Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rozprávkové príbehy na dlhé večery: Dostanú deti aj dospelých!

Narnia
Narnia (Zdroj: Walt Disney)

Zimné večery sú ešte stále dosť dlhé. Vlastne také akurát na príjemný rozprávkový príbeh. Stavte na tieto overené filmové kúsky, ktoré sú tak čarovné, že z nich budú mať radosť nielen deti, ale aj dospeláci.

Kúzelná opatrovateľka

Medzi príbehy o deťoch, ale zďaleka nie výhradne pre deti, určite patrí Kúzelná opatrovateľka, ako aj jej pokračovanie. Britské fantasy kúsky zdobí už tradične vtip a hravosť a inak tomu nie je ani v tomto prípade. Nadčasová myšlienka, pozitívna atmosféra plná farieb vytvorila skvelý základ pre rozkošnú rozprávku.


Mohlo by vás zaujímať: Videli už vaše deti všetky rozprávky? VIDEO Pustite im tieto legendárne večerníčky


Pán Brown má sedem veľmi bystrých, no výnimočne výmyselných detí, ktoré zlikvidovali sedemnásť opatrovateliek. Našťastie prichádza na pomoc opatrovateľka McPhee...

Harry Potter

Meno Harry Potter je pre celú jednu generáciu, a možno aj ďalšie, synonymom detstva. Príbeh o boji so zlom, no najmä sile priateľstva si zamilovali deti aj dospelí po celom svete. Je pravdou, že s rastúcim poradovým číslom filmu narastá aj temnota. Stále však nestráca na svojich hodnotách. Jediná škoda je, že sa všetko ôsmym dielom skončilo.

Narnia

Príbehy z Narnie rozprávajú dobrodružstvo súrodencov Lucy, Edmunda, Susan a Petra, ktorý sa počas schovávačky prostredníctvom čarovnej skrine dostali do iného sveta. Narnia je očarujúca krajina, ktorú obývajú rôzne nadprirodzené bytosti a hovoriace zvieratá. Súrodenci v nej v jednotlivých častiach zažívajú nepredstaviteľné dobrodružstvá.


Mohlo by vás zaujímať: Ostali ste s deťmi doma? VIDEO Týchto 10 príbehov dostane nielen ich, ale aj dospelákov


Detskí diváci budú nadšení z čarovných postavičiek a lákavého príbehu, dospelákov zase okrem iného očarí ohromný soundtrack.

Zloba

Veľa sa toho narozprávalo o Šípkovej Ruženke, ale čo zlá víla? Tak práve jej skutočnému príbehu sa venuje film Zloba s Angelinou Jolie v hlavnej úlohe a ukazuje úplne iný pohľad, na aký sme boli zvyknutí. Práve tých, ktorí obľubujú rôzne variácie známych príbehov, preto určite zaujme. Zloba totiž nie je v skutočnosti taká zlá, ako sa v pôvodnej rozprávke tvrdilo.


Mohlo by vás zaujímať: Vedľajšie hviezdy animákov: Bez nich by to bola nuda!


Filmových fajnšmekrov určite poteší vyšperkovaná triková výbava a nepochybne všetkých ten kúzelný fantasy svet. Film si získal aj pokračovanie, ktoré síce je slabším odvarom jednotky, no tiež stojí za pozretie.

Charlie a továreň na čokoládu

V roku 2005 priniesol režisér Tim Burton príbeh vytvorený na základe knihy Roalda Dahla. Rozprávka je plná nielen zvučných mien, ale aj dokonalých efektov, trikov a vynikajúcich scén. Chudobný Charlie sa vďaka zlatému kupónu dostane s ďalšími deťmi do miestnej továrne na sladkosti, kde prežije neuveriteľný deň. 

Viac o téme: Harry PotterNarniaCharlie a továreň na čokoláduZlobaKúzelná opatrovateľka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu