Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Maštalír otvorene o herectve: Do postavy musíte dať všetko, nie je to len o texte

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Peter Frolo)

Slovenský herec Tomáš Maštalír neodvodzuje náročnosť svojej práce od množstva replík.Charakter postavy je totiž podľa neho potrebné vytvárať do úplných detailov, všetkým, čo má herec k dispozícii.

„Ja by som povedal, že takto sa to posudzovať nedá, lebo v podstate nehráte len vtedy, keď hovoríte text, ale snažíte sa vytvárať ten charakter všetkým možným a dostupným, do najmenších detailov,“ povedal.

Voľného času v Tatrách bolo minimum

Predstavenia v divadle sú podľa neho psychicky aj fyzicky vyčerpávajúcejšie ako nakrúcanie filmu či seriálu. Práca na snímke Šťastný nový rok však napriek tomu, že pôsobí ľahko a oddychovo, nebol podľa neho jednoduchá. „Bolo to dosť cestovania, všetkých nás zladiť a ešte k tomu 350 kilometrov od Bratislavy nebolo najjednoduchšie. Často nás vozili z Bratislavy po nociach, niekedy aj na otočku a voľného času v Tatrách bolo minimum,“ prezradil Maštalír.

Maštalír otvorene o herectve:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/DanoVeselský, Michal Svítok)

Musíte sa obetovať

Obľúbený herec sa však pre dobrý projekt neváha aj obetovať. „To si musíte vždy zvážiť. Keď na to nezostáva priestor, tak to skrátka robiť nemôžete, nemali by ste to ako stihnúť. No pokiaľ cítite, že niečo má význam a že vás to baví, vtedy je človek aj prirodzene ochotný zniesť viac. Myslím, že každý to tak v živote máme. Pokiaľ sa na niečo tešíte, ste ochotný čakať, viac si za to zaplatiť alebo si dlhšie šetriť a v iných veciach sa uskromniť. Vždy to závisí od prípadu, to si musíte zvážiť,“ podotkol 42-ročný rodák z Trnavy, ktorý v novej snímke stvárni na prvý pohľad celkom nezodpovedného muža, partnera a otca, ktorý svoju malú dcéru neustále niekde zabúda.

„Je to taký zmätkár, ktorý sa nechá vždy uniesť prítomným okamihom, ale nerobí to so zlým úmyslom, ani na tú dcéru nekašle. Vždy, keď zistí, že ju niekde zabudol, zažíva najväčší stres v živote. Má tie svoje baby rád a potrebuje ich k životu, hoci to navonok môže pôsobiť, aj to na jeho ženu pôsobí, ako keby to tak nebolo. No aj keď je toho niekedy na ňu moc, zvykla si aj ona, s akým typom muža žije a majú sa radi takí, akí sú, preto sú aj spolu. Aspoň to je v tom filme tak, ako v živote... Nič nie je len dobré a sladké,“ uzavrel.

Viac o téme: Tomáš Maštalír
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu