Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Aspoň malá náplasť pre dušu športových fanúšikov: Trojka prináša špeciálny program

Marcel Merčiak Zobraziť galériu (2)
Marcel Merčiak (Zdroj: TASR - Marko Erd)

Trojka RTVS začne od 30. marca vysielať sériu archívnych záznamov najväčších úspechov a zaujímavých momentov slovenských športovcov na reprezentačnej i klubovej úrovni.

"V pondelok (30. 3.) až stredu (1. 4.) si športoví fanúšikovia budú môcť pripomenúť tri rozhodujúce zápasy, ktoré viedli k hokejovému titulu majstrov sveta 2002 vo Švédsku," priblížil intendant športu RTVS Marcel Merčiak. V programe Trojky dostanú záznamy priestor po 22.00 h a na druhý deň v repríze po 16.00 h.

V pondelok sa teda na obrazovke objavíštvrťfinále MS 2002, v ktorom Slováci zdolali Kanadu. V utorok (31. 3.) semifinálové víťazstvo nad Švédskom a v stredu zlatý súboj vo finále s Rusmi. "Dodnes ide o najsledovanejšie športové prenosy, najmä ten finálový s Ruskom, v histórii Slovenskej televízie," poznamenal Merčiak.

Po hokeji príde biatlon a lyžovanie

RTVS programovou ponukou reaguje na fakt, že športoví fanúšikovia ostali ochudobnení o vyvrcholenie veľkej časti klubových súťaží i na skutočnosť, že najprestížnejšie športové podujatia v tomto roku museli byť termínovo presunuté na budúci rok, prípadne na neurčito.


Veľká zmena! RTVS prišla o práva na MS v hokeji, bude ich vysielať táto televízia


Po hokejových spomienkach uvedie Trojka v ďalších dňoch budúceho týždňa víťazstvá slovenských zimných kráľovien. "Vo štvrtok 2. apríla po 22.00 h bude Trojka pokračovať spomienkou na triumfy biatlonistky Nasti Kuzminovej. V piatok 3. apríla divákom pripomenieme zlatú jazdu Petry Vlhovej v obrovskom slalome na šampionáte v Are," priblížil Merčiak.

Petra Vlhová
Zobraziť galériu (2)
Petra Vlhová  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Dočkáme sa aj futbalu

Prvý aprílový víkend je vyhradený futbalu. "V sobotu 4. apríla to bude dokument o majstrovstvách sveta, ktoré sa v roku 1962 konali v Čile a v nedeľu 5. apríla dokument o európskom futbalovom šampionáte z roku 1976," spresnil Merčiak. V období, keď mala vrcholiť tohtoročná hokejová vyraďovačka v domácej súťaži, chce RTVS odvysielať finálové zápasy slovenskej hokejovej extraligy od roku 1999. V pláne sú tiež ďalšie pamätné hokejové duely Slovenska na svetovom šampionáte, rovnako ako veľké zápasy z histórie futbalových európskych a svetových turnajov.


Koronavírus sa postaral o ďalší veľký škrt: RTVS odložila štart významného projektu


Letnú olympiádu od 4. júla do 9. augusta pripomenú medailové momenty slovenských športovcov. Športoví fanúšikovia sa môžu tešiť aj na ďalšie spomienky z bohatého televízneho archívu RTVS. "K nim patrí napríklad finálový zápas slovenských basketbalistiek v roku 1997 na majstrovstvách Európy v Budapešti. To sú úspechy, ktoré už na verejnosti zapadli prachom, ale majú svoje pevné miesto v histórii nášho športu," dodal Merčiak.

Viac o téme: RTVSTrojka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu