Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Máte chuť na kvalitný seriál? VIDEO Týchto 10 noviniek si nemôžete nechať ujsť!

koláž - seriálové novinky
koláž - seriálové novinky (Zdroj: koláž Telkáč)

Hoci sa počas pandémie zastavilo natáčanie, televízie mali v zálohe pripravené naozaj kvalitné kúsky, vďaka čomu posledné mesiace priniesli aj tieto skvelé seriálové novinky. Vyskúšajte, určite neoľutujete.

Little Fires Everywhere

Fascinujúci príbeh a herecký koncert Reese Witherspoon a Kerry Washington si užijete v novinke Little Fires Everywhere, ktorá bola vytvorená na základe bestsellerov Celeste Ng v roku 2017. Seriál sleduje prepletené osudy dokonalej rodiny Richardson a najmä vzťah záhadnej matky a dcéry.


Mohlo by vás zaujímať:Hrdinky našich životov aj seriálov: VIDEO V týchto kúskoch sú za najväčšie hviezdy mamy


I Am Not Okay With This

Hlavnou hrdinkou amerického seriálu je pomerne úzkostlivá stredoškoláčka Syd. Tá prekonáva každodenné školské nástrahy, rodinné problémy i zamilovanie sa do svojej najlepšej kamarátky. A aby toho nebolo málo, snaží sa nejako udržať na uzde aj svoje nadprirodzené schopnosti. O seriál sa postarala skupina tvorcov, ktorá má na svedomí aj Stranger Things či The End of the F***ing World, takže záruka kvality je jasná.

The Outsider

Dramatický seriál je inšpirovaný rovnomenným románom Stephena Kinga a sleduje vyšetrovanie desivej vraždy. Hroznú smrť jedenásťročného chlapca obklopujú tajomné okolnosti. Vyšetrovania sa ujíma policajný detektív Ralph Anderson, no do prípadu je nútený zapojiť aj súkromnú vyšetrovateľku Holly Gibney, ktorá využíva na pátranie aj svoje nadprirodzené schopnosti.

Unorthodox

Nemecký seriál Unorthodox je zaujímavou sondou do života ortodoxnej chasidskej komunity žijúcej v New Yorku, ktorá je plná skostnatelých pravidiel. Hlavnej hrdinke Esther takýto život nestačí, chce viac a preto sa rozhodne utiecť do Berlína, kde žije aj jej matka. Pred minulosťou sa však nedá len tak ľahko ujsť. V seriáli sa prelínajú dve dejové línie, vďaka čomu sú až do konca niektoré veci utajené. Seriál má, bohužiaľ, len štyri časti.


Mohlo by vás zaujímať:Chýba ti škola? VIDEO Pripomeň si ju s týmito seriálmi


The Last Dance

Seriáloví tvorcovia vyhoveli aj športovým nadšencom a ponúkli vynikajúcu dokumentárnu sériu The Last Dance. Ústrednou postavou je Michael Jordan, ktorý otvorene rozpráva o svojom živote a kariére. Seriál obsahuje aj doteraz nepublikované zábery z jeho poslednej sezóny v NBA. Nie je to však len o ňom, ale aj o tom, ako to v Chicago Bulls fungovalo. Pozor, The Last Dance nie je len pre fanúšikov basketbalu, dokáže poblázniť aj zvyšnú časť populácie.

Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker

Prvá žena, ktorá sa stala v USA milionárkou, je vynikajúcou témou, ktorej sa chopil Netflix. Madam C.J. Walker bola afroamerická podnikateľka, ktorá odvážne šla za svojím snom a aj napriek množstvu nepríjemností vybudovala obrovskú kozmetickú firmu. Skvelá téma v spojení s perfektným hereckým obsadením nemôže byť fiasko. Opäť však ide o sériu, ktorá má len štyri časti.

Into the Night

Fanúšikov si našiel aj belgický sci-fi triler Into the Night, v ktorom slnko zrazu začne zabíjať všetko, čo mu stojí v ceste. Cestujúci a posádka nočného letu sa preto usiluje predbehnúť slnko a dostať sa do bezpečia. Na ceste za prežitím sa však okrem tajomnej vesmírnej udalosti stretávajú aj s mnohými ďalšími nepríjemnosťami v podobe technických aj ľudských problémov.

Home Before Dark

Inšpiráciou pre americký detektívny seriál Home Before Dark bola skutočná deväťročná reportérka. Mladá dievčina Hilde Lysiak sa z Brooklynu presťahuje do malého mestečka pri jazere. V meste pátra po minulosti, ktorú sa jej otec, ako aj ostatní obyvatelia mesta, rozhodli nechať pochovanú.


Mohlo by vás zaujímať:Nedostatok času nie je problém: Tieto seriály si pozriete za pár minút


Mrs. America

Seriál Mrs. America prináša skutočný príbeh o boji za schválenie dodatku k Ústave Spojených štátov o rovnakých právach bez ohľadu na pohlavie. Proti dodatku sa totiž sformovalo silné hnutie, ktoré viedla konzervatívna aktivistka Phyllis Schlafy. Práve túto hlavnú úlohu si strihla fantastická Cate Blanchett, čím seriál výrazne nabral na kvalite.

Defending Jacob

Od 8-dielnej minisérie Defending Jacob sa očakávali veľké veci a presne to nám aj tvorcovia naservírovali. Seriál je vytvorený na motívy krimi románu od Williama Landaya. Asistent prokurátora, ktorého stvárnil Chris Evans, sa spolu so svojou ženou (Michelle Dockery) musí vysporiadať s tým, že ich 14-ročný syn bol obvinený z vraždy. A to, veru, nie je ľahké sústo.

Viac o téme: The Last DanceSelf Made: Inspired by the Life of Madam C.J. WalkerInto The NightMrs. AmericaUnorthodoxHome Before Dark
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu