Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Otrasné a zbytočné: Tieto pokračovania skvelých filmov radšej nemali vzniknúť

Maska Junior Zobraziť galériu (2)
Maska Junior (Zdroj: New Line Cinema)

Vytvoriť čo i len obstojné pokračovanie mega úspešného filmu, ktorý pobláznil divákov, je veľmi náročná záležitosť. O tom svedčia aj nasledujúce filmy - pokračovania úspešných trhákov, ktoré radšej nemali vzniknúť.

Staying Alive (1983)

Nič vám nehovorí tento názov? To je len dobre. Pokračovanie úspešného hudobno-tanečného filmu Horúčka sobotňajšej noci by radšej ani nemuselo vzniknúť. Hlavný hrdina Tony sa v pokračovaní usiluje preraziť na Broadwayi. V úlohe Tonyho sa opäť predstavil John Travolta a na režisérsku stoličku sa posadil Sylvester Stallone. Bohužiaľ, ani tieto mená nezabránili tomu, aby vznikol nevýrazný a celkom zbytočný film.


Mohlo by vás zaujímať:VIDEO Z taniera do filmov či seriálov: Ikonické scény, kde zohrala hlavnú úlohu pizza


Maska junior (2005)

Spojenie Jim Carrey a Maska je neoddeliteľné. Bláznivá komédia nabitá trikmi a vtipnými hláškami zožala obrovský úspech a potešila aj bankové kontá tvorcov. Preto sa filmové štúdia pokúšali o pokračovanie. Jim Carrey však nemal o ďalšiu časť záujem. Bohužiaľ, aj napriek tomu dvojka predsa len vznikla. Na úspech sa pokúsili nadviazať až v roku 2005, navyše s úplne iným hlavným hrdinom. A z toho teda nič dobré nemôže vzísť. A ani nevzišlo.

Pomáda 2 (1982)

Kultový muzikál Pomáda pobláznil svojho času všetkých - divákov aj kritikov. A zbožňujeme ho aj teraz. S čím sa však nedá zmieriť je jeho druhá časť. Ak sa vám nejakým nešťastným činom podarilo vidieť Pomádu 2, tak viete, že s jednotkou sa nedá ani len zrovnávať. Chýba tam nie len dvojica John Travolta a Olivie Newton-John, ale aj kvalitná hudba a choreografie.


Mohlo by vás zaujímať:Dokonalá kamufláž: VIDEO Vo filme hrali tínedžerov, no v skutočnosti mali takmer tridsať!


Záhada Blair Witch 2 (2000)

Záhada Blair Witch spôsobila autenticky pôsobiacimi zábermi menšiu revolúciu v hororoch a zožala úspech. Ten sa však podarilo jej pokračovaniu úplne zničiť. Dvojka už takmer vôbec nepoužívala pre jednotku typický pseudodokumentárny štýl. namiesto toho tvorcovia divákom naservírovali tuctvoý horou s veľmi nízkou kvalitou. Za to aj oprávnene získali Zlatú malinu.

Sám doma 3, 4, 5...

Vianoce bez Sám doma neexistujú. Súboj dômyselného Kevina s dvomi lupičmi je jednoducho klasikou a spolu s jednotkou aj úspešné pokračovanie z New Yorku. Potom to už s umelo naťahovanou sériou Sám doma išlo len dole vodou. Macaulaya Culkina nahradili inými hercami a vianočnú lahôdku totálne zničili.


Mohlo by vás zaujímať:Sviatočné nepríjemnosti: Neuveríte, čo všetko potrápilo tvorcov vianočných filmov


96 hodín: Odplata (2012)

Akčnými scénami nabitá jednotka mala u divákov poriadny úspech. Škoda, že sa ho rozhodli tvorcovia zopakovať. Nevyšlo. Nepomohlo ani nové prostredie či iná unesená osoba. Nakoniec vznikla ešte aj trojka, bohužiaľ.

Viac o téme: Sám domaMaskaHorúčka sobotňajšej nociPomáda96 hodín
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu