Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rysuje sa veľký návrat Supermana v podaní Henryho Cavilla: Má to však jeden obrovský háčik

Henry Cavill ako Superman Zobraziť galériu (4)
Henry Cavill ako Superman (Zdroj: DC)

Herec Henry Cavill sa bezpochyby postaral o najlepšie stvárnenie Muža z ocele na filmovom plátne. Momentálne je herec na roztrhanie, keďže sa na pekných pár rokov upísal streamovaciemu ginatovi menom Netflix, pre ktorého momentálne nakrúca druhú sériu seriálu Zaklínač (The Witcher). Štúdio Warner Bros. ho však chce zatiahnuť opäť do sveta superhrdinov. Je v tom ale jeden veľký háčik.

Henry Cavill je synonymom slova Superman. Sympatický a charizmatický herec sa v roku 2013 zaslúžil o naštartovanie DCEU (DC Extended Universe), ktoré si dalo za cieľ čo najskôr dobehnúť rozbehnutý kolos menom Marvel Cinematic Universe. Plány štúdia Warner Bros. sa však rozplynuli ako domček z karát.

Batman v Superman si našlo svojich fanúšikov aj kritikov, Suicide Squad sa nepodaril podľa predstáv a problémy tímovky Justice League vyústili v to, že sa snímka musela pretáčať a to, ako vlastne mala vyzerať, sa dozvieme až o rok, kedy bude mať premiéru na HBO Max tzv. Snyder Cut (pôvodná režisérska verzia), čo je mimoriadne rozporuplné.

Superman
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: DC)

DCEU sa rozplynulo

Medzitým sa čierneho plášťa vzdal Ben Affleck, ktorého nahradil Robert Pattinson v novej chystanej trilógii Batmana (ktorá už nesúvisí s DCEU), Cavill vymenil supersilu za meč v seriálovom Witcherovi asólovka Flasha sa zasekla bohviekde. Podarila sa tak jedine Wonder Woman (s „digibordelovým“ koncom), Aquaman a Shazam!

Zaklínač telom i dušou: Cavill uteká do sveta videohier! Netflixu zavolal sám, Witchera pozná dokonale

Aj napriek tomu všetkému sa šušká, že štúdio Warner Bros. má záujem na tom, aby sa Cavill do dvojej legendárnej úlohy vrátil. Celý problém spočíva v tom, že pokračovania Supermana sa pravdepodobne už nikdy nedočkáme. Štúdio totiž chce, aby postava Muža z ocele fungovala ako taký side-kick pre ostatných hrdinov (napr. ako Hulk či Fury v MCU).

Henry Cavill
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: hdwallpapers.in)

Superman nie je len do počtu

Okrem dehonestácie samotného superhrdinu vysvtáva aj jednoduchá otázka - prečo? Hulk funguje v Marveli ako vedľajšia postava len preto, že štúdio na neho nevlastní práva a preto s ním nemôže vlastný film urobiť. Superman je jednoducho príliš zásadná postava na to, aby fungoval len ako postava „do počtu.“

Omnoho pravdepodobnejšie je, že sa v priebehu najbližších rokov dočkáme preobsadenia. Vzhľadom na aktuálny vývoj v Hollywoode je pravdepodobné, že by film išiel do kín nasjkôr v roku 2023, a to by bolo už desať rokov od momentu, čo sme sa dočkali poslednej sólovky. Aký je váš názor na túto situáciu? Pozreli by ste si radšej opäť Cavilla, alebo si radšej počkali na nového herca?

Batman vs Superman: Úsvit
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: DC)

Viac o téme: SupermanHenry CavillDC Comics
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu