Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

To najhoršie z najhoršieho: Absurdné a naivné! VIDEO S čistou hlavou tieto filmy nedáte

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube)

Je to také zlé, až je to dobré... Povedali ste si to už niekedy? Ak nie, pri týchto filmoch si to zrejme takisto nepoviete. V tomto výbere sa nachádzajú príbehy, ktoré s čistou hlavou len ťažko pochopíte. Buď popierajú základy fyziky, majú zlé scenáre, zlé herecké výkony a vlastne zlé všetko. Pozrite si malú ochutnávku toho najhoršieho vo filmovom priemysle.

Sharknado

Je ťažké uveriť, že Sharknado alebo tzv. Žralokonádo či Žraločie tornádo má celých šesť dielov. Ešte dva diely a počtom sa to vyrovná aj Harrymu Potterovi. Iba počtom. Všetko ostatné je naozaj ťažko uveriteľné. Žraloky padajúce z tornáda, Ian Ziering prerezávajúci sa zvnútra žraloka, kyberžena, zlatá motorová píla, megalodon, žraloky vo vesmíre a podobné chuťovky sú naozaj len malou ochutnávkou toho, čo vás čaká.

Zlatým klincom programu bolo neuveriteľné cestovanie v čase. Dúfajme len, že to bola čistá recesia. A ako recesia je to pri fľaši vína s kamošmi prijateľné. Rovnako ako ostatné snímky takéhoto typu ako je Piraňakonda, Lietajúce pirane, Had vs. Boa, Hady v lietadle, Megažralok vs. obrovská chobotnica..., ktoré sú otrasné, ale nejakým zvláštnym spôsobom si tieto b-čkové filmy pozrieme a s chuťou sa zasmejeme. Koniec koncov, každý potrebuje raz za čas poriadnu lobotómiu.

The Room (2003)

Malo to byť jeho veľdielo, údajne do toho vložil milióny a pre mnohých bol veľkým tajomstvom. Tommy Wiseau si jedného dňa zmyslel, že chce natočiť film. Svojich kamarátov dosadil do úlohy hercov, kulisy vyzerali lacno a dialógy snáď netreba ani komentovať. Nehovoriac o erotických scénach, pri ktorých veľa ľudí pochybovalo, že... slušne povedané, Tommy vie, čo vlastne robí.

Napriek tomu sa po takmer 15 rokoch Izba vrátila na strieborné plátna. Úlohy režiséra sa zhostil James Franco, ktorý si zahral aj hlavnú úlohu. Vo vedľajšej sa predstavil jeho brat a z obrovského prepadáku spravil hit. Wiseau sa dokonca zúčastnil aj premiéry. Nevideli ste The Room? Je na čase si ho pozrieť. Budete sa cítiť trápne, no skúste to aj napriek tomu.

Herkules: Zrodlegendy (2014)

Tento film bol obrovským sklamaním. Pred piatimi rokmi sa Herkules vrátil na filmové plátna. Mnohí sa možno tešili na bájneho hrdinu sfilmovaného v 21. storočí... Nestalo sa tak. Veľkofilm sa nekonal. Kellan Lutz by bol možno v úlohe Herkula dobrý, no pod iným režisérom, s iným scenárom a inou kamerou.

"Supermana by si podal na raňajky, Iron Mana na obed a večer by naučil Hulka sa nerozčuľovať. Thorovho kladivo je pre neho len detské kladivko. Antický hrdina Herkules strčí všetkých svojich nasledovníkov do vrecka," tak znie oficiálny text Bontonfilmu. Herkules z roku 2014 by nedokázal ani jedno z toho. Vrcholom bolo oháňanie sa voľajakým bičíkom, ktorý žiaril ako blesk. Smutné.


Mohlo by vás zaujímať:Od Čeľustí k Piraňakonde: Absurdnosť filmárov nepozná hraníc, spoznáte aj veľrybovlka!


Twilight sága

Štyri filmy podľa knižnej predlohy Stephenie Meyer mali celkom veľký potenciál. Mnohí, vrátane mňa, uznali, že knihy boli napísané na vymyslený upírsky príbeh bez spojitosti s mytológiou pomerne dobre a čítali sa ľahko. Bohužiaľ, jediné, čo ma skutočne zaujalo, je soundtrack. Napriek tomu, každý z nás má frajerku, sesternicu, tetu, uja, kamarátov či podobných známych, kvôli ktorým sa k ságe minimálne raz za život dostanete. Veď nakoniec... davy tínedžeriek z toho šaleli.Ak nie, tak aspoň z recesie pri dlhých večeroch a vínku sa dá na Belle s večne otvorenými ústami a upírskym Pattinsonom, ktorý úlohu neskôr oľutoval, a ešte k tomu s dabingom, dosť dobre zasmiať.

Titanic 2 (2010)

Krásny príklad toho, že ak už raz bol nejaký príbeh veľkolepo natočený a zožal obrovský úspech, netreba robiť pokračovanie. Titanic 2 nedosiahol zďaleka ani trochu kvalitu prvého dielu. Nehovoriac o deji. Majiteľ lode sa po sto rokoch rozhodol obnoviť legendárnu loď a vyplavil sa s ňou a stovkami ďalších na more. Stačí sa pozrieť na obsadenie a štýl kamery a viete, že je niečo veľmi zle. Finále príde, keď sa dozvieme príčinu havárie lode, ktorá súvisí s gobálnym otepľovaním.

Tím vedcov niekde v Grónsku skúma príčiny globálneho otepľovania, keď v tom sa stane niečo strašné. Odlomí sa kus veľkého ľadovca, ktorý spôsobí cunami, ktorým sa kus ľadu dostane až k lodí a narazí do nej. Presne v jej polovici. Loď sa potápa. Strašné. Už chýba snáď len tretie pokračovanie, v ktorom mali Jacka (Leonardo DiCaprio) v kuse z dna Atlantického oceánu a filmová skaza by bola dokonaná.

Pomáda 2 (1982)

Ďalší príklad toho, že kultové snímky nepotrebujú pokračovanie. John Travolta a Olivia Newton-John vytvorili dvojicu stredoškolákov, ktorísa nám navždy zapísali do sŕdc. To neplatí o Michelle Pfeiffer aMaxwellovi Caulfieldovi. Pokračovaniu Pomády chýbalo snáď všetko, čo mohlo. Príbeh sa odohrával dva roky po prvom muzikáli a sústredil sa na partičku ďalších maturantov.Film mal snáď len dva svetlé momenty. Celkom podarené choreografie a fakt, že to zviditeľnilo Michelle Pfeiffer a odštartovalo to v istom zmysle jej kariéru. Inak fakt o nič neprídete.

50 odtieňov... to je jedno čoho

Čerešničkou na záver je určite vznešene nazvanátrilógia 50-ich odtieňov všetkého možného. Nemôžem to síce porovnať s knihou, ale po filmoch ich ani čítať nechcem. Pokiaľ si ženy myslia, že takto fungujú nejaké sado-maso vzťahy na záchranné slovíčko, tak budú zrejme veľmi sklamané. Tieto filmy už oľutovali aj herci, ktorí stvárnili hlavné postavy, a režisérka to po prvom dieli rovno vzdala. Niečo tak naivné, nekvalitné, absurdné, bezduché a lacné som dlho nevidela. Myslím, že radšej si človek pozrie šesť Žralokonád za sebou, ako tento brak, ktorý bol naozaj myslený vážne.

Viac o téme: TwilightRobert PattinsonMichelle PfeifferPomádaTitanic 2
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu