Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kráska, ktorú preslávila Modrá lagúna: Pred kamerou bola už ako 11-mesačná, randila aj s kráľom popu!

Brooke Shields Zobraziť galériu (4)
Brooke Shields (Zdroj: TASR/AP Photo/Evan Agostini)

Americká herečka a modelka Brooke Shieldsová, ktorá 31. mája oslávi 55 rokov, sa preslávila začiatkom 80. rokov 20. storočia v sladkej romance Modrá lagúna, neskôr bola známa zo seriálov Správna Susan či Džungľa rúžov. Za rolu v Modrej lagúne sa Brooke stala vôbec prvou držiteľkou ceny za najhorší herecký výkon Zlatá malina. Potom získala postupne niekoľko ďalších.

Vďaka svojej ambicióznejmatke začínala pohľadná brunetka a rodáčka z New Yorku v šoubiznise veľmi skoro, prvýkrát sa pred kamerou objavila, keď mala 11 mesiacov.Od troch rokov potom pracovala ako fotomodelka a už v detstve tiež fotografovala umelecké akty.

(Zdroj: (SITA/Photo by Greg Allen/Invision/AP)
Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: (SITA/Photo by Greg Allen/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Greg Allen/Invision/AP)

Shieldsová, ktorej poznávacím znamením je tmavé husté obočie, sa v kariére vyhýbali veľké charakternérole a filmovépríležitosti, najmä v seriáloch však dobre uplatnila svoj komediálny talent.Účinkovala tiež v množstvemuzikálov a v niekoľkých slávnych reklamách.

Chodila s mnohými slávnymi mužmi, okrem iného s kráľom popu Michaelom Jacksonom, slávnymhercomLiamom Neesonom či Johnom Kennedym mladším.

Brooke Shieldsová randila aj s kráľom popu Michaelom Jacksonom (Zdroj: SITA/AP Photo/Reed Saxon, File)
Zobraziť galériu (4)
Brooke Shieldsová randila aj s kráľom popu Michaelom Jacksonom (Zdroj: SITA/AP Photo/Reed Saxon, File)  (Zdroj: SITA/AP Photo/Reed Saxon, file)

Nasledovala opulentnásvadba a po dvoch rokoch rozpad manželstva s tenisovou hviezdou Andrem Agassim.Zakotvila až v manželstve so scenáristom a producentom Chrisom Henchym, s ktorým má dve dcéry.

Brooke Shields s manželom Chrisom Henchym (Zdroj: SITA/Photo by Christopher Smith/Invision/AP)
Zobraziť galériu (4)
Brooke Shields s manželom Chrisom Henchym (Zdroj: SITA/Photo by Christopher Smith/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Christopher Smith/Invision/AP)

Viac o téme: Brooke Shieldsová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu