Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Herečka z Plného domu pôjde do väzenia! Priznala sa k podvodu: Deti dostala na školu za peniaze

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Steven Senne)

Americká herečka Lori Loughlinová, známa napríklad zo seriálu Plný dom, a jej manžel Mossimo Giannulli, sa rozhodli priznať k tomu, že sa snažili dostať svoje deti podvodom na prestížnu juhokalifornskú univerzitu. Podľa agentúry Reuters o tom informovali federálni prokurátori, podľa ktorých si obaja odpykajú niekoľkomesačné tresty väzenia.

Loughlinová sa postavila pred súdspolu s ďalšími prevažne bohatšími rodičmi, ktorí podľa vyšetrovateľov zaplatili na úplatkoch dohromady desiatky miliónov dolárov, aby zaistili svojim deťom miesto na prestížnych univerzitách.

Úplatok pol milióna

Herečka podľa obvinenia zaplatila pol milióna dolárov (12,3 milióna korún), aby boli jej dve dcéry zapísané do veslárskeho tímu na juhokalifornskejuniverzite, hoci ani jedna z nich tento šport nerobila. Loughlinová pôvodne tvrdila, že platby vnímala ako legálne príspevky pre univerzitu a nevedela vraj o tom, že ide o úplatok.

Herečka z Plného domu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Philip Marcelo)

Podľa prokuratúry vyslovili Loughlinová a jej manžel súhlas s trestamiväzenia v dĺžke dvoch, respektíve piatich mesiacov. Svoju vinu majú priznať pred súdom v piatok. V rovnakom prípade bola už predtým odsúdená k dvom týždňom väzenia herečka Felicity Huffmanová, známa napríklad zo seriálu Zúfalé manželky.

Viac o téme: Plný domLori Loughlin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu