Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Ženy jej závidia, muži po nej šalejú: Krásna Bond girl zaujala vyhľadávača modeliek už ako 13-ročná

Olga Kurylenko Zobraziť galériu (3)
Olga Kurylenko (Zdroj: SITA/Photo by Jonathan Short/Invision/AP)

Francúzska modelka a herečka ukrajinského pôvodu Olga Kurylenko, ktorá 14. novembra oslávila štyridsiatku, sa preslávila na prehliadkových mólach a vo filmoch ako Paríž, milujem Ťa alebo ako Bond girl zo snímky Quantum of Solace. Dlhonohá brunetka s veľkými očami má na svojom konte už cez 20 filmov.

Vyrastala v Berďansku so 140.000 obyvateľmi na brehu Azovského mora na juhovýchodnej Ukrajine. Svoju hereckú kariéru začala ako malé dievčatko v školskom súbore, kedy (ešte v časoch bývalého Sovietskeho zväzu) hrala mladú manželku Deda Mráza.

Jej hviezda začala stúpať po tom, čo ju ako trinásťročnú objavil v metre v Moskve, kde bola na prázdninách, vyhľadávač modeliek. Presťahovala sa do Paríža, kde pracovala v modelingovej agentúre, a potom začala kariéru herečky.

Olga Kurylenko a Rowan Atkinson vo filme Johny English opäť zasahuje (Zdroj: SITA/Giles Keyte/Focus Features via AP)
Zobraziť galériu (3)
Olga Kurylenko a Rowan Atkinson vo filme Johny English opäť zasahuje (Zdroj: SITA/Giles Keyte/Focus Features via AP)  (Zdroj: SITA/Giles Keyte/Focus Features via AP)

Vo Francúzsku získala v roku 2001 občianstvo, v roku 2009 sa odsťahovala do Londýna. Kurylenko sa objavila na obálkach časopisov Vogue či Elle, stala sa tvárou mnohých značiek a vystupovala aj v reklamách.

Popri bondovke Quantum of Solace hrala napríklad vo filme Krajina zabudnutia, ktorý rozpráva o následkoch, aké zanechala černobyľska jadrová katastrofa z roku 1986 v dušiach ľudí, v akčnom sci-fi Nevedomie s Tomom Cruisom a Morganom Freemanom alebo v komédii Johnny English opäť zasahuje s Rowanom Atkinsonom v hlavnej úlohe. Tento rok zahviezdila v drámach L'Intervention a The Room, hlavnú úlohu si zahral aj v thrilleri Prekladatelia.

Olga Kurylenko v novom filme Prekladatelia (Zdroj: Photo © Les Productions du Trésor)
Zobraziť galériu (3)
Olga Kurylenko v novom filme Prekladatelia (Zdroj: Photo © Les Productions du Trésor)  (Zdroj: SITA/Photo © Les Productions du Trésor)

Kurylenko bola dvakrát vydatá, s bývalým partnerom, novináromMaxomBenitzom,má syna. Od roku 2018 žije Kurylenko vLondýneso svojím priateľom, hercomBenom Curom.

Viac o téme: Olga Kurylenko
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu