Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Gabriela Marcinková poriadne prekvapila: TOTO by ste o nej nikdy nepovedali

Gabriela Marcinková Zobraziť galériu (3)
Gabriela Marcinková (Zdroj: continental-film.sk)

Slovenská herečka Gabriela Marcinková v triednom kolektíve nepatrila do žiadnej skupinky, fungovala, naopak, ako samostatná jednotka.

„Asi v každom kolektíve, nielen v škole či škôlke, ale aj v divadle a kdekoľvek sa vytvárajú skupinky, keď jedna musí byť proti tej druhej, aby si zvyšovala sebavedomie. Ja som bola všade vždy ten solitaire, ktorý vedel vyjsť s každou skupinou, brali ma tí aj tí. Popravde som nikdy nechápala, prečo si ľudia vôkol musia hľadať nejakého spoločného nepriateľa na to, aby vedeli fungovať ako skupina... Bohužiaľ, tak to na tomto svete je...,“ povedala v rozhovore.

Najradšej zo všetkého mala v škole slovenčinu a literatúru. „Ja odjakživa milujem čítanie, mala som rada dokonca aj to povinné. Odkedy som sa naučila čítať, je s knihami spojený celý môj život,“ podotkla známa tmavovláska. V novom seriáli TV Markíza Pán profesor stvárňuje napokon slovenčinárku, čo ju pre jej vzťah k tomuto predmetu podľa vlastných slov veľmi teší. Je to zároveň podľa nej žena, ktorá má u žiakov určitú prirodzenú autoritu. „Je to typ učiteľky, ktorá rešpektuje svojich žiakov, je vtipná, mám pocit, že to vedia mladí veľmi oceniť – ak je učiteľ vtipný, vie zakontrovať a vie sa rozprávať na ich témy... Moja učiteľka by mala vyznieť práve takto, že je taká správna a kamarátska,“ priblížila herečka.

Gabriela Marcinková poriadne prekvapila:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

Na učiteľoch si sama podľa vlastných slov vždy vážila, keď vzbudzovali prirodzený rešpekt. „Taký učiteľ musí strašne veľa vedieť, musí vedieť odpovedať na otázky a musí to byť dobrý, uzemnený človek. To je ako s hercom – keď nemáte aké-také sebavedomie, tak sa vám veľmi ťažko hrá. Rovnako ten učiteľ si musí byť vedomý toho, že niečo vie, že to chce odovzdať a že má prečo pred tými študentmi stáť – to potom človek z toho učiteľa cíti, a tým pádom si učiteľ nemusí vytvárať tú autoritu umelo. Ja som mala takých učiteľov niekoľko. A imponovalo mi aj to, keď boli féroví a keď nás brali ako rovnocenných partnerov,“ vyznala sa Marcinková.

Ostali ste s deťmi doma? VIDEO Týchto 10 príbehov dostane nielen ich, ale aj dospelákov

Byť mladou učiteľkou má podľa nej svoje výhody aj nevýhody. „My sme mali raz mladú učiteľku a musím povedať, že tá mužská časť triedy z nej bola v takom nepokoji... Či sa tí žiaci učia a sú namotivovaní, to však závisí hlavne od toho, ako sa tá učiteľka správa. Keď je kamarátska, berie ich a vie si s nimi zavtipkovať, tak sa to dá. Ale treba, aby vnímala aj nejaké svoje hranice a v prípade potreby vedela byť aj prísna. Nemôže skrátka zabudnúť, aká je jej úloha, inak sa môže celkom ľahko stať, že po nej tí žiaci začnú šliapať,“ skonštatovala herečka.

Gabika Marcinková
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Archív G.M./Facebook)

Na novom seriáli atraktívnej rodáčke z Prešova podľa jej slov imponujú nielen postavy, ale páči sa jej aj scenár, v ktorom tvorcovia projektu otvárajú dôležité spoločenské témy. „Jeden z dielov hovorí napríklad o šikane a tej som sama bola nielen svedkom, ale aj objektom. Myslím, že to bolo tým, že som zranila city jedného chlapca, s ktorým som predtým chodila. Už sme v tom čase spolu nechodili a on ma čakával so skupinkou kamarátov, aby sa mi vysmievali. Pokrikovali na mňa v autobuse a smiali sa na istej mojej vizuálnej nedokonalosti, ktorú nebudem radšej špecifikovať. Myslím, že som nebola úplne škaredá a napriek tomu sa to dialo. Kto chce, tak si nájde cestu...,“ uviedla herečka.

Známa interpretka by mala popri dokrúcaní seriálu v apríli dokončovať dva filmy, na ktorých sľúbila účasť už dávnejšie. „Jedným z nich je komédia o finančníkovi, do ktorého za istých okolností vstúpi duša indiána - počas filmu sa v ňom teda bijú dva hodnotovo úplne odlišné charaktery. Hlavnú postavu bude hrať Karel Roden, takže sa už teraz na to teším aj ako divák. Druhý film je komédia o štyroch kamarátkach – matkách, čo je samo o sebe veľkým zdrojom humoru – ako sa postupne dozvedám aj v osobnom živote,“ podotkla Marcinková. „No a potom budem niekoľko mesiacov doma, takže sa dostanem do takého domáceho pokoja. Aj keď, priznajme si to, všetky ženy a matky, že nám aj celkom dobre padne, keď môžeme na hodinu, dve z domu odísť,“ uzavrela.

Viac o téme: HerečkaGabriela Marcinková
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu