to skvele," povedala pre The Hollywood Reporter v decembri 2017.

Foto: SITA/AP/Richard Shotwell/Invision
Zobraziť galériu (14)
Foto: SITA/AP/Richard Shotwell/Invision  (Zdroj: SITA/Richard Shotwell/Invision/AP)

"Chcela som, aby sme pracovali na niečom serióznom spolu. Myslela som si, že to bude dobrá cesta pre nás, aby sme komunikovali. V niektorých smeroch aj bola a v niektorých smeroch sme sa niečo naučili." Priznala, že počas nakrúcania nastali aj ťažkosti a nebolo to kvôli filmu. Uznala, že niektoré situácie vo filme odzrkadľovali situáciu v ich vzťahu, aj keď to nebol jej zámer.

Boj o deti

Angelina sa rozhodla požiadať o rozvod aj kvôli konfliktu ohľadom detí, alkoholizmu Brada Pitta a jeho agresívnemu správaniu. V októbri 2016 bol Brad Pitt obvinený z toho, že fyzicky ublížil Maddoxovi. Angelina zároveň uviedla, že veľa pil a podľa viacerých ho odtrhla od detí. K pitiu sa síce priznal, no to, že by fyzicky ublížil, odmietol. Neskôr ho vyšetrovalo oddelenie losangelskej polície a FBI, no bol zbavený všetkých obvinení. Pár si v januári 2017 najal súkromného sudcu, ktorý musel podpísať dohodu. Nesmel prezradiť žiadne detaily rozvodu. Potom nastalo okolo ich rozvodu relatívne ticho.

Angelina a Brad s najstarším Maddoxom. (Foto: SITA/AP/John Shearer/Invision)
Zobraziť galériu (14)
Angelina a Brad s najstarším Maddoxom. (Foto: SITA/AP/John Shearer/Invision)  (Zdroj: SITA/AP/John Shearer/Invision)

O deti však bojovali ďalej. V auguste 2018 Angelina Jolie uviedla, že Pitt platí bezvýznamnú čiastku na deti. Nikto nevedel, aká čiastka to je. Právnik Brada Pitta však uviedol, že za posledné dva roky zaplatil Angeline na deti 1,3 milióna dolárov a poskytol jej pôžičku ďalších osem. Právnici Jolie to však popreli. Pittovi právnici zároveň obvinili Jolie, že sa snaží manipulovať celú situáciu aj v médiách. Pred pár týždňami americké médiá informovali o tom, že čo sa týka detí, pár sa konečne dohodol. Detaily dohody nie sú známe. Ich rozvod prebieha už tri roky a stále nie je na konci. Síce vyriešili deti, no stále sa súdia o majetok.

Rozchod ma zmenil, bola som stratená

Angelina niekoľkokrát vystúpila v médiách a hovorila o rozchode. Podľa nej ju to zmenilo a po tom, čo sa to stalo, sa cítila stratená. "Bolo to komplikované, nespoznávala som samú seba. Stala som sa menšou, bezvýznamnou, aj keď som to neukazovala. Cítila som pravý a hlboký smútok. Bolo mi ublížené," povedala v jednom z posledných rozhovorov pre Madame Le Figaro. Jolie však Brada často očierňovala. Povedala tiež, že deťom sa zakázal sťahovať a museli ostať tam, kde chcel ich otec.

Angelina s deťmi, zľava Pax, Shiloh, Vivien, Zahara a Knox. (Foto: SITA/AP/Willy Sanjuan/Invision)
Zobraziť galériu (14)
Angelina s deťmi, zľava Pax, Shiloh, Vivien, Zahara a Knox. (Foto: SITA/AP/Willy Sanjuan/Invision)  (Zdroj: SITA/AP/Willy Sanjuan/Invision)

Nechcem byť vždy ten zlý, veľké priznanie Pitta

Pittovi sa však podľa viacerých zdrojov nepáči, že je stále za toho "zlého chlapca". Brad Pitt už predtým otvorene prehovoril o svojom alkoholizme. "Keď som si uvedomil,že som utekal, aby som sa vyhol niektorým pocitom, bolestivým pocitom," povedal CNN pred pár týždňami Pitt. "Jednoducho som nevedel, ako sa s tým mám zmieriť. Všetko, čo som našiel, som použil na útek. Bolo to čokoľvek - drogy, chľast, Netflix, jedlo. Čokoľvek." Pitt sa nakoniec rozhodol, že nebude utekať.

Brad (zľava) s Paxom, Shiloh a Maddoxom. (Foto: SITA/AP/Matt Sayles/Invision)
Zobraziť galériu (14)
Brad (zľava) s Paxom, Shiloh a Maddoxom. (Foto: SITA/AP/Matt Sayles/Invision)  (Zdroj: SITA/AP/Matt Sayles/Invision)

Chcel to prežiť, aby sa z toho mohol dostať. Herec má za sebou pár ťažkých rokov, no zdá sa, že sa pomaly pozviechal. Navštevoval aj sedenia anonymných alkoholikov a jeho život sa začal zlepšovať Začal sa opäť objavovať vo filmoch.

Jeho posledným je deviata Tarantinovka Vtedy v Hollywoode, ktorá zožala obrovský úspech. "Faktom je, že všetci v sebe nosíme bolesť, žiaľ a stratu. Väčšinu života strávime tým, že to skrývame, ale je to tam, je to vo vás. Raz otvoríte tie škatule," povedal. Problematický aj jeho vzťah s Maddoxom, no aj ten sa vracia do lepších koľají.

Viac o téme: Brad PittAngelina Jolie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu