Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Šťastný nový rok ide do kín: VIDEO Tvorcovia sa riadne potrápili! Bola to rýchlovka

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Continental Film)

Vo štvrtok príde do kín vianočná romantická komédia Šťastný nový rok Jakuba a Adriany Kronerovcov. V novinke o tom, že láska má veľa podôb a nakoniec si každého nájde, hrajú v hlavných úlohách Emília Vášáryová, Táňa Pauhofová, Gabriela Marcinková, Zuzana Norisová a Antónia Lišková. Vianočná komédia s hviezdnym hereckým obsadením je plná zvratov, emócií, komických a romantických situácií.

Každá z hlavných hrdiniek sa nachádza v inej životnej situácii a každá práve svojím spôsobom rieši otázku lásky a partnerstva. Ich polovičky stvárnili Tomáš Maštalír, Ján Koleník, Jakub Prachař, Marek Majeský a Jiří Bartoška.

Museli sme stihnúť vianočné trhy

O námet a scenár snímky sa postarala producentka filmu Adriana Kronerová. S myšlienkou napísať vianočnú romantickú komédiu podľa vlastných slov koketovala už pred ôsmimi rokmi. Scenár napokon dotvorila počas vlaňajšej jari a začiatok nakrúcania nenechal na seba dlho čakať. Prvá klapka padla už v decembri 2018. „To je obrovská rýchlosť, ale museli sme stihnúť vianočné trhy - tie nevieme postaviť, nie sme hollywoodska produkcia, takže museli byť reálne, a pokračovali sme vo februári a marci 2019 v Tatrách,“ uviedla v rozhovore.

Producentka stála pri vzniku novinky pred niekoľkými veľkými výzvami. Keďže Vianoce nakrúcali v jednom z tatranských hotelov až v marci, museli celý hotel vždy pred natáčacím dňom kompletne vyzdobiť a po nakrúcaní ozdoby hneď zvesiť. „Robili sme to asi tri alebo štyrikrát. Ale tí ľudia tam boli takí úžasní, že okolo plesa pri hoteli nechali aj v marci rozvešané vianočné svetielka,“ prezradila tvorkyňa.

Živý medveď počas natáčania

Vianočná výzdoba napokon veľmi oslovila aj Antóniu Liškovú. „To bolo úplne ako z rozprávky, to zasnežené jazero a ten vysvietený hotel... Vážne to bolo nádherné, bola tam úplná romantika. My máme na Slovensku také krásne miesta,“ podotkla herečka. Okrem vianočných osvetlení produkcia musela do jednej zo scén zabezpečiť aj živého medveďa. S tým sa na minútku na obraze stretne Gabika Marcinková.

Šťastný nový rok ide
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Peter Frolo)

„Ešte ráno v deň, keď sme to šli nakrúcať, som si myslela, že sa s ním naozaj idem stretnúť, no musím vám prezradiť smutnú správu... Nestretla som ho. Musela som si ho, bohužiaľ, iba predstavovať, nevideli sme sa. Je mi aj trošku ľúto, že ma to minulo, lebo ako som počula, je to vraj veľký profesionál a viacerí herci s ním už hrali, no na druhej strane aspoň všetci ostali živí a zdraví a nikomu sa nič nestalo...,“ povedala herečka.

Vianočný darček pre divákov

O hudbu k filmu sa postaral Marián Čekovský. Okrem jeho skladieb v novinke zaznejú aj pesničky od kapiel Fallgrapp, Walter Schnitzelsson či Orchester Jeana Valjeana a svoj priestor v snímke má aj niekoľko kúpených licencií, medzi nimi napríklad i vianočná pesnička od Johna Lennona. Tvorcovia aj hlavní protagonisti filmu veria, že si novinka práve pre jej pohodovú a láskyplnú atmosféru počas Vianoc nájde svojich divákov a diváčky. „Šťastný nový rok je akýmsi vianočným darčekom pre divákov, ktorý by im mal priniesť pohodu, dať lásku, trochu túžby a k tomu ešte tie naše krásne Tatry...,“poznamenala Emília Vášáryová.

Šťastný nový rok ide
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Peter Frolo)

„Ja si myslím, že každý z nás má niekde v sebe skryté také malé dieťa a na chvíľočku chce byť každý taký... Chce veriť, že veci sú milé, zábavné a dobre dopadnú,“ vyznala sa Kronerová. „Dúfam, že diváci tohto filmu dostanú na chvíľu také pohladenie. Je to rozprávkový príbeh a myslím si, že každý deň prichádzame o toľko ilúzií a každý deň sme konfrontovaní s niečím, čo sa nám úplne nepáči, takže občas každý z nás to pohladenie potrebuje...,“ uzavrela Táňa Pauhofová.

Pre Koleníka to bol prvý film

Pauhofová uviedla, že príbeh je aj o priateľstve štyroch kamarátok. „Toto spojenie už vzniklo na seriáli Milenky a práve to, ako sa máme veľmi rady je ten hlavný dôvod, prečo sme chceli znovu byť takto spolu, a aj preto to bolo celé také rozprávkové,“zaspomínala si na natáčanie. Zuzana Norisová sa premiéry filmu nevedela dočkať. „Je to komédia plná absurdných a vtipných momentov a pred Vianocami, a v dnešnej tak trochu pochmúrnej dobe, je to presne niečo, čo ako ľudia potrebujeme. Sama som sa na premiéru veľmi tešila,“v rozhovore uviedla herečka.

Šťastný nový rok ide
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Peter Frolo)

Pre Jana Koleníka bola práca na filme o to jedinečnejšia, že to bol jeho prvý film vôbec.„Pre mňa to bola vôbec prvá premiéra v kine, na plátne, ja som ešte vo filme neúčinkoval, a aj preto som sa na to veľmi tešil.“Z natáčania mu v pamäti najviac utkvela scéna, v ktorej spieva a hrá na gitare. „Keď sme išli v zubačke na Hrebienok, bola hmla a počasie nebolo prívetivé, tak som si vravel, že pre túto scénu je nutné vidieť hory a zasnežené končiare. Vyšli sme von, ja som zabrnkal na gitare, obloha sa roztvorila a zrazu sa všetci turisti, ktorí boli okolo, zhŕkli k nám a výsledkom bol nadštandardný komparz vo veľmi príjemnej atmosfére,“dodal s úsmevom Koleník.

Viac o téme: Táňa PauhofováJán KoleníkŠťastný nový rok
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu