Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Slovenská komédia prepísala štatistiky: Také niečo Dvojka zažila po ôsmich rokoch

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Forum Film )

Loli paradička bola na Dvojke najsledovanejším filmom od roku 2011. Koprodukčná romantická komédia RTVS Loli paradička si získala priazeň nielen návštevníkov kín, ale i televíznych divákov.

RTVS ju odvysielala v premiére v pondelok 30. decembra, pričom bola na Dvojke najsledovanejším programom mimo športových prenosov nielen tohto roka, ale aj predchádzajúcich ôsmich. Loli paradičku videlo v pondelok na Dvojke 272.000 divákov s podielom na trhu 15,6% v cieľovej skupine 12+, čím sa stala štvrtým najsledovanejším nespravodajským programom dňa na slovenskom trhu.

Romantickú komédiu vymyslela, režírovala a produkovala prešovská rodina Staviarskych. Dokončila sa aj vďaka koprodukčnému vkladu RTVS. Jej koproducentom je tiež Forum Film a finančne ju podporil Audiovizuálny fond. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života získal na júnovom festivale Art Film Fest v Košiciach divácku cenu za najlepší celovečerný film.

Hlavným kameramanom Loli paradičky, čo znamená červená paradajka, je dlhoročný kameraman Štúdia RTVS Košice Ľubor Marko. V priestoroch štúdia sa nahrávala i titulná pieseň v podaní Ľudovej hudby Štefana Cínu.

Slovenská komédia prepísala štatistiky:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Forum Film )

Viac o téme: Loli paradičkaDvojka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu