Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Havária populárneho herca: Opitý vletel do protismeru a zabil vodiča, hrozí mu 12 rokov

Michail Jefremov
Michail Jefremov (Zdroj: profimedia)

Trest až 12 rokov odňatia slobody hrozí populárnemu a oceňovanému ruskému hercovi Michailovi Jefremovi, ktorý zavinil dopravnú nehodu v Moskve.

Uviedla to agentúra TASS potom, čo moskovská polícia po smrti zraneného vodiča druhého vozidla zvolila prísnejšie ustanovenie zákona, podľa ktorého herca stíha.

Na záberoch pouličných kamier je vidieť, ako hercovo terénne vozidlo v noci na utorok na viacprúdovej vozovke pred sídlom ruského ministerstva zahraničia v centre Moskvy prechádza cez stredovú čiaru a čelne naráža do protiidúceho auta. Podľa očitých svedkov bol herec opitý, čo po vyšetrovaní potvrdila tiež polícia.

Stopy narkotík v krvi

Neskôr zdroje blízke vyšetrovaniu ruským agentúram oznámili, že pri analýze krvi odobratej hercovi po nešťastí boli vo vzorkách zistené stopy narkotík. Zdroj agentúry RIA Novosti spresnil, že išlo o zostatkové stopy kokaínu a marihuany.

Moskovský sudca podľa agentúry TASS na obvineného uvalil dvojmesačnú domácu väzbu. Herec je obvinený z hrubého porušenia pravidiel cestnej premávky v podnapitom stave s následkom úmrtia inej osoby, za čo môže ísť do väzenia až na 12 rokov. Jefremovpodľa médií vinu priznal.

Jefremova, ktorý pochádza z hereckej rodiny a začal hrať ešte v detstve, získal uznanie kritikov napríklad úlohoujedného z porotcov vo filme Dvanásť režiséra Nikitu Michalkova z roku 2007, ocenenom Zlatým levom na festivale v Benátkach.

Viac o téme: Michail Jefremov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu