Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Herecká hviezda s obrovským srdcom: Zdravotníkom bojujúcim s koronavírusom daroval státisíce!

James McAvoy Zobraziť galériu (2)
James McAvoy (Zdroj: TASR/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Na hrdinu sa nehrá len vo filme či v seriáloch. Reč je o 40-ročnom škótskom hercovi Jamesovi McAvoyovi, ktorému boj s ochorením Covid-19, ktorý spôsobuje nový koronavírus, nie je ľahostajný. Svedčí o tom aj štedrý dar, ktorý venoval britským zdravotníkom.

Rovnako ako na Slovensku, aj vo Veľkej Británii chýbajú lekárom a zdravotníkom ochranné prostriedky, rúška, rukavice a ďalšie veci, s ktorýmiby sa mohli chrániť pri ošetrovaní pacientov pred novým koronavírusom. Sami prirovnali situáciu k tomu, že je to rovnaké ako"ísť do vojny bez brnenia".

Obľúbený herec James McAvoy, hviezda filmov ako X-men, Rozpoltený či To Kapitola 2, patrí v súčasnosti medzi herecké špičky. No okrem toho, že vďaka svojmu mimoriadnemu talentu dokáže zahrať akúkoľvek hereckú rolu, má aj srdce na pravom mieste. Zatiaľ čo poprední predstavitelia Británie vzdali zdravotníkom poctu potleskom, on zašiel ešte ďalej.

Na fondbritskej Národnej zdravotnej službe (NHS) McAvoy daroval275-tisíc libier,čím podporil kampaň, ktorej zámeromje nákup životne dôležitých ochranných pomôcok pre britských zdravotníkov bojujúcichv prvej línii skoronavírusom. Cieľom bolo zohnať aspoň 200-tisíc libier, vďaka McAvoyovia jemu podobným ľuďom sa v priebehu niekoľkých dní dostali nad 440-tisíc.

James McAvoy (Zdroj: TASR/AP Photo/Francois Mori)
Zobraziť galériu (2)
James McAvoy (Zdroj: TASR/AP Photo/Francois Mori)  (Zdroj: TASR/AP Photo/Francois Mori)

Darované peniaze zachránia život, uviedol McAvoy

"Dnes darované peniaze zachrániaživoty... Pomôžte nám, aby vláda mohla pomôcť NHS,"vyzval svojich priaznivcov sám McAvoy na sociálnych sieťach a zároveň poďakoval všetkým lekárom, ktorí mu podľa jeho vlastných slov boli vždy na blízku a na pomoci."Už od dňa, kedy som sa narodil.Doslova.V minulosti ste mi zachránili život a viem, že mi možno zachránite život aj v budúcnosti.A som rád, že zbierka peňazí pomôže k tomu, aby ste mohli chrániť aj svoje vlastné životy, "uviedol s úsmevom na tvári v príbehu naInstagrame.

„Jedným z hlavných dôvodov, prečo som chcel dať peniaze, a prečo som zvýšil množstvo darovaných peňazí, nebolo to, aby som tam dostal iba osobné ochranné vybavenie, čo je veľmidôležité. Ale sekundárne by som povedal, že to bolo skôr prejavom podpory personálu v prvej línii," vysvetlilMcAvoypre spoločnosťITV v relácii GoodMorning Britain.Krásne gesto, čo poviete?

Viac o téme: James McAvoyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu