Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Temná Wednesday z Rodiny Addamsovcov jubiluje: Keď zistíte jej vek, budete sa cítiť starí

Christina Ricci Zobraziť galériu (3)
Christina Ricci (Zdroj: Photo © Orion Pictures Corporation)

Americká herečka Christina Ricci, ktorá 12. februára oslávila štyridsiatku, sa vo filme preslávila už v mladosti. Hrala napríklad v snímkach Rodina Addamsovcov, Casper, Všetci moji muži, Monštrum, Šmolkovia či Ospalá diera. Hrala aj v množstve televíznych seriálov, na svojom konte má aj niekoľko cien.

Narodila sa v kalifornskej Santa Monike ako štvrté a najmladšie dieťa modelky a realitného agenta. Od svojich ôsmich rokov žije v New Yorku, kde začala vystupovať v televíznych reklamách, a už v 11 sa úspešne zapísala do podvedomia divákov rolou dievčatka Wednesday s večne morbídnym výrazom v Rodina Addamsovcov. Nasledovala úloha vo filme Casper, ktorá z nej urobila vyhľadávanou detskou hviezdu.

Takto vyzerá Christina Ricci v súčasnosti (Zdroj: SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)
Zobraziť galériu (3)
Takto vyzerá Christina Ricci v súčasnosti (Zdroj: SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Z detských rolí postupne prešla na role dospievajúcich dievčat (Navždy spolu, Ľadová búrka). Za stvárnenie Dude v snímke Všetci moji muži získala nomináciu na Zlatý glóbus, zaujala napríklad aj v postave Katriny Van Tassel, ktorá pomáha mladému Johnnymu Deppovivyšetriť sériu vrážd v Burtonovej Ospalej diere. Celkovo má na konte desiatky filmov a tiež seriály, ako sú Ally McBealová, Pan Am čiZ: The Beginning of Everything.

Christina Ricci vo filme Ospalá diera (Zdroj: Photo © 1999 Paramount Pictures)
Zobraziť galériu (3)
Christina Ricci vo filme Ospalá diera (Zdroj: Photo © 1999 Paramount Pictures)  (Zdroj: Photo © 1999 Paramount Pictures)

Čo sa týka osobného života, Ricci začala v roku 2008chodiť s komikom a hercomOwenom Benjaminomv roku 2008, keď sa stretli nascénefilmuAll Faire in Love. Zasnúbili sav marci 2009, ale o dva mesiace neskôr sa rozišli. Vo februári 2013 oznámila Ricci zásnuby s Jamesom Heerdegenom, s ktorým sa stretla pri práci na seriáliPan Amv roku 2012.26. októbra 2013 sa vzali a majú syna menom Freddie.

Viac o téme: Christina Ricci
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu