Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Ako sa vyrovnať so stratou manželky? Pri seriáli After Life sa budete smiať a plakať zároveň

Seriál After Life Zobraziť galériu (4)
Seriál After Life (Zdroj: Netflix)

Nové seriály v súčasnej situácii vyhľadávame v podstate každý deň. Pokiaľ vás už nebavia "staré osvedčené klasiky", možno by ste mali dať šancu práve minuloročnému projektu od streamovacieho giganta Netflixu. Má pritom len šesť dielov, takže si ho pokojne zvládnete pozrieť za jeden deň.

Tony Johnson je muž, ktorý mal v živote obrovské šťastie. Našiel totiž ženu, po ktorej túži každý z nás. Lisa bola jeho celoživotnou láskou, ktorá ho nielen podporovala, ale taktiež chápala jeho zložitú povahu. Nebojovala s ňou, ale naučila sa ju zvládať a starať sa o to, aby bol Tony šťastný. Ten jej to samozrejme opätoval, no na praktické veciokrem práce v miestnych novinách, ktoré sú dobré akurát tak ako podstielka pre mačku,ho príliš nebolo.

Keď život zmení tragédia

Jeho žena však tragicky zomrela na rakovinu prsníka. A Tonyho život zrazu stratil veškeré smerovanie. Láska jeho života je navždy preč a on sa odmieta posunúť ďalej. Dni trávi sledovaním videí, ktoré mu Lisa zanechala a vysvetľuje mu v nich, ako žiť život bez nej. Okrem toho mu zostala ich spoločná fenka Brandy, ktorá je podľa neho jediným dôvodom, prečo ešte nespáchal samovraždu.

Seriál After Life
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Netflix)

K tomu sa pridáva už len práca v spomínaných novinách a návštevy dementného otca v domove dôchodcov, ktorý chce stále vidieť jeho mŕtvu manželku. Tony jednoducho rezignoval na život a rozhodol sa stať neproduktívnym otravným chlapíkom, ktorý svojím sarkazmom "ničí" všetko a všetkých, ktorí sa mu dostanú do rany.

Legendárny komik, ktorého milujetealebo nenávidite

A robí to naozaj skvele. Môže za to hlavne jeho predstaviteľ Ricky Gervais. Toho svet pozná ako skvelého komika, ktorý dokáže byť naozaj neuveriteľne vtipný a dokáže vás priviesť až k chytaniu sa za brucho. Pokiaľ teda pristúpite na jeho nemiestny sarkastický humor, ktorým nešetrí naozaj absolútne nikoho. Okrem toho vytvoril jeden z najúspešnejších britských seriálov, The Office, ktorý zachytáva dokumentárnym spôsobom príbeh fiktívnej firmy.

Ricky Gervais
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Charles Sykes/Invision/AP, File)

Seriál získalšesť cien BAFTA,4 British Comedy Awards a dvaZlaté glóbusy. Američania dokonca nakrútili vlastnú verziu, ktorá sa stretla s celosvetovým úspechom, no netreba zabúdať z koho nápadu pôvodne projekt vlastne vznikol. Okrem toho je Ricky Gervais jediným Britom,ktorý napísal scenár k epizóde seriálu Simpsonovci a vôbec jediným človekom, ktorý sa mohol ako autor sám do seriálu aj obsadiť. Pamätať si ho môžete aj ako najúprimnejšieho moderátora Zlatých Glóbusov, ktorého komentáre sa stali legendárnymi.

Smiech striedajú slzy

Seriál však nie je len o tom, že sa Tony rozhodne žiťdostatočne dlho na to, aby potrestalcelý svet za smrť svojej ženy tým, že si urobí a povie to, čo chce. Táto jeho "superschopnosť" a plány sú značne oslabené po tom, ako do jeho života začnú prichádzať ľudia, ktorí sa mu snažia ukázať, že nie je všetkým dňom koniec. Otázkou však v konečnom dôsledku zostáva, či o to Tony vôbec stojí.

Seriál ťaží v prvom rade zo štipľavého humoru Rickyho Gervaisa, ktorý mimochodom celý projekt vymyslel, napísal a nakoniec aj zrežíroval. To však rozhodne nie je všetko. Sledovať budete aj situácie a momenty, ktoré vás nenechajú chladnými a vy sa neubránite slzám. A vzhľadom na veľkú nálož humoru prídu z ničoho nič ako facka a vy zostanete ako obarený. V tom práve spočíva čaro tohto projektu.

Celebrity v KORONAkaranténe: Šialené! Hanksova žena rapuje, Ellen vyvoláva ľuďom a Hopkins hrá pre mačku

Skvelý tip "na jeden hlt"

Seriálu After Life by ste rozhodne mali dať šancu. Jeho výhodou v konečnom dôsledku je aj to, že má len šesť dielov a ich priemerná dĺžka je len pol hodiny, takže si ho poholdnepozriete aj za jeden deň. Ide tak o vhodnú alternatívu na vyplnenie času, ktorý sa vám možno vzhľadom sa súčasnú situáciu na Slovensku a vo svete nakopil. My len doplníme, že je oficiálne potvrdená aj druhá séria, takže ak vás projekt chytí, určite sa máte na čo tešiť.

Seriál After Life
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Netflix)

Viac o téme: SeriálNetflixRicky GervaisAfter Life
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu