Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Požehnanie či prekliatie? FOTO Tieto herecké hviezdy preslávila jediná rola... Komu zničila život?

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Photo © Independent Television (ITV), Photo © 1999 Universal Pictures, Photo © Compagnie Industrielle et Commerciale Cinématographique (CICC), )

Ročne sa vyprodukuje obrovské množstvo filmov a seriálov, ktoré nás buď zaujmú, alebo nie. Podobne to je aj s hercami, ktorí sa nám vďaka svojej filmovej alebo seriálovej úlohe buď "zaryjú pod kožu", alebo vytratia do zabudnutia. Pozrite sa, ktorých hercov a herečky preslávila jediná rola.

Jennifer Grey ako Baby z filmu Hriešny Tanec

Americká herečka Jenniger Grey má za sebou niekoľko hereckých rolí, no my si ju navždy budeme pamätať ako Baby z Hriešneho tanca, "ktorá nebude sedieť v kúte." A to možnoaj vďaka tomu, že by ste ju v súčasnosti kvôli plastikám, ktoré podstúpila, asi nespoznali. Aj keď musíme povedať, že na 60 rokov vyzeráskvele.

Jennifer Grey už má 60 rokov (Zdroj: SITA/Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP, Photo © Vestron Pictures)
Zobraziť galériu (8)
Jennifer Grey už má 60 rokov (Zdroj: SITA/Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP, Photo © Vestron Pictures)  (Zdroj: SITA/Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP, Photo © Vestron Pictures)

Rowan Atkinson ako Mr. Bean

Anglický herec Rowan Atkinson sa vryl do sŕdc divákov ako Mr. Bean, ktorého samotný Atkinson označilza „dieťa v tele dospelého človeka". Herec s obrovským komediálnym talentom a zmyslom pre grimasy bol tak pre túto rolu doslova predurčený. Aj keď počas svojej hereckej kariéry stvárnil aj množstvo iných rolí a objavil sa v desiatkach filmov, ako napríklad Johnny English, pre nás budestále nezabudnuteľným Mr. Beanom.

Rowan Atkinson je proste Mr. Bean (Zdroj: Photo by Andy Kropa/Invision/AP)
Zobraziť galériu (8)
Rowan Atkinson je proste Mr. Bean (Zdroj: Photo by Andy Kropa/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Andy Kropa/Invision/AP, Photo © Independent Television (ITV), )

Jennifer Coolidge ako Stiflerova mama z Prci, prci, prcičky

Herečka Jennifer Coolidge stvárnila v tínedžerskom filme Prci, prci, prcičky zvodnú matku študenta Stiflera, ktorá sa stala snom všetkých tínedžerov. A práve táto rola ju preslávila a ostane s ňou navždy spätá. Aj napriek tomu, že si zahrala vo vyše 50 filmoch a asi dvadsiatich seriáloch, pre všetkých bude navždy Stiflerova mama.

Jennifer Coolidge sa preslávila rolou Stiflerovej matky (Zdroj: Photo © 1999 Universal Pictures, SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)
Zobraziť galériu (8)
Jennifer Coolidge sa preslávila rolou Stiflerovej matky (Zdroj: Photo © 1999 Universal Pictures, SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP, Photo © 1999 Universal Pictures,)

Jim Parsons ako Sheldon Cooper z Teórie veľkého tresku

Americký herec Jim Parsons je proste Shelson Cooper. Môže hrať serióznehonadaného vedca vo filme Skryté čísla, my v ňom ale stále vidíme nadaného vedca nechápajúceho medziľudské vťahy z Teórie veľkého tresku, ktorý má extrémne prepracované zásady a neudrží tajomstvo.

Nezabudnuteľná rola Jima Parsonsa je stvárnenie Sheldona Coopera (Zdroj: Photo © CBS Television, SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)
Zobraziť galériu (8)
Nezabudnuteľná rola Jima Parsonsa je stvárnenie Sheldona Coopera (Zdroj: Photo © CBS Television, SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)  (Zdroj: Photo © CBS Television, SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Daniel Radcliffe ako Harry Potter

Britský herec Daniel Racliffe sa dostál na piedestál slávy už ako malý chlapec, keď ho vybrali do série o mladom čarodejníkovi Harry Potterovi. A práve táto rola mu zabezpečila, že sa stal jeden z najbohatších a najslávnejších hercov vo svojom veku, čo však nevedel najlepšie zvládnuť. Neustále pohľady ľudí dokonca riešil alkoholom. Okrem role Harry Pottera stvárnil aj niekoľko ďalších vo filmoch či seriáloch, napriek tomu sa u väčšiny ľudí len ťažko zbavuje nálepky čarodejníka.

Daniel Radcliffe sa snaží zbaviť nálepky malého čarodejníka (Zdroj: SITA/Photo by Grant Pollard/Invision/AP, Photo © 2001 Warner Bros)
Zobraziť galériu (8)
Daniel Radcliffe sa snaží zbaviť nálepky malého čarodejníka (Zdroj: SITA/Photo by Grant Pollard/Invision/AP, Photo © 2001 Warner Bros)  (Zdroj: SITA/Photo by Grant Pollard/Invision/AP, Photo © 2001 Warner Bros)

Michèle Mercierová akoAngelika

Francúzska herečkaMichèle Mercierová sa preslávila rolou Angeliky, ktorá jej akoby bola ušitá na mieru. V časoch jej veľkej slávy patrila k najväčším sexsymbolom. Po úspechu "Markízyanjelov" to vyzeralo, že má našliapnuté na veľkú hereckú kariéru. Opak sa však stal pravdou. Aj napriek tomu, že natočila ešte niekoľko filmov, kvôli nálepke Angeliky už nikoho nezaujala.„Angelika mi zničila život i kariéru. Zabránila mi v tom, aby som mohla točiť ďalšie filmy, ale len preto, lebo režiséri odo mňa chceli, aby som do smrti nehrala nič iné," uviedla raz v jednom rozhovore Mercierová s tým, žeto bolo pre ňu veľkým sklamaním.

Michèle Mercier ako Angelika (Zdroj: Photo © S.N. Prodis)
Zobraziť galériu (8)
Michèle Mercier ako Angelika (Zdroj: Photo © S.N. Prodis)  (Zdroj: Photo © S.N. Prodis)

Viac o téme: Harry PotterStiflerova mamaBabyAngelika
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu