Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Šokujúce odhalenie autorky Harryho Pottera: Neuveríte, kde vznikol! Severus mi padol do oka

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Warner Bros. Pictures, Charles Sykes)

Legendárna filmová séria o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi sa vryla do sŕdc miliónom fanúšikov. Len ťažko uveriť, že od premiéri prvého dielu už ubehlo dvadsať rokov. Spisovateľka, ktorá stála za zrodom celého deja i obľúbených postáv, odhalila, ako prišla na jedno z mien. Úplnou náhodou!

Profesor Severus Snape patril k jedným z naojbľúbenejších postáv, aj keď to tak spočiatku nevyzeralo. J. K. Rowlingová sa nedávno rozpamätala, prečo sa mu rozhodla dať netradičné meno Severus.

Severus Road

Nešlo síce o žiadnu výnimočnú súvislosť, o to krajšia spomienka to pre autorku je.„Keď som bývala v Clapham, každý deň som prechádzala okolo tejto tabuľky cestou do práce,“ napísala spisovateľka na Twitteri. Inšpiráciou pre postavu, ktorú si zahral Alan Rickman, bol názov cesty Severus Road. Po mnohých cestách do práce, ktoré absolvovala, sa jej to podvedome vrylo do pamäti. Uvedomila si to totiž až po publikácii knihy.

Šokujúce odhalenie autorky Harryho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/J.K.Rowling)

Tu sa narodil Harry Potter

Nie je to prvýkrát, čo autorka odhalila pozadie vzniku postáv či príbehu. Pred pár dňami zverejnila na sociálnej sieti aj to, kde príbeh vznikal. Kým pôvodne si všetci mysleli, že príbeh vznikol v kaviarni Elephant House, autorka to nedávno vyvrátila. „Toto je skutočné miesto narodenia Harryho Pottera, ak považujete za miesto narodenie to miesto, kde som prvýkrát položila pero na papier,“ napísala.

Šokujúce odhalenie autorky Harryho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/J.K.Rowling)

Autorka si vtedy prenajímala izbu v byte nad priestorom, kde bol vtedy športový obchod. „Prvé tehly Rokfortu boli položené v byte na Clapham Junction,“ dodala. Miesta zrodu čarodejníckej ságy neustále pribúdajú a sprievodcovia to nemajú ľahké. Priemerná obhliadka s témou Harryho Pottera v Londýne trvá niekoľko hodín.

Viac o téme: Harry PotterSeverus Snape
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu