Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Legendárny princ z Popolušky slávi 70 rokov: Je štvrtýkrát ženatý... FOTO Takto teraz vyzerá

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Photo © Filmové studio Barrandov / DEFA)

Herec a moderátor Pavel Trávníček, ktorý 26. októbra oslávuje sedemdesiatiny, je známy z filmov, z divadla aj dabingu. U divákov je zaškatuľkovaný hlavne svojimi rolami princov. Zahral si v obľúbených rozprávkach Tri oriešky pre Popolušku (1973) alebo Tretí princ (1982); v oboch mu bola partnerkou Libuše Šafránková. V 90. rokoch Trávníček pôsobil ako moderátor televíznych hudobných súťaží Caruso Show a DO-RE-MI. Založil tiež vlastné divadlo a venuje sa réžii.

Narodil sa v Koniciach v okrese Prostějov (1950), vyrastal v Moravskej Třebovej. Otec z neho chcel mať výpravcu alebo zubára, Trávníček ale zvolil herectvo. Po štúdiách na brnenskej JAMU začínal v Divadle bratov Mrštíkovcov v Brne. Spolupracoval tiež s Činoherným klubom v Prahe a angažmán získal v Divadle EF Buriana. Od roku 1982 bol členom Mestských divadiel pražských, divadiel ABC, Rokoko a Komédia.

Pavel Trávníček a Libuše Šafránková v rozprávke Tretí princ (Zdroj: Photo © Bonton Home Video)
Zobraziť galériu (3)
Pavel Trávníček a Libuše Šafránková v rozprávke Tretí princ (Zdroj: Photo © Bonton Home Video)  (Zdroj: Photo © Bonton Home Video)

Trávníček si zahral okrem iného vo filmoch Vnitřní zrak (1983), v koprodukčnej snímke Kukučka v temnom lese (1984) alebo vo filme Podivné priateľstvo herca Jesenia (1985). Objavil sa tiež v seriáloch, napríklad v Dobrodružstvách kriminalistiky či vo Vyprávěj.

Milovník automobilov je po štvrtýkrát ženatý; s manželkou Monikou majú syna Maximiliána. Trávníčková prvou ženou bola herečka Simona Stašová. Z predchádzajúcich vzťahov má herec ďalší dvoch synov.

Takto teraz vyzerá Pavel Trávniček (Zdroj: Repro foto YouTube/Limuzína s Mírou Hejdou)
Zobraziť galériu (3)
Takto teraz vyzerá Pavel Trávniček (Zdroj: Repro foto YouTube/Limuzína s Mírou Hejdou)  (Zdroj: Repro foto YouTube/Limuzína s Mírou Hejdou)

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu