Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Tip na seriál: Skutočný a neuveriteľný príbeh špióna, z ktorého sa stal národný hrdina

Sacha Baron Cohen v hlavnej úlohe seriálu Agent Zobraziť galériu (2)
Sacha Baron Cohen v hlavnej úlohe seriálu Agent (Zdroj: Netflix)

Možno ste meno Eli Cohen nikdy nepočuli. Aj to by mal byť jeden z dôvodov, prečo by ste si mali pozrieť seriál Agent (2019) z produkcie Netflixu.

Vroku 1947 sa v tom čase 23-ročný Eli Cohen prihlásil do egyptskej armády, ale kvôli jeho židovskej viere ho neprijali. Po suezskej kríze boli všetci Židia označení vládou za sionistov anepriateľov štátu. Cohen sa preto v roku 1956 rozhodol emigrovať do Izraela, kde začal v Tel Avive pracovať ako úradník.

Po čase sa prihlásil do izraelskej tajnej služby Mosad, ktorá ho ale do svojich služieb taktiež neprijala. Stihol sa oženiť s Nadiou, osud však do ich života zasiahol so špeciálny poslaním. Mosad totiž hľadal človeka, ktorý by bol schopný infiltrovať sa do najvyšších vládnych a armádnych miestv susednej Sýrii. A vybrali si práve Eliho.

Cohena si zahral Cohen

Po urýchlenompolročnom výcviku dostal novú identitu – stal sa z neho sýrsky imigrant apodnikateľ Kámal Amín Thábet, ktorý chce podporovať Sýriu v boji proti Izraelu. Vymysleli mu životný príbeh o tom, ako mu zomreli obaja rodičia, ako založil vlastný biznis a fabriku s textilom a so svojím fiktívnym postavením prenikol až tam, kde to nikto neočakával.

Sacha Baron Cohen v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Netflix)

V hlavnej úlohe sa predstavil známy komikSacha Baron Cohen, ktorý svojím hereckým výkonom prekvapil aj tých najväčších kritikov. Zápletka seriáluvás bude držať v napätí až do úplneho konca. Nielen celý dej, ale aj samotnévyvrcholenie je totiž natočené podľa skutočných udalostí.

Netflix týmto projektom rozhodne zabodoval. Žiadna povrchná a nereálna story z prostredia tajných služieb, ale pravdivý príbeh, pri ktorom sa vám nebude chcieť veriť, že Eli Cohen také niečo naozaj dokázal. Nečudo, že je dnes v Izraeli stelesnením národného hrdinu. Stihnete si ho navyše pozrieť za jediný deň - má šesť epizód, ktoré trvajú okolo 45 až 60 minút.

Viac o téme: NetflixSacha Baron CohenAgentEli Cohen
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu