Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na Slovensko príde filmová hviezda: Hral v Indiana Jones aj v seriáli Hry o tróny

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Photo © Helen Sloan, Macall B. Polay / HBO)

Anglického herca Juliana Glovera, ktorý si počas svojej kariéry zahral vo viacerých veľkých filmových a seriálových značkách, bude hostiť AnimeShow v Bratislave.

"Pre všetkých návštevníkov bude zorganizovaná beseda v hlavnej sále a po nej sa uskutoční autogramiáda, takže budú mať príležitosť stretnúť sa s pánom Gloverom aj osobne," informoval Róbert Žittňan, organizátor festivalu pop-kultúry, ktorého dejiskom bude od 27. do 29. marca DK Ružinov.

Julian Glover stvárnil množstvo významných postáv. Ikonická rola dnes 84-ročnéhohercaje postava hlavného záporáka Waltera Donovana vo filme Indiana Jones aposledná krížová výprava a tiež generála Veersa v Star Wars: Impérium vracia úder.

Julina Glover v snímke Indiana Jones a posledná krížová výprava (Zdroj: Photo © 1989 Lucasfilm Ltd.)
Zobraziť galériu (3)
Julina Glover v snímke Indiana Jones a posledná krížová výprava (Zdroj: Photo © 1989 Lucasfilm Ltd.)  (Zdroj: Photo © 1989 Lucasfilm Ltd.)

VJamesovi Bondovi (Len pre tvoje oči) hral tiež ústrednú zápornú postavu Aristotle Kristatosa a vo filme Harry Potter a Tajomná komnata prepožičal svoj hlas pavúkovi Aragogovi. "Okrem filmov však natočil aj rad veľkých seriálov. Napríklad v Game of Thrones odohral v šiestich sezónach a 31 epizódach postavu Grand Maestra Pycella. V seriáli Doctor Who si zahral Scarotha a v Merlinovi Lochruho," pripomína Žittňan.

Julian Glover v Hry o tróny (Zdroj: SITA/HBO via AP)
Zobraziť galériu (3)
Julian Glover v Hry o tróny (Zdroj: SITA/HBO via AP)  (Zdroj: SITA/HBO via AP)

Tohtoročná AnimeShow prinesie počas troch dní okrem známehohercaaj atraktívny program. "Dominovať mu bude veľmi obľúbená kostýmová súťaž Cosplay, ktorej víťaz pocestuje na európske finále Cosplay Champions, či slovenská kvalifikácia medzinárodnej tanečnej súťažeKPOP World Festival," dodal.

Viac o téme: Julian Glover
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu