Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

S koronou chcú bojovať humorom: Česká televízia pripravuje seriál o pandémii

Láska v čase korony
Láska v čase korony (Zdroj: Česká televize)

Česká televízia (ČT) aj napriek rušeniu filmových produkcií kvôli opatreniam proti šíreniu koronavírusu pripravuje seriál, ktorého tvorcovia sa rozhodli so súčasnou situáciou bojovať humorom. Projekt s názvom Láska v čase korony je dielom autorov rodinného seriálu Poldové a nemluvňa ​​a natáčanie v improvizovaných podmienkach začne 14. apríla v pražských Vokovice, vo vysielaní ČT sa seriál objaví od 27. apríla. Hlavnou tvorivou silou je producent Tomáš Baldýnský. ČTK o tom za ČT informoval Daniel Maršalík.

Natáčanie pod vedením režisérov Jana Bártka a Jakuba Machalu sa musí uskutočniť tak, aby nikto zo štábu nebol ohrozený. Na pľaci budú prítomní len herci a robotické kamery, počet členov štábu bude minimálny. Scenár i organizácia natáčania vzniká počas telekonferencií. Herci nebudú mať rúška, preto ichstvárniači už reálni životní partneri, ktorí spolu zdieľajú aj v civilnom živote domácnosť, alebo herci, medzi ktorými bude pri natáčaní bariéra, napríklad dvere.

"Chodím denne do divadla šiť rúška a vôbec by mi nenapadlo, že by som mohla v tejto situácii točiť. Stvárnim ženu, ktorá nie je spokojná v manželstve a do cesty jej prišiel nový muž. A práve karanténa jej bráni sa s ním stretávať. Som veľmi zvedavá na samotné natáčanie, ktoré nebude štandardné," uviedla Zita Morávková.


Mohlo by vás zaujímať:Francúzi majú univerzálny liek na depresie: Máte dosť KARANTÉNY? Pustite si Funèsa!


Jej seriálový aj životný partner Petr Vršok označil nápad reflektovať vzniknutú koronavírusovú situáciu formou sitkomu za veľmi zaujímavý. "Karanténa ponúka veľa originálnych momentov. A ak sa dokážeme zasmiať aj v tejto ťažkej dobe, naučíme sa jej aj lepšie čeliť. Z ponuky točiť som mal veľkú radosť, a to som vlastne ešte nečítal scenár. Viem, že hrám manžela, ktorý rieši neveru svojej ženy. v čase, keď mi de facto zo dňa na deň skončila práca v Ypsilonce aj v Dejvickom divadle, to je niečo, čo by mohlo zachrániť aj moje duševné zdravie,"uviedol Vŕšok.

Plánovaných šesť epizód rozohráva na pozadí pandémie príbehy obyvateľov jedného menšieho českého činžiaku. Hlavnými hrdinami sú teenager Franta, ktorého rodičia sa nestihli vrátiť zo zahraničia, senior Libor, ktorý je po rokoch odkázaný sám na seba, keď jeho žena uviazne mimo mesto, a mladý manželský pár Peter a Anna, kde zákaz vychádzania a karanténa budú rozhodujúce skúškou ich vzťahu. Aké budú ich osudy, zatiaľ nevediaani scenáristi, existuje totiž len scenár k prvému dielu.

Tvorcovia kvôli inšpirácii vyzývajú divákov, aby sa s nimi na webovej stránke programu podelili o svoje zážitky zo spoločnej izolácie. "Máme zatiaľ iba jeden scenár a budeme nutne potrebovať pomôcť," povedal producent Baldýnský.

Autori seriálu chcú súčasnú situáciu odľahčiť, ale zároveň zachytiť to, akou silou spoločnosť epidémie zasiahla. "Ide o veľkú kreatívnu výzvu. Bude minimum času na všetko: jeden diel bude napísaný, natočený a vysielaný za jeden týždeň. Mám pocit, že je správne zachytiť aktuálnej situácii práve teraz a tak, ako sa na ňu pozeráme súčasnými očami. A ideálne s potrebným humorom, pretože vírusová epidémia bude mať tiež veľký vplyv na psychiku nás všetkých,"dodal režisér Bartek.

Viac o téme: Česká televíziaLáska v čase korony
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu