Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ďalšia obeť koronavírusu: Podľahla mu herečka z Čelustí... VIDEO Preslávila ju legendárna scéna!

(Zdroj: Repro foto YouTube/Flammulatus Cummerbund)

Nový koronavírus si nevyberá. Jeho obeťou sa najnovšie stala americká herečka Lee Fierro, ktorá sa u divákov preslávila úlohou v slávnom filme Čeluste. Dožila sa však úctyhodného veku 91 rokov.

Americká herečka Lee Fierro zomrela na komplikácie spojenés koronavírusom. Hollywoodska herečka, s bydliskom vMartha's Vineyard v Massachusetts, žila v čase, keď zomrela, v opatrovateľskomzariadenív Ohiu.

Informoval o tom časopis Variety. Jej rodina plánuje len malý pohreb, keďže v súčanosti platia prísne opatrenia v súvislosti s koronavírusom a zhromažďovaním sa.Po skončení pandémie sa na Martha's Vineyard uskutoční spomienková bohoslužba.

Fierro sa preslávilatým, že hralav legendárnom filmeČeluste od uznávanéhorežiséra Stevena Spielberga zroku 1975. Stvárnila tammatku druhej obete veľkého bieleho žraloka.Fanúšikovia nikdy nezabudnú na slávnu scénu po tom, akobol jej filmový synnapadnutý žralokom. V nej udrelapolicajného náčelníka Amity Beach za to, že podľa nej nebral hrozbu žraloka vážne. Ona všakvedela, že jeho pokusy o uzatvorení pláže boli zamietnutéstarostom mesta.

Počas natáčania filmu Stevena Spielberga na Martha's Vineyard bola Fierro učiteľkou drámy na "Island Theatre Workshop", kde viedla stovky začínajúcich hercov. V roku 1987 opätovne potvrdilasvoju úlohu postavy v seriáli Čeľuste: Pomsta, no následne sa už naplno venovala divadlu. Ako umelecká režisérka tam strávila viac ako 25 rokov a do 80. rokov tam pomáhala aj naďalej.V roku 2017 sa Fierro presťahovala do Ohia, aby bola bližšie k svojej rodine. Mala päť detí, sedem vnúčat a sedem pravnúčat.

Viac o téme: Lee Fierro
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu