Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Číslo jedna na Slovensku: Prvý poľský erotický film sa stal na Netflixe novým hitom

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Next Film)

Snímka 50 odtieňov sivej bola oproti tomu len slabý odvar. Hovoríme o filme 365 dní, ktorému momentálne na Netflixe v rámci Slovenska patrí medz divákmi prvá pozícia.

Hoci sa film začal v poľských kinách premiatať už v januári, popularitu si začal získavať len nedávno. A to platí aj o Slovensku. Producenti sa inšpirovali rovnomennou knihou autorky Blanky Lipinskej a ich dielo sa okamžite teší obrovskému úspechu. Aj keď hodnotenie na ČSFD je veľmi slabé, iba 45 %. Na Netflixe sa však teší vysokej sledovanosti.

O čom film je?

Lauru Biel (Anna Maria Sieklucka), je úspešná hotelová manažérka, ktorá v manželstve nie je príliš spokojná. Jej muž totižsedí do noci pri počítači a jej tak nezostáva nič iné, než si na čiastočné ukojenie svojej vášnevybrať robertka. Počas dovolenky na Sicílii ju ale zahliadne mladý gangster Massimo Torricelli (Michele Morrone), ktorému nedávno priamo pred očami brutálne zastrelili otca.

VIDEO Číslo jedna na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Next Film)

Tu nastáva zaujímavá zápletka deja. Massimo sa do Laury zamiluje, unesie ju a oznámi jej, že ju bude 365 dní držať v luxusnej vile, až kým sa do neho nezamiluje. Celý film je plný nielen mafiánskych praktík, ale hlavne sexuálnych, doslova až pornografických scén. Práve od nich si zrejme aj samotní tvorcovia veľa sľubovali.

Názory na konečný výsledok sa však veľmi líšia. A musíme uznať, že nejde o žiadny výnimočný film, ako sa možno na prvý pohľad zdá. Skôr naopak. Mnohí ho dokonca označujú ako podpriemernú snímku, ktorá zaujme iba šteklivou témou. Lenže to isté sa hovorilo aj o 50 odtieňoch a napriek tomu bola svojho času veľkým hitom. Čísla sledovanosti aj v tomto prípade jasnesvedčia o tom, že film divákov jednoducho zaujíma.

Viac o téme: Netflix365 dní
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu