Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Plánujete výlety? VIDEO Po týchto filmoch sa prírode radšej vyhnete

(Zdroj: Youtube)

Nedotknutá príroda je miestom, kam si každý chodí oddýchnuť, načerpať energiu. Hrdinovia nasledujúcich filmov však zažili v lone prírody poriadne desivé udalosti. Tak čo, necháte sa pred výletom trochu vystrašiť?

Predĺžený víkend (1978)

Tvorcovia klasického hororového thrilleru z roku 1978 stavili na dusnú atmosféru a strach z neznámeho. Všetko sa točí okolo manželského páru, ktorý chce zabojovať proti vzťahovej kríze víkendom v divokej prírode. Ich idealistické plány však stroskotajú. Muž sa v prírode nevie správať a žena sa chce vrátiť do civilizácie. Príroda začne na ich nepekné správanie odpovedať. Rastliny a živočíchy začnú na nich cielene útočiť. Manželom sa tak rozpadá nielen vzťah, ale postupne prichádzajú o rozum.


Mohlo by vás zaujímať:Legendárny horor oslavuje 60 rokov: Psycho dokáže poriadne vydesiť aj dnes


Pach krvi (2003)

Aj jeden z najznámejších hororov - Pach krvi priniesol na obrazovky hrôzy prírody. Chris Finn sa ponáhľa na pracovný pohovor, no kvôli nesprávnemu odbočeniu zablúdi v pustatine. Okrem toho sa zrazí s autom, v ktorom je ďalších 5 pasažierov. Spoločne sa vydajú hľadať pomoc, no narazia na kanibalských netvorov a boj o prežitie sa môže začať.

Záhada Blair Witch (1999)

Záhada Blair Witch z roku 1999 je dnes už kultovou záležitosťou a svojho času film zarobil po celom svete milióny dolárov. Hlavnými hviezdami sú traja študenti, ktorí sa rozhodli natočiť dokument o bosorke Blair v lesoch Burkittesville v Marylande. Domov sa už však nevrátili a jediné, čo po nich ostalo, boli zábery, ktoré natočili do dokumentu. Tie sa zverejnili len preto, aby všetkých varovali pred zlobov prekliatych lesov.


Mohlo by vás zaujímať:Jedno miesto, pár postáv, psychologická nádielka: Veľké napätie v malom


Antikrist (2009)

Filmy režiséra Larsa von Triera sú známe svojou kontroverziou a mnohé z nich sú pre citlivejšie osoby nepozerateľné. A tento psychologický thriller k nim určite patrí tiež. Manželský pár sa odsťahuje do lesnej chaty, aby sa tam vyrovnal so stratou dieťaťa. To však nie je také jednoduché, najmä, keď sa s nimi začne lesné prostredie poriadne zahrávať...

Viac o téme: AntikristZáhada Blair WitchPach krviPredĺžený víkend
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu