Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Filmový útok mimozemšťanov rovno u vás doma: VIDEO Tieto staršie kúsky rozhodne stoja za to

Deň nezávislosti, Independence Day
Deň nezávislosti, Independence Day (Zdroj: 20th Century Fox, )

Invázia mimozemských civilizácií je pomerne obľúbenou tému filmárov. Veď už nejedna posádka kozmickej lode mala chuť zrovnať ľudstvo so Zemou a nastoliť tu svoju neobmedzenú vládu. Pozrime sa teda na to, ako sa tvorcovia popasovali s inváziou mimozemšťanov.

Votrelec (1979)

Ridley Scott vo svojom kultovom počine z roku 1979 priniesol jednu z najdesivejších mimozemských foriem života. Hororové sci-fi Votrelec ponúka nervydrásajúce čakanie na to, kedy a odkiaľ vyskočí slizký votrelec. Všade prítomná tiesnivá atmosféra vesmírnej lode len podporuje nepríjemné pocity. Po výnimočnej jednotke pochopiteľne nasledovalo aj niekoľko ďalších častí.


Mohlo by vás zaujímať:Ostali ste s deťmi doma? VIDEO Týchto 10 príbehov dostane nielen ich, ale aj dospelákov


Vojna svetov (2005)

Obľúbené akčné sci-fi s Tomom Cruisom z roku 2005 je remakom rovnomenného filmu z roku 1953, ktorý bol vytvorený podľa poviedky H. G. Wellsa. Ten prvýkrát priniesol mimozemskú civilizáciu, ktorá nemá s ľudstvom dobré úmysly. Márny boj ľudstva o prežitie priniesol na filmové plátna Steven Spielberg, ktorý dej zasadil do súčasnosti (na rozdiel od svojho predchodcu).

Vec (1982)

Ďalšia kultová záležitosť, tentokrát spod taktovky Johna Carpentera, priniesla na svoju dobu dosť pokročilé triky a mimozemskú bytosť, ktorá je schopná imitovať akúkoľvek formu pozemského života. Sc-fi horor Vec patrí práve k tým filmom, ktoré svojou kvalitou predbehli aj originálnu verziu, a tomu dopomohli nielen efekty, ale aj kvalitné herecké obsadenie s Kurtom Russellom na čele.


Mohlo by vás zaujímať:VIDEO Koronavírus desí celý svet: Tento film aktuálne zažíva rekordnú sledovanosť


Deň nezávislosti (1996)

Absolútnu devastáciu New Yorku priniesol v roku 1996 film Deň nezávislosti a o 20 rokov neskôr prišlo pokračovanie. Stačil jediný výstrel a veľkolepý New York, následne (nielen) Spojené štáty išli dole. Vesmírne lode s nepreniknuteľnou obranou a telepaticky hovoriace formy života v normálnom svete pôsobili naozaj desivo. Trikové efekty boli v tom čase považované za jedny z najlepších, čo sa potvrdilo aj soškou Oscara za vizuálne efekty.

Viac o téme: VotrelecDeň nezávislostiVecVojna svetov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu