Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

FOTO Pamätáte si beznohého poručíka z Forresta Gumpa: Pozrite sa, ako dnes vyzerá

Gary Sinise Zobraziť galériu (3)
Gary Sinise (Zdroj: Paramount Pictures)

Americký herec, režisér a producent Gary Sinise, oslávil 17. marca oslávi 65. narodeniny. Najviac sa preslávil ako beznohý vietnamský veterán vo filme Forrest Gump (1994).

Hoci tu mal menší priestor ako jeho kolega Tom Hanks, dokázal z role vyťažiť nomináciu na Oscara. S Hanksom sa potom ešte stretliv drámach Apollo 13 a Zelená míľa.

Gary Sinise
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Paramount Pictures)

Sinise, ktorý je známy aj zo seriálov Kriminálka New York alebo Kriminálka Miami, si ďalej zahral napríklad vo vojnovej snímke Hliadka v Ardenách, v drámach Truman (za rolu získal Zlatý glóbus) či Ľudská škvrna, v thrilleroch Výkupné, Hadie oči alebo Zlodej pamäte. Sinise si vyskúšal aj prácu režiséra (Míle od domova či O myšiach a ľuďoch).

Narodil sa v malom illinoiskom Blue Islande v rodine filmového strihača. Ako tínedžer hral vo vlastnej kapele, v 18 rokoch sa podieľal na založení úspešnej divadelnej spoločnosti Steppenwolf Theatre Company v Chicagu, kde písal hry, režíroval a hral. Sinise je od roku 1981 ženatý s divadelnou herečkou Moirou Harrisovou, s ktorou má tri deti.A takto dnes vyzerá.

Gary Sinise
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

Viac o téme: Forrest GumpGary Sinise
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu