Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Netradičná dohoda medzi manželkou a milenkou: A čo na to Jiří Langmajer?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Bohemia MP)

Do slovenských kín minulý týždeň prišla česká komédia Chlap na striedačku režiséra a scenáristu Petra Zahrádku. Pätnásť rokov vydatá Zuzana jedného dňa zistí, že jej manžel Jiří má už dlhšiu dobu pomer s inou ženou.

Zuzana teda neváha a rozhodne sa svoju sokyňu Lenku navštíviť, pričom jej dá netradičný návrh - Jirkovu pozornosť a starostlivosť oňho by si mohli rozdeliť a urobiť tak z neho chlapa na striedačku. Lenka po prvotnom šoku súhlasí, ženy teda postavia Jirku pred hotovú vec a predstavia mu nový spôsob života - jeden týždeň bude tráviť s manželkou a druhý s milenkou. Čo sa však spočiatku všetkým zdá ako perfektný plán, môže sa napokon stať nočnou morou.

„Ja to celé beriem ako takú bájku - čo sa stane, keď sa chlapovi splní sen a môže mať legálne dve ženy naraz... Je to taký príbeh s poučením a podľa mňa je to aj tajný sen každého chlapa, chlapi sú tak nastavení... A čo ma na tom bavilo? No je to vtipné, keď sa vám tie sny niekedy splnia... Niekedy je lepšie, keď sa to nestane, nevedie to totiž vždy k dobrým koncom... Ale ja sa tomu ako chlap smejem, pretože je to fakt zábavné a som presvedčený, že keby sa to stalo v reálnom živote, dopadne to podobne,“ uviedol v rozhovore Zahrádka.

Jeho partnerka však z námetu filmovej novinky spočiatku nadšená nebola. „Konzultoval som to na začiatku aj s partnerkou, keďže je scenáristka, prosil som ju, či mi s tým nepomôže, až sme sa dostali do osobnej roviny a konverzácie na túto tému. Mne ten námet prišiel zábavný, jej pripadal šialený, tak som ju do toho už radšej nezapájal. Ale dopadlo to lepšie, ako si myslela. Na premiére sa jej to nakoniec páčilo,“ prezradil režisér.

VIDEO Netradičná dohoda medzi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Bohemia MP)

V hlavných úlohách sa vo filme objavia Jiří Langmajer, Ivana Chýlková, Iva Janžurová a Lucia Žáčková. „S Jirkom Langmajerom pracujeme spolu často, sme viac-menej kamaráti, takže tomu keď som volal, tak to ani nechcel čítať a mal radosť, že budeme niečo robiť... Myslím, že on fakt herecky dorástol - hovorím mu, že je druhý Menšík, že sa z neho po tej päťdesiatke stal fakt veľký herec. On bol vždy dobrý, no mám pocit, že teraz sa už naozaj zaradil do tej elity česko-slovenskej kinematografie. A potom sme zháňali dve ženské, dve dámy, ktoré budú trochu v protiklade a našli sme pani Chýlkovú, ktorú mám rád z kina za posledných dvadsať rokov. Je podľa mňa úplne skvelá a ukázalo sa, že je fakt výborná. Je strašne priateľská, milá, odhodlaná ku všetkému a veľmi vtipná, to som mal radosť... A potom sme našli Lucku Žáčkovú, čo je taký môj tip. Ešte som s ňou nepracoval, ale veľmi som si to prial, tak som mal radosť, keď tú úlohu vzala, pretože som z nej mal pocit, že je vtipná a ukázalo sa, že je,“ skonštatoval Zahrádka.

Film nakrúcali minulý rok v lete v Prahe a jej okolí. „Urobili sme si taký ateliér v Královom Dvore, čo je asi 40 km za Prahou, ale ten dej sa akože odohráva v Prahe, urobili sme to ako ľavý a pravý breh mesta, pretože sme potrebovali prechod cez tú rieku, jedna žena teda býva akože v Karlíne a druhá na Malej Strane. Ten most, rozdeľujúci rieku na dve časti sa nám páčil. Byt, kde býva Langmajer a Chýlková, sme si postavili v ateliéri, ale inak je to pražský film,“ prezradil režisér, podľa ktorého najvýraznejší faktor ovplyvňujúci celé nakrúcanie, bolo počasie.

VIDEO Netradičná dohoda medzi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Bohemia MP)

Nakrúcali totiž minulý rok v lete, keď bolo práve neuveriteľne teplo. „Celé sme to točili v strašnej horúčave, bolo štyridsať stupňov, to bolo strašné! Teda, mne ako režisérovi to bolo vcelku jedno, ale natáčali sme aj Vianoce, takže herci si museli dať kožuchy a lietali tam vzduchom vločky... Urobili sme v Prahe sneh, zatiaľ, čo vonku bolo 40 stupňov, to bolo fakt šialené! Ale to je tak vždy... A tí herci sú vždy nešťastní a vždy to nejako vydržia. Neviem, ako to robia, ale vydržia to. Ja keby som si dal ten kožuch v takom teple, tak umriem, ale herci sú nejakým spôsobom odolní. Je to pre mňa záhada, ako to zvládajú,“ uzavrel.

Viac o téme: Iva JanžurováJiří LangmajerChlap na striedačkuIvana ChýlkováLucia Žáčková
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu